Yellow Belt in Lean opleiding - De basis van Lean | UPD

Yellow Belt in Lean opleiding

Leer dezelfde verbetertaal spreken | Inclusief één jaar gratis toegang tot de E-Learning

Wil je meer weten over Lean? Of wordt er binnen jouw organisatie al gewerkt met Lean en wil je hier graag aan bijdragen? Tijdens de Yellow Belt in Lean opleiding leer je de basisbeginselen van Lean. Je leert wat Lean betekent, hoe jij het op jouw eigen werk kan toepassen en je leert ‘Lean-taal’ beter begrijpen. En na afronding van deze opleiding wordt je ook nog eens internationaal gecertificeerd.

In de basis draait Lean om het creëren van waarde voor de klant. Tijdens de Yellow Belt in Lean opleiding leer je wat deze waarde precies is, hoe je kunt herkennen of jij waarde aan het creëren bent en hoe je verspillingen kunt verminderen. Als gecertificeerd Lean Yellow Belt heb je straks kennis van een aantal basisprincipes en je kunt deze toepassen op jouw eigen werk.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Binnen Lean staan waarde en verspillingen centraal. Creëert hetgeen wat jij aan doen bent waarde voor jouw klant? Of is het eigenlijk gewoon verspilling? Tijdens de Yellow Belt in Lean leer jij hoe je dit kunt herkennen en hoe je hier binnen jouw eigen werkomgeving mee aan de slag kunt gaan.

Voor wie is deze opleiding?

Binnen Lean Management zijn de Yellow Belts vaak zijdelings betrokken bij verbeterprojecten. Zij hebben niet direct een operationele rol in de projecten, maar werken wel samen met collega’s die dat wel zijn. Daarom is het handig om de basis van Lean te begrijpen. De Yellow Belt in Lean opleiding is dus iedereen die tijdens zijn of haar werk in aanraking komt met Lean. Bijvoorbeeld doordat de organisatie of afdeling met Lean werkt.

Wat kun je als Yellow Belt in Lean?

Als Lean Yellow Belt weet je precies wat het doel van Lean is. En je kent de basistools en technieken die gebruikt worden binnen het gedachtegoed. Je kunt met collega’s sparren over Lean en mogelijke verbeteringen, want jullie spreken allemaal dezelfde ‘verbetertaal’.

In al onze opleidingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Zo ook voor de Yellow Belt in Lean. Je krijgt dus een aantal handige tools en technieken waarmee je zelf verborgen verspillingen binnen jouw eigen werkt kunt herkennen.

Wat ga je leren?

De Yellow Belt in Lean duurt een halve dag. Tijdens de opleiding leer je:

 • De basisbegrippen van Lean en welke principes en gedrag daar bij horen;
 • Wat de essentie van Lean precies is en hoe je de essentie van Lean Management kunt toepassen op jouw dagelijkse werk;
 • Hoe jij vanuit jouw rol kunt bijdragen aan het continu verbeteren binnen de organisatie of afdeling.

Volledig digitale opleiding

De Yellow Belt wordt volledig digitaal verzorgd. Je begint jouw opleiding met het doorlopen van de E-Learning, hier ben je ongeveer 2-4 uur mee bezig bent. De E-Learning dient als voorbereiding op een halve lesdag. De lesdagen vinden altijd plaats in één van onze Virtual Classrooms. Tijdens deze sessie werk je samen met een trainer aan het verder uitdiepen van de kennis die je in de E-Learning hebt opgedaan. De trainer helpt je om de theorie toepasbaar te maken binnen jouw werkomgeving.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens de Yellow Belt in Lean opleiding behandelen we dit principe niet. Maar niet getreurd, je kunt middels een gratis minimodule in onze E-Learning toch de nodige kennis op doen over 5S.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Het programma in de virtuele classroom duurt een dagdeel, we beginnen om 09:00 uur en sluiten rond 13.00 uur weer af.

De opleiding bestaat uit een stuk theorie met voldoende ruimte voor discussie en interactie.

 • 5 Principes van Lean
  • Waarde
  • Waardestroom
  • Flow
  • Pull
  • Perfectie
 • Kaizen
 • Verandermanagement
 • PDCA
 • Dagstart;

Opleidingssmateriaal

Het opleidingsmateriaal bestaat uit:

 • De online leeromgeving;
 • De digitale hand-out voor de praktijksessie van de opleiding. Deze hand-out kun je in de online leeromgeving downloaden als je dat prettiger vindt.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens de Yellow Belt in Lean opleiding behandelen we dit principe niet. Maar niet getreurd, je kunt middels een gratis minimodule in onze E-Learning toch de nodige kennis op doen over 5S.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

De Yellow Belt in Lean opleiding is de snelste weg naar een internationaal geaccrediteerd Lean Certificaat 1a.

Eindtoets

Ter afsluiting van de online leeromgeving vindt een eindtoets plaats. Hier hoef je niets voor aan te vragen, dit volgt automatisch als je alle modules hebt doorlopen. Je kunt de eindtoets één keer herkansen. Met een minimale score va 80% heb je recht op het Yellow Belt in Lean certificaat. Dit is een internationaal erkend certificaat, volgens de norm van het Lean Competency System van Cardiff University, level 1a. kan het certificaat downloaden na het behalen van je eindtoets.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de Yellow Belt en de Orange Belt opleiding?

Dat verschil zit met name in hoeverre je zelf al direct aan de slag wilt met het doorvoeren van kleine verbeteringen. Waar je bij de Yellow Belt leert wat Lean precies inhoudt, gaat de Orange Belt al meer in op het toepassen van verschillende tools en middelen. Vandaar dat de Orange Belt ook 2 keer zo lang duurt als de Yellow Belt.

De investering voor de Yellow Belt in Lean opleiding is € 295,- exclusief BTW.

Dit is inclusief alle lesmaterialen, een jaar lang toegang tot de E-Learning en het internationaal geaccrediteerde certficaat.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Klantreviews van deze Lean Yellow Belt opleiding:

  - Anoniem -
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Goede interactie en voldoende gelegenheid om vragen te stellen.
  - Anoniem -
  12-9-2022
  Beoordeling: 6/10
  Uitleg van de theorie was oke, maar vaak te langdradig en geen hele duidelijke structuur. Daarnaast was het handiger geweest om de opleiding per afdeling te doen, waardoor je meer de diepte in kunt gaan op bepaalde vlakken. Nu werd de stof vaak in het algemeen behandeld, waardoor het niet altijd te volgen was voor alle deelnemers.
  - Anoniem -
  20-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Prima opleiding. Fijn om te zien dat verandering vaak al mogelijk is door het nemen van kleine stappen. #Kaizen
  Mehmet
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  goed
  - Anoniem -
  20-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Helder uitgelegd
  Mubashar
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  8
  Gul-Amjad
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  goed
  Alex
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Goede om er mee te starten en hoop dat er nog vele gaan volgen
  - Anoniem -
  5-7-2022
  Beoordeling: 7/10
  Duidelijk t.a.v. de theorie, maar in de les zelf miste ik de toepassing en vertaalslag naar onze werksetting. Wel fijne meedenkende trainers die goed antwoord gaven op onze vragen.
  - Anoniem -
  5-7-2022
  Beoordeling: 7/10
  Ik heb maar een dagdeel Lean gehad, maar vond de theorie van Lean wel logisch en een goed idee om processen te verbeteren.
  - Anoniem -
  5-7-2022
  Beoordeling: 6/10
  Goed: + Hele goeie spreker/trainer + Heldere online module + Prima vormgegeven materiaal Voor verbetering": - het was te veel zenden/theorie en te weinig interactie/toepassen. Ik vond het daarom geen workshop, maar een interactief college - te veel herhaling van onderwerpen die in de online module worden uitgelegd. Wel goed dat er een beetje herhaling is, zeker aan de start van de workshop. Ook goed om de deelnemers de stof te laten samenvatten. - Het eerste interactieve trainingsmoment was pas na 50 of 60 minuten, dat is veel te laat om deelnemers bij de workshop te betrekken en er waren gedurende de 4-uur durende workshops drie overlegmomenten in subgroep. Dat kan voldoende zijn, maar ik zou het beter timen - Ik miste concrete voorbeelden uit ons eigen werkveld, de onderwijssector/publieke sector/universiteit
  - Anoniem -
  5-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  ik vond het een interessante dag. En een interessante theorie, wel had ik iets meer praktijk/voorbeelden gehad willen hebben, aangezien we de theorie zelf al hadden gedaan middels de e-learning
  - Anoniem -
  30-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Alles zag er netjes en overzichtelijk uit
  Melissa
  30-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  duidelijke uitleg en goede opbouw.
  Eric
  30-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Goed
  Susanne
  30-6-2022
  Beoordeling: 7/10
  Goed, was duidelijk, tijd was prima en lekker actief
  Steven
  24-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  De onderdelen die wij behandelden tijdens de opleiding waren vrij helder en kort samengevat nadat we uitgezocht hadden wat ze inhielden. Bijvoorbeeld een Acroniem TIMWOODS. Was aardig tevreden over de opleiding. De docent die het uitlegde wist ervoor te zorgen dat het niet te langdradig was en wist onze aandacht erbij te houden. De groepsopdrachten en een korte pauze zorgen ervoor dat de focus even eraf werd gehaald en op een andere manier werd ingestoken. Bijvoorbeeld een pauze tussendoor om even op te laden en natuurlijk de groepsopdrachten.
  Vera
  24-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Goede opzet, eerst theorie en dan stukje praktijk.
  Nathan
  24-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Informatie op meerdere manier (e-learning/training) gepresenteerd, waardoor het beter blijft hangen
  Johan
  24-6-2022
  Beoordeling: 7/10
  geen
  - Anoniem -
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  8, helder verhaal makkelijk te volgen interactief
  Femke
  16-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het digitale gedeelte vond ik iets te simpel. Hierbij had ik meerdere keren het idee dat het antwoord op de vraag al in de vraag zelf vermeld stond. Maar de mondelinge uitleg was goed. Ik miste een stuk diepgang, maar ik begrijp dat dat bij yellow belt niet meteen de bedoeling is.
  Larissa
  16-6-2022
  Beoordeling: 7/10
  was gezellig en leerzaam de sfeer was goed
  - Anoniem -
  13-6-2022
  Beoordeling: 7/10
  Ik vond het vanuit de e-learning nog lastig te bedenken hoe het toe te passen op mijn eigen werkprocessen, maar tijdens de training werd dit nog wel iets duidelijker
  - Anoniem -
  13-6-2022
  Beoordeling: 7/10
  Vriendelijke trainer, stelde goede vragen en was geduldig.
  Martin
  7-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijk, relaxed, praktisch.
  Mario
  7-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  De lesstof is zeer duidelijk en ook nog eens op een leuke wijze overgebracht door de trainer Casper.
  - Anoniem -
  7-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leuke training, makkelijk te volgen en begrijpbaar, niet te intensief, leuk interactief
  - Anoniem -
  7-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Leuke interactieve training.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Veel geleerd tijdens de e-learning en cursus waarbij de kennis vanuit de e-learning toegepast kon worden tijdens de cursus zelf. Duidelijk verhaal.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  goede en duidelijke uitleg
  - Anoniem -
  20-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Fijne uitleg, goede begeleiding, interessante methode.
  Juul
  19-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  De elearning is vrij saai. De cursus zelf vond ik interessant. Goede start om meer te leren over LEAN.
  Nadia
  16-5-2022
  Beoordeling: 9/10
  Goed te volgen zelfstandige module voorafgaand aan de cursus. Heldere stof en mooie onderbouwende visuals. In de cursus zelf wordt te stof praktisch en ga je bedenken hoe je het kunt toepassen in je eigen werk. Docent van de cursus was goed te volgen en zorgde voor een gezellige sfeer.
  Gerda
  12-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  De training was zowel theoretisch als interactief (opdrachten)
  - Anoniem -
  12-5-2022
  Beoordeling: 7/10
  Goede mix tussen theorie en opdrachten
  - Anoniem -
  22-4-2022
  Beoordeling: 8/10
  Doel van de training is duidelijk, wordt getracht alles zo eenvoudig mogelijk over te brengen.
  John
  5-5-2022
  Beoordeling: 5/10
  Goed om te weten maar het is nog echt de basis die niet de diepte in gaat.
  - Anoniem -
  22-4-2022
  Beoordeling: 7/10
  Weinig nieuwe dingen
  Joost
  22-4-2022
  Beoordeling: 9/10
  Plezierige mix van video, text & vragen. Praktijksessie met collega's ook nuttig om theorie tastbaar te maken.
  Leo
  22-4-2022
  Beoordeling: 5/10
  Ben geen fan van dit soort opleidingen inteamsverband
  - Anoniem -
  22-4-2022
  Beoordeling: 7/10
  De informatie was helder en het verliep soepel
  - Anoniem -
  7-4-2022
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de presentatie duidelijk, maar had tijdens de training graag meer gehoord over de theorie die in de presentatie staat.
  - Anoniem -
  11-4-2022
  Beoordeling: 7/10
  Toch nog behoefte tot nader inlichting waarom de training aangeboden wordt. Hoe de opbouw in elkaar zit en wanneer je het examen moet doen.
  - Anoniem -
  7-4-2022
  Beoordeling: 8/10
  Ik vindt dit zeker heel nuttig en ook een kans voor verbeteringen doorheen de hele organisatie. De opleiding is helder gegeven, de oefeningen maken het inzichtelijk.
  Frank
  7-4-2022
  Beoordeling: 6/10
  Het is vaak de hectiek van de dag die regeert en dan merk je dat de Lean filosofie niet gevolgd wordt en dat we doen wat altijd al doen om aan de urgente vraag van dat moment te kunnen voldoen.
  Marloes
  4-4-2022
  Beoordeling: 9/10
  nog nooit een cursus lean gedaan, en was prima te doen.
  - Anoniem -
  14-2-2022
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg van de lean begrippen en leuke interactieve bijeenkomst.
  Titia
  8-2-2022
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijk, concreet en interactief
  - Anoniem -
  8-2-2022
  Beoordeling: 9/10
  Mooie training als start en om een goede indruk van Lean filosofie en aanpak te krijgen

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Virtual Classroom
Digitale Opleidingvan 9:00 tot 13:00 uur - Deze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
07 nov 2022
3 plaatsen
€  295
Virtual Classroom
Digitale Opleidingvan 9:00 tot 13:00 uur - Deze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
22 dec 2022
5 plaatsen
€  295