Het laatste nieuws van UPD | Blijf altijd op de hoogte

Koffiesessies bij UPD

Een organisatie waar continu verbeteren en vernieuwen is opgenomen in het DNA; wat ons betreft is het de sleutel naar succes voor veel organisaties. Maar de transformatie hiernaartoe kan soms voelen als een flinke opgave voor bestuurders, directieleden en strategisch programmamanagers. Er bestaat namelijk geen standaard routekaart naar succes. En ongeacht de voorbereidingen, de gedetailleerde

Jan Heijneman bevestigd als spreker op het aankomende LCS Event

Vanuit het Lean Competency System (LCS) wordt met enige regelmaat bijeenkomsten georganiseerd om leden en relaties met elkaar in contact te brengen en te inspireren. In de afgelopen twee jaar hebben ze dit event niet fysiek georganiseerd vanwege de geldende coronamaatregelen. Op 5 oktober 2022 wordt de bijeenkomst weer fysiek georganiseerd in Utrecht. Jan Heijneman zal spreken tijdens deze bijeenkomst.

CEDEO-erkenning verlengd voor UPD

Als onderdeel van onze CEDEO erkenning is deze maand de tweejaarlijkse audit afgerond. Tijdens deze audit onderzoekt CEDEO of onze opleidingen – zowel het open aanbod als incompany – voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan de erkenning. Uit het onderzoek blijkt dat onze klanten ons beoordelen met een 9,3 voor incompany opleidingen en een 9,8 voor het open aanbod. Een resultaat waar we erg trots op zijn en wat er voor zorgt dat we de aankomende twee jaar weer CEDEO erkend zijn.

Onderzoeksresultaten: Het profiel van een continu verbeterexpert

‘Wat voor type mensen houden zich nu bezig met continu verbeteren?’, zo luidt een veelgehoorde vraag van klanten aan ons. Uit een onderzoek wat wij hebben uitgevoerd onder honderden deelnemers aan onze opleidingen komt de teamrol ‘Bedrijfsman’ meest voor. Maar wie is deze bedrijfsman (en zijn het echt alleen mannen)? En waarom is juist deze rol zo geschikt voor de rol van continu verbeterexpert?

Verslag Ronde tafel voor gemeenten

Naar aanleiding van een publicatie in het magazine van de VNG organiseerden we op 26 april 2022 een ronde tafel voor gemeenten. Deelnemers van meer dan 10 verschillende gemeenten vonden hun weg naar deze prachtige locatie om met elkaar te spreken over te hoge werkdruk en de patronen die dit in stand houden.

Met behulp van RPA snel inzicht in de 5S prestaties

RPA Light
5S is onmisbaar binnen een continu verbeterende organisatie. Alle elementen van continu verbeteren zitten verweven in de methodiek en 5S is onderdeel van het Lean huis. Door iedere dag te sturen op 5S werkt een organisatie aan het in de praktijk brengen van continu verbeteren. Met behulp van Robotic Process Automation maken we het 5S werkproces slimmer en effectiever.

Vacature Trainer & Coach Lean

Ben jij een expert op het gebied van Lean, Agile of Scrum? En wil je jouw kennis gebruiken om anderen te leren hoe ze continu kunnen verbeteren? Dan komen we graag met je in contact!

Duurzame prestatieverbetering bij The Chocolate Family

Hou de organisatie tegen het licht en kijk waar verbeterpotentieel zit. Dat was de vraag waarmee Henk-Jan Huurman aanklopte bij UPD. Na een quickscan werd inzichtelijk dat er al veel goed ging, maar dat er ook nog voldoende verbeterpotentieel onbenut bleef in deze chocoladefabriek in België.

Uitbreiding People & Change

Sinds 21 september 2021 heeft Chantal Dekker zich aangesloten bij het UPD Team. Chantal werkte hiervoor bij KPMG en recycler Renewi. Haar expertise ligt op het vlak van organisatieverandering. We spreken Chantal over haar overstap van internationale corporates naar een oerhollands ‘boutique’ consultancy kantoor.

Ronde tafel voor gemeenten

Tijdens deze ronde tafel brengen we collega-gemeenten en experts bij elkaar waarbij ze in een interactieve sessie, praktische handvatten ontdekken om de werkdruk te verminderen en hardnekkige patronen die hieraan bijdragen te doorbreken.

Keynote – Lean in Higher Education

Hoe zorgen we dat onderwijs beter aansluit op de wensen en behoeften van de student? En hoe zorgen we tegelijkertijd dat het onderwijs als geheel wendbaar wordt zodat we continu kunnen aansluiten op de ontwikkelingen om ons heen?

‘Kijk in de ogen van de student. Wat heeft deze nodig?’

Gepersonaliseerd onderwijs is populair als nooit tevoren. Veel scholen zien de meerwaarde van dit concept waarbij de student en zijn of haar individuele leerproces centraal staat. Maar van een concept op papier naar een werkbaar model in de praktijk is nog een grote stap. In dit artikel behandelen we vijf punten die onderwijsinstellingen helpen om de kans op succesvolle invoering van gepersonaliseerd onderwijs te vergroten.

Nut en noodzaak van Agile Leiderschap

Is Agile Leiderschap het zoveelste modewoord waar leidinggevenden mee om de oren worden geslagen? Voegt het echt iets toe aan het wendbaar maken van een organisatie? En zo ja, wat dan precies? We vragen het aan trainer en coach Jeroen Aelen en UPD-directeur Jof Houben.

Artikel: Aan de slag met gepersonaliseerd leren

UPD open opleidingen
In het vakblad Profiel (september 2021) is een artikel verschenen onder de titel “Aan de slag met gepersonaliseerd leren”. Het artikel is geschreven door Marissa Reubsaet, Andrea Klaeijsen (beide werkzaam bij het Vista College) en collega Lejla Brouwer-Hadžialić van UPD. In het artikel beschrijven zij de ontwikkelingen bij het team Haarverzorging op het gebied van

De 7 pijlers voor goed presterende teams

Organisaties kunnen blijvend concurrentievoordeel creëren door de potentie van mensen te ontsluiten en de samenwerking binnen teams te optimaliseren. Lees hier de 7 pijlers die hier direct aan bijdragen.

Lean werken bij de Universiteit Maastricht

Maastricht University is 4 jaar geleden gestart met het toepassen van Lean in de dagelijkse werkpraktijk. Bekijk hier hoe de afgelopen 4 jaar verlopen zijn en wat de resultaten zijn voor jongste en meest internationale universiteit van ons land.

Eerste hulp bij ongewenste resultaten

Als je begeleiding even niet het gewenste resultaat oplevert, wijt je dat misschien aan van alles en nog wat, maar niet aan jezelf. Toch vraagt professionalisering om zelfonderzoek en leren van je eigen fouten. Bijvoorbeeld met de methodiek ‘Reflecteren in Actie’. Bovenstaande introductie is afkomstig uit het artikel ‘Eerste hulp bij ongewenste resultaten’ wat in

Je eigen ongelijk organiseren

Macht en tegenmacht binnen organisaties
Waarom willen we toch altijd het liefst samenwerken met gelijkgestemden? Of beter nog: met mensen die onze ideeën de hemel in prijzen. Natuurlijk, ze strelen ons ego. Bovendien kunnen we zonder tegenspraak sneller schakelen. Maar de beslissingen worden er niet beter van en kunnen ontaarden in ware rampen.

Digitale transformatie? Eerst maar eens de basis op orde

Digitale transformatie is een uitdaging waar menig organisatie van wakker ligt. Het is tenslotte ingrijpend en raakt het wezen van de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd wil geen bedrijf de ‘boot missen’. Toch is zo’n digitale transformatie lang niet altijd nodig. Wie de basis op orde heeft, creëert al flink wat concurrentievoordeel. Internet of Things, Blockchain, Machine Learning,

Gooi er maar een training tegenaan

Tegenvallende salesresultaten? Boek maar een verkooptraining. Is de werkdruk van de medewerkers te hoog? Misschien moeten ze dan een workshop Time Management gaan doen? Training en opleiding wordt binnen veel organisaties aangedragen als oplossing voor allerhande problemen. We noemen dat de trainingsreflex. De Dikke van Dale definieert een reflex als “een snelle onbewuste reactie op

Versterking op het gebied van Agile, teamcoaching en verandermanagement

De tijd waarin we leven wordt overheerst door de Corona-pandemie en de maatregelen die in dat kader getroffen worden. Dat heeft invloed op onze klanten en op ons. Geen reden om stil te zitten, integendeel. We blijven onze dienstverlening continu verbeteren en verbreden en investeren in onze toekomst. In dat kader zijn we bijzonder blij

UPD selecteert SigmaXL als partner voor statistische software

Bij het volgen van een Lean Six Sigma Green Belt, Lean Six Sigma Black Belt of Lean Six Sigma Upgrade Green to Black Belt gaan we uitgebreid in op statistische analyses. Hiervoor is het noodzakelijk dat onze cursisten beschikking hebben over statistische software. We zijn verheugd om ons partnerschap met SigmaXL aan te kondigen waarmee

Opleidingen voor goede doelen

Wij geloven dat goede doelen alle middelen nodig hebben om het maatschappelijk doel dat ze nastreven te behalen. En dat het opleiden van medewerkers niet altijd even hoog op het budget staat. En daar willen we graag bij helpen. Door ons opleidingsaanbod kosteloos aan te bieden aan medewerkers van goede doelen. Wij zijn er namelijk

‘NL leert door’ met brancheverenigingen

De coronacrisis raakt de Nederlandse economie flink. Het crisisprogramma ‘NL leert door’ moet bijdragen aan een zo laag mogelijke werkloosheid door bijscholing en omscholing. Met behulp van onze regeling voor brancheverenigingen kunnen op grotere schaal mensen bijgeschoold worden. Bij UPD streven we er naar om mensen zoveel mogelijk waarde toe te laten voegen voor organisaties.

Omscholing voor meer baanzekerheid

Omscholing wordt hoogstwaarschijnlijk opgenomen als voorwaarde voor de verlengde NOW-regeling. Dat betekent dat werkgevers hun medewerkers moeten helpen bij het omscholen in het geval van een reorganisatie. Het doel hiervan is om mensen meer baanzekerheid te geven als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan. Hoe de regeling er exact uit gaat zien, is

Tips voor een stabiele verbinding tijdens videobellen

Omdat veel van onze dienstverlening tegenwoordig ook via Zoom en Microsoft Teams wordt aangeboden is een stabiele internetverbinding essentieel geworden om geconcentreerd deel te kunnen nemen aan deze sessies. Maar wat kun je doen wanneer je beeld hapert of je video vertraagd wordt afgespeeld? In dit artikel hebben we een aantal handige tips voor je

UPD breidt met aansluiting van Het Consulaat uit op het gebied van cultuur, gedrag en leiderschap

Lean Opleidingen
UPD heeft adviesbureau Het Consulaat overgenomen. De twee adviesbureaus worden samengevoegd waarbij de dienstverlening van beide bureaus wordt geïntegreerd. Dit resulteert in een unieke, integrale aanpak waarbij beproefde verbetermethodes en gedragsverandering hand in hand gaan. Eerder dit jaar maakte UPD al bekend dat Erwin Rexwinkel is toegevoegd aan de directie. De integratie van Het Consulaat

Statushouders ronden met succes Green Belt in Lean opleiding af

Nadat in oktober een zestal statushouders de unieke kans kreeg om geheel kosteloos deel te nemen een Green Belt in Lean opleiding bij advies en trainingsbureau UPD, hebben alle zes de deelnemers eind december het gehele traject van in totaal zes dagen met succes doorlopen. Het kosteloos opleiden van statushouders is onderdeel van het langdurige

UPD breidt het partnernetwerk uit met MKB Bedrijfsovername

Een essentieel onderdeel van het toekomstbestendig maken van organisaties is het borgen van de continuïteit en het vlekkeloos overdragen van de organisatie naar een nieuwe eigenaar. Voor iedere ondernemer komt er een moment om afscheid te nemen van de onderneming en dat is vaak een lang en emotioneel proces. Om hierbij te ondersteunen heeft UPD

Uitbreiding van the Spark* met Flowant

Met het verbeternetwerk ‘the Spark*‘ creëren wij een netwerk van – elkaar versterkende – individuen, teams en organisaties. Zo bouwen we aan een groeiend ecosysteem voor verbetering en vernieuwing. Wij zijn continu bezig om dit ecosysteem verder uit te breiden. We zijn er trots op om Flowant als eerste partner te kunnen aankondigen. Flowant; Prestatieverbetering

Op reis met een koffer vol Leanspiratie

Het sneeuwt op de 3e Binnenvestgracht in Leiden. Duizenden populierenpluisjes dwarrelen rond de locatie ‘Nieuwe Energie’ waar acht Green Belts vandaag hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Edward van de Poll, Black Belt in Lean, opent de allereerste projectenmarkt van de Gemeente Leiden: “Een jaar geleden zijn we vol enthousiasme met twaalf deelnemers op reis