LSS Green Belt to Black Belt opleiding - UPD

LSS Green Belt to Black Belt opleiding

Deze upgrade Green Belt to Black Belt training, is speciaal gericht op Green Belts en leert hen alle benodigde vaardigheden om succesvol als Lean Six Sigma Black Belt te kunnen functioneren.

Als gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt heb je een mooie stap gemaakt in je carrière als procesverbeteraar. Jouw training heeft je in staat gesteld om de Lean Six Sigma methode in de praktijk toe te passen en daarmee kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en je organisatie te helpen om klanten beter van dienst te zijn. Deze upgrade Green Belt to Black Belt training gaat verder en vormt de volgende stap in het traject naar Lean Six Sigma professional.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Kennisverrijking in Lean en Six Sigma methodes

Tijdens de 10-daagse training verrijk je je kennis en kunde in de Lean en Six Sigma methodiek en leer je deze verder toe te passen in je eigen organisatie. Je leert de technieken die nodig zijn om de Lean Six Sigma Green Belts in een organisatie te coachen op de moeilijke momenten in projecten en hun met statistiek te begeleiden.

Lean Six Sigma in theorie en praktijk

Natuurlijk komt verandermanagement aan de orde en wordt het onderwerp ‘Succesvol implementeren van Lean Six Sigma’ behandeld. Daarin wordt besproken hoe een bedrijf kan kunnen worden omgevormd tot een data-gedreven organisatie met een cultuur van continu verbeteren. Dankzij de reële bedrijfssimulatie die tijdens de training centraal staat, zul je maximaal kunnen variëren tussen theorie en praktijk. Daarnaast ontvang je tijdens de training coaching van je studieleider, om je te ondersteunen bij het realiseren van je Lean Six Sigma ambities.

Doelgroep upgrade Green Belt to Black Belt training

Cursisten die aan deze upgrade deelnemen zijn, ondanks vaak verschillende achtergronden, globaal in drie groepen in te delen:

 • Leidinggevenden
 • Medewerkers in de rol van programmaleider die Green Belts begeleiden
 • Consultants

Voor deze training is minimaal een afgeronde opleiding als Green Belt vereist. Heb je geen Lean Six Sigma Green Belt opleiding gevolgd, maar wil je toch graag tot Black Belt worden opgeleid? Kies dan voor de opleiding Lean Six Sigma Black Belt all-inclusive. In deze training zijn de Green Belt modules namelijk ingebouwd.

Heeft u ambitie om veranderingstrajecten en processen te leiden, dan is deze training een goede en betaalbare opstap naar de Lean Six Sigma Black Belt. De upgrade sluit perfect aan op onze Green Belt opleiding, waardoor u de investering en de studiebelasting kunt spreiden in de tijd.

De upgrade staat ook open voor trainees die elders een Lean Six Sigma Green Belt opleiding hebben gevolgd en die met succes een of meerdere DMAIC projecten hebben uitgevoerd. Aangezien er tussen aanbieders grote verschillen in de inhoud en diepgang van het Green Belt curriculum zitten, doen we vooraf een intake met een van onze trainers. De reden dat we dit doen is met name om teleurstellingen te voorkomen en om de kwaliteit van de training te kunnen garanderen.

Coaching op je werkplek

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om een Lean Six Sigma verbeterproject uit te voeren en uw praktijkcertificaat te halen. Een belangrijke succesfactor voor maximale projectresultaten, is coaching door een ervaren (Master) Black Belt. Op deze manier krijgt uw verbeterproject meer diepgang, scherpte en impact. Het tarief voor 12 uur coaching in combinatie met praktijkcertificering is € 2.400,- per project. Voor Black Belt Lean Six Sigma praktijkcertificering dient u 2 projecten af te ronden.

Optie

Wil je er eerst nog even nadenken of wellicht overleggen met je werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Het programma voor deze training bestaat uit de volgende modules:

Implementeren van Lean Six Sigma in de eigen organisatie
Centraal staat hierin:

 • Wat is ervoor nodig om Lean Six Sigma in je organisatie te implementeren?
 • Hoe definieer je een verbeterstrategie?
 • Wat zijn Key Performance Indicatoren en wat is een Management Informatie Systeem?
 • Wat voor leiderschap is nodig in een Lean Six Sigma organisatie?

Het succes van Lean
Waarin wordt behandeld:

 • Wat maakt het ‘Toyota Production System’ zo succesvol?
 • De 5 stappen: Value, Valuestream, Flow, Pull, Perfection
 • De A3 methodiek
 • Lean methodieken als SMED, valuestreammapping en future state bouwen
 • Lean in de dienstverlening

Nadruk op statistiek voor bepaalde onderdelen op Blackbelt niveau
Waarin wordt behandeld:

 • Hoe bepaal je de grootte van de steekproef?
 • De statistiek achter Gage R & R en de Kappa test
 • Introductie in hypothese testen
 • Verdelingen waaronder Chi-kwadraat en Binomiaal
 • Introductie Design of Experiment
 • Opzetten van de experimenten
 • Design for Lean Six Sigma (DFSS) 
 • Introductie in de stappen van Design for Lean Six Sigma: DMADV (Definieer, Meet, Analyseer, Ontwerp en Verifieer)
 • Regelkaarten

Het coachen van Greenbelts tijdens de lastige momenten van projecten
Hierin zit ondermeer:

 • Coachen tijdens de Define en Measure fase een aandachtspunten voor Greenbelts en het management
 • Valkuilen tijdens de Analyse fase
 • Aandachtspunten en valkuilen voor Lean Six Sigma Green Belts tijdens de Improve fase
 • Hoe zorg je ervoor dat de oplossing duurzaam blijft verankerd in de organisatie?

Examenvoorbereiding op het Black Belt examen

 • Een case leidt je langs de stappen van DMAIC.
 • Er is gelegenheid om met statistiek te oefenen

Voor deze opleiding maken we gebruik van SigmaXL. Een lifetime licentie – ter waarde van $ 299 – is inbegrepen bij deze opleiding.

De upgrade Green Belt to Black Belt training stelt je in staat om gecertificeerd Lean Six Sigma Black Belt te worden. Certificering bestaat uit twee delen: een theoriecertificering en een praktijkcertificering.

Theoriecertificering

Het theoriecertificaat toont aan dat je de methoden en technieken beheerst van Lean en Six Sigma, op het niveau van een 8-daagse World Class Black Belt opleiding. Onze opleiding kent een curriculum welke in lijn is met de internationaal erkende ‘Body of Knowledge’ van ASQ en IASSC.

De vereisten hiervoor zijn:

 • Het volgen van de training;
 • Het afleggen van een examen om de theorie te toetsen.

De kosten voor het certificaat zijn bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Praktijkcertificaat

Het praktijkcertificaat is de échte kroon op je Lean Six Sigma Black Belt opleiding: het is de proeve van bekwaamheid, wat aangeeft dat je niet alleen de theorie beheerst maar deze ook in de praktijk hebt weten toe te passen. Dit bereik je door twee Lean Six Sigma projecten succesvol af te ronden, met gebruik van de juiste DMAIC tools en veranderkundige vaardigheden.

De vereisten hiervoor zijn:

 • Theorie-examen succesvol afgerond;
 • Het afronden van twee projecten waarin je de theorie toepast.

De kosten voor het praktijk certificaat zijn niet bij de opleidingsprijs inbegrepen en bedragen € 825,- (excl. BTW).

Indien je nog niet beschikt over een Lean Six Sigma Green Belt praktijkcertificering bedragen de kosten hiervoor € 495,- exclusief BTW.

De training kost € 4.995,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief:

 • Het studiemateriaal;
 • Een lifetime licentie voor SigmaXL;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Officieel Lean Six Sigma Black Belt Theorie Certificaat*;

Package Deal:
Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching op jouw werkplek. Dat vergroot de slagingskans van uw verbeterinitiatief exponentieel. We koppelen je aan een van onze ervaren (Master) Black Belts en je krijgt een coachingsbudget van 24 uur.

De kosten voor 24 uur coaching zijn € 4.800,-. Binnen dit coachingsbudget wordt 3 uur gereserveerd voor de beoordeling van de praktijkcertificering.

Voor deelname aan de training en uitvoering van het project is het noodzakelijk dat je beschikt over een laptop met daarop Microsoft Office Excel én een licentie van SigmaXL (inbegrepen).

Voor deze training is minimaal een afgeronde training Green Belt vereist. Heb je geen Green Belt training gevolgd, maar wil je toch graag tot Black Belt worden opgeleid? Kies dan voor de opleiding Black Belt all-inclusive. In deze Black Belt training zijn de Green Belt modules ingebouwd.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?”, “Hoe zit het met de tijdinvestering?” of “Wat als de training toch niet bevalt?”. Op al dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding:

  Marion
  02-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Het was echt een verdieping op de green belt. We waren helaas maar met 4, vandaar dat de opbouw van het lesprogramma niet goed uit de verf kwam. Je gaat vooral zelf aan de slag, waardoor je het al doende leert.
  Gerard
  02-10-2023
  Beoordeling: 10/10
  Een waardevolle toevoeging op de Greenbelt. De BlackBelt geeft veel meer verdieping en geeft mij ook meer handvatten om het geleerde in de praktijk toe te passen.
  Susanne
  15-05-2023
  Beoordeling: 9/10
  Very nice balance in soft skills vs hard skills vs personal development
  - Anoniem -
  07-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  geen
  Jan
  15-09-2022
  Beoordeling: 8/10
  opleiding was goed geregeld, logistiek in orde, goede leraar
  Dominique
  19-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Marlies is the best trainer you can imagine, I really enjoyed learning from her, hearing her stories, as well as here knowledge level and willingness to share. In the beginning off the course we had a different training, not nearly as good and torough as Marlies. Otherwise, I would have given a 10.
  Semra
  19-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Some pages in the training document in Dutch in the English version of it.
  balaji
  19-5-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nice contents and very interactive.
  - Anoniem -
  19-5-2022
  Beoordeling: 10/10
  Really liked and enjoyed the training, the teacher Marlies was really helpful with all the insights she was able to give us and always made the content fun, that is something quite special 🙂 Thank you Marlies!
  - Anoniem -
  19-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Story line was clear and explanation was also clear and according expectations.
  - Anoniem -
  19-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Good content and trainer
  - Anoniem -
  4-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijne manier om stof te doorleven met sprekende casussen. Ook fijn dat er meegedacht is in stuk hybride vorm van les krijgen zonder af te moeten haken ivm Corona maatregelen van bedrijf.
  Hans
  4-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Leuke training die mooie combinatie vormde van een opfrissing uit eerdere trainingen en opleidingen icm nieuwe stof
  Maria
  25-5-2021
  Beoordeling: 10/10
  Well prepared course
  - Anoniem -
  25-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  Well delivered and overcoming the challenges of distance learning due to Corona.
  Giovanna
  25-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Very good the physical session, it's a pity part of it was on line, on line is less effective
  Bas
  15-4-2021
  Beoordeling: 10/10
  Leerzaam, interactief, waardevol.
  Konstantinos
  22-2-2021
  Beoordeling: 9/10
  Interactive learning through real life examples, keeping you alert.
Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Utrecht
03 okt 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. do 03 okt 2024
 2. vr 04 okt 2024
 3. do 17 okt 2024
 4. vr 18 okt 2024
 5. do 07 nov 2024
 6. vr 08 nov 2024
 7. do 28 nov 2024
 8. vr 29 nov 2024
 9. do 19 dec 2024
 10. vr 20 dec 2024
Laatste vrije plaatsen
€  4.995
Utrecht
25 nov 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 25 nov 2024
 2. di 26 nov 2024
 3. ma 16 dec 2024
 4. di 17 dec 2024
 5. ma 06 jan 2025
 6. di 07 jan 2025
 7. ma 27 jan 2025
 8. di 28 jan 2025
 9. ma 10 feb 2025
 10. di 11 feb 2025
Beschikbaar
€  4.995