Lean-experts van UPD presenteren vernieuwd Transformatiemodel - UPD

Lean-experts van UPD presenteren vernieuwd Transformatiemodel

Business Sessie Policy Deployment | 25-10-2019

Naar aanleiding van de Whitepaper Policy Deployment eerder dit jaar ontving continu verbeter-expert UPD afgelopen vrijdag voor de tweede maal een ambitieuze groep verbeterprofessionals voor de gratis ‘Business Sessie Policy Deployment’. In het Van der Valk Amsterdam-Amstel presenteerden Lean-experts Jan Heijneman en Patrick van Dijk het vernieuwde en verbeterde Lean-Transformatiemodel. Ook gingen de deelnemers aan de slag met de eigen X-matrix voor 2020.

Lean-Transformatiemodel

Tijdens de sessie werden de deelnemers in vogelvlucht meegenomen langs de belangrijkste lessen van de whitepaper én werd de x-matrix van enkele deelnemers onder de loep genomen. Ook presenteerden de expert van UPD het vernieuwde en verbeterde Lean-Transformatiemodel. “Voor een succesvolle verbeteraanpak is er richting en structuur nodig. Daarom hebben wij het Transformatiemodel ontwikkeld waarin we diverse structuur- en verbetercultuurelementen hebben samengebracht”, licht Heijneman toe. “In essentie komt het Transformatiemodel erop neer dat er verbinding moet zijn tussen alle lagen van de organisatie. Om doelgericht te kunnen veranderen is een top-down benadering cruciaal: zonder leiderschap en langetermijnkoers stranden verbeteringen die op de werkvloer zijn bedacht, in goede bedoelingen. In het ergste geval werken verbeterinitiatieven elkaar zelfs tegen. Maar zonder initiatief van onderaf, missen medewerkers het gevoel dat zij bijdragen aan het succes van hun organisatie.”

“Daarbij: als leidinggevenden niet de competenties hebben om de ‘harde’ kant van het sturen op resultaten te verbinden aan de ‘zachte’ kant van het coachen op gedrag, zal dit niet leiden tot de cultuurverandering die noodzakelijk is voor een continu verbeterende organisatie”, aldus Heijneman.

Meer UPD-events

Omdat het aantal downloads van de Whitepaper vele malen hoger was dan het aantal plaatsen beschikbaar, hebben de lean-experts besloten om vaker dergelijke exclusieve events te organiseren. “De whitepaper bevat alle tools, maar als je niet goed weet hoe je die moet gebruiken is het fijn als iemand je helpt dat uit te leggen. Met de gratis Lean-events bieden we deelnemers de kans vragen te stellen en van elkaar te leren. Ook kijken we naar welke verbeterslagen zij – op korte en lange termijn – zelf kunnen maken. Omdat we slechts plaats voor een selecte groep hadden, hebben we besloten om een aantal gratis events te organiseren. Op die manier dragen we met z’n allen bij aan de missie om organisaties in Nederland écht wendbaar te maken, hun klant centraal te stellen en het menselijk talent binnen de organisatie te benutten. Nu en in de toekomst”, besluit Heijneman.

Contact

Wil je meer uitleg over Policy Deployment of ben je op zoek naar een specialist die helpt bij de implementatie? Neem dan contact op met Jan Heijneman per mail via thespark@upd.nl. Voor vragen omtrent de Business Sessie kun je mailen ook mailen naar thespark@upd.nl.