Het laatste nieuws van UPD | Blijf altijd op de hoogte

Event: “Green Improvement” | 16 april 2024 | Utrecht

Hoe kunnen we de kracht van Lean gebruiken om duurzame verbetering te realiseren? Hoe zorgen we dat duurzaamheidsinitiatieven écht van de grond komen? Hoe integreren we duurzaamheid in de bedrijfsstrategie? En welke waarde kan duurzaamheid toevoegen aan de bedrijfsresultaten door kosten te verlagen en de omzet te verhogen? Tijdens het ‘Green improvement’ event op 16

Koffiesessies bij UPD

Heb jij als bestuurder of strategisch programmamanager een uitdaging waar je niet helemaal uitkomt? Wij helpen je graag op weg.

UPD verhuisd naar Loenen aan de Vecht

Na ruim 1,5 jaar op zoek te zijn geweest naar een nieuwe vaste locatie om (toekomstige) collega’s en relaties te ontmoeten heeft UPD per 1 september 2022 een nieuw eigen ‘thuis’ gevonden in Loenen aan de Vecht.

CEDEO-erkenning verlengd voor UPD

Als onderdeel van onze CEDEO erkenning is deze maand de tweejaarlijkse audit afgerond. Hieruit blijkt dat onze klanten ons beoordelen met een 9,3 voor incompany opleidingen en een 9,8 voor het open aanbod. Lees hier meer over deze resultaten.

Verslag Ronde tafel voor gemeenten

Naar aanleiding van een publicatie in het magazine van de VNG organiseerden we op 26 april 2022 een ronde tafel voor gemeenten. Deelnemers van meer dan 10 verschillende gemeenten vonden hun weg naar deze prachtige locatie.

Uitbreiding People & Change

Sinds 21 september 2021 heeft Chantal Dekker zich aangesloten bij het UPD Team. We spreken haar over deze overstap van internationale corporates naar een oerhollands ‘boutique’ consultancy kantoor.

Leidt meer capaciteit tot meer werkdruk?

Gemeenten hebben hun handen vol. Het werk stapelt zich op en door veranderingen in de samenleving en wet- en regelgeving is het einde nog niet in zicht. Medewerkers werken op volle kracht met alle ziekte- en uitvalrisico’s van dien. Logischerwijs is er geen tijd om het werk beter of slimmer in te richten. Maar is dat wel zo logisch?

Ronde tafel voor gemeenten

Tijdens deze ronde tafel brengen we collega-gemeenten en experts bij elkaar waarbij ze in een interactieve sessie, praktische handvatten ontdekken om de werkdruk te verminderen en hardnekkige patronen die hieraan bijdragen te doorbreken.

Keynote – Lean in Higher Education

Hoe zorgen we dat onderwijs beter aansluit op de wensen en behoeften van de student? En hoe zorgen we tegelijkertijd dat het onderwijs als geheel wendbaar wordt zodat we continu kunnen aansluiten op de ontwikkelingen om ons heen?

Nut en noodzaak van Agile Leiderschap

Is Agile Leiderschap het zoveelste modewoord waar leidinggevenden mee om de oren worden geslagen? Voegt het echt iets toe aan het wendbaar maken van een organisatie? En zo ja, wat dan precies? We vragen het aan trainer en coach Jeroen Aelen en UPD-directeur Jof Houben.

De 7 pijlers voor goed presterende teams

Organisaties kunnen blijvend concurrentievoordeel creëren door de potentie van mensen te ontsluiten en de samenwerking binnen teams te optimaliseren. Lees hier de 7 pijlers die hier direct aan bijdragen.

Lean werken bij de Universiteit Maastricht

Maastricht University is 4 jaar geleden gestart met het toepassen van Lean in de dagelijkse werkpraktijk. Bekijk hier hoe de afgelopen 4 jaar verlopen zijn en wat de resultaten zijn voor jongste en meest internationale universiteit van ons land.

De Omgevingswet

De omgevingswet is niet alleen uitdagend. Het biedt voor gemeenten ook de kansen. Om wendbaar en flexibel te worden. Lees daar hier meer over.

Eerste hulp bij ongewenste resultaten

Als je begeleiding even niet het gewenste resultaat oplevert, wijt je dat misschien aan van alles en nog wat, maar niet aan jezelf. Toch vraagt professionalisering om zelfonderzoek en leren van je eigen fouten. Bijvoorbeeld met de methodiek ‘Reflecteren in Actie’.

Je eigen ongelijk organiseren

Macht en tegenmacht binnen organisaties
Waarom willen we toch altijd het liefst samenwerken met gelijkgestemden? Of beter nog: met mensen die onze ideeën de hemel in prijzen. Natuurlijk, ze strelen ons ego. Bovendien kunnen we zonder tegenspraak sneller schakelen. Maar de beslissingen worden er niet beter van en kunnen ontaarden in ware rampen.

Opleidingen voor goede doelen

Wij geloven dat we samen verantwoordelijk zijn voor de wereld van morgen. Daar dragen we aan bij door onze opleidingen voor goede doelen gratis aan te bieden.

Accounting voor Lean

Accounting voor Lean is een vertaling van Lean naar de boekhouding. Het verbetert de prestatiemetingen en geeft écht inzicht. Meer weten?

Kortcyclisch continu verbeteren!

Norbert Rens was aanwezig bij de jaarlijkse presentatie van de Staat van Onderwijs. In dit artikel deelt hij zijn visie over belangrijke onderwerpen als kansenongelijkheid, de omgang met data en het teamgevoel van docenten.

MBObeter, Lean en Team Selfie voor het Onderwijs

Samen met Zadkine college, Wellant college en ROC van Twente verzorgen we op deze managementconferentie diverse worskhops met als thema ‘verbetering van de onderwijskwaliteit’. Onder aan deze pagina vind je de onderwerpen, tijdstippen en locaties. We hopen je uiteraard daar te ontmoeten! Hieronder vind je een korte omschrijving van diverse diensten die wij verzorgen om

Lean Café: Transformatie in het onderwijs

Er moesten stoelen bij in NBC Congrescentrum Nieuwegein waar UPD op 2 februari een bijeenkomst organiseerde over ‘de toekomst en technologisering van een leven lang mensgericht leren’. “Dit gaat niet over Lean”, verklapte directeur Onderwijs van UPD Joris van de Lindeloof al meteen in zijn introductie.

Dook van Den Boer benoemd tot Werkambassadeur

Amstelveen, januari 2016 Per 18 januari is Dook van den Boer gestart als Werkambassadeur voor de provincie Noord-Holland. Hij zal de provincie gedurende twee jaar vertegenwoordigen op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. De provincie wil het onderwijs, de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven beter op elkaar aan laten sluiten. Van den Boer was lange tijd