Lean Six Sigma Orange Belt opleiding

Volledig Praktijkgericht | E-Learning | Maximaal leerrendement

Heb je zin om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Lean Six Sigma? Tijdens de Lean Six Sigma Orange Belt opleiding gaat het gebeuren. Je leert hoe je snel inzicht krijgt in de knelpunten binnen organisatieprocessen. Knelpunten die leiden tot belemmeringen in je dagelijks werk en daardoor processen vertragen. Lean Six Sigma helpt je om die knelpunten op te lossen, effectiever te werken en meer waarde te creëren.

Volledig praktijkgericht

Onze Lean Six Sigma Orange Belt opleiding kenmerkt zich door de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. Je krijgt alle hulpmiddelen om de theorie tot je te nemen, zodat je tijdens de lesdagen optimaal gebruikt kunt maken van de kennis en ervaring van onze trainers. Tijdens de lesdagen ga je met hen de praktische verdiepingsslag maken. Zo weet je zeker dat je na afloop van de opleiding direct aan de slag kunt als Lean Six Sigma Orange Belt. En mocht er na de training toch nog wat onduidelijkheid zijn, dan log je gewoon in op de E-Learning omgeving waar je een jaar lang ongelimiteerd gebruik van kunt maken!

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Hoe?

 • Door de integratie van snelheid (Lean) en kwaliteit (Six Sigma) toe te passen in je organisatie.
 • Door te leren hoe je jouw collega’s proactief kunt laten werken.
 • Door inzicht te krijgen in (verborgen) verspillingen in bestaande werkprocessen.
 • Door klantgericht te gaan denken: niet het bedrijf maar de klant is het uitgangspunt.

Wat kun je als Orange Belt Lean Six Sigma?

Als Lean Six Sigma Orange Belt ben je een waardevolle speler binnen je organisatie die zelf kleine verbeterinitiatieven oppakt. Daarnaast beschik je over de kennis en tools om deel uit te kunnen maken van een groter verbetertraject onder leiding van een Green Belt of Black Belt.

Hoe werken wij?

Bij UPD staat jouw maximale leerrendement centraal. Daarom hanteren we voor deze opleiding een combinatie van e-learning met praktijkgerichte lesdagen. Het theoriegedeelte van de opleiding is digitaal beschikbaar (en blijft dit gedurende een periode van één jaar). Zo heb jij de vrijheid om de lesstof te bestuderen waar en wanneer jou dat het beste uitkomt. Zo lang je wilt, en zo vaak je maar wilt. Voor het praktijkdeel kom je naar een training op locatie waarin je met andere deelnemers de kneepjes van het vak leert.

Van ellenlange PowerPointpresentaties zijn wij geen fan, dus tijdens de lesdagen gaan de trainers actief met je aan de slag. Dat betekent veel oefenen met de theorie, simulaties beleven en praktisch aan de slag in kleine groepjes. Alle trainers hebben ruime ervaring in het implementeren van verandertrajecten en weten heel goed hoe zij hun praktijkkennis aan jou kunnen overbrengen. Laat je inspireren door hun energie!

Schrijf je in voor deze opleiding

inschrijven

Heb je nog vragen?

Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bel ons op 020-3453015 of mail naar inschrijven@upd.nl. We helpen je graag!

Programma van de Lean Six Sigma Orange Belt

Om het programma van de Lean Six Sigma Orange Belt zo goed mogelijk uit te leggen, hebben we dit voor je onderverdeeld in 2 categorieën. Mocht je hele specifieke vragen hebben over de inhoud, neem dan even contact met ons op via: 020-3453015.

De theorie van de Lean Six Sigma Orange Belt

Na jouw aanmelding krijg je van ons de inloggegevens van de E-Learning omgeving. Hier kun je in jouw eigen tempo alle theorie tot je nemen, zo vaak je maar wilt! Voor aanvang van iedere lesdag krijg je van jouw trainer(s) te horen welke theorie je in ieder geval behandeld moet hebben. Dat is ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk te leren tijdens de praktische lesdag die daarop volgt. De toegang tot de E-Learning is een jaar geldig, dus je kunt hier zo vaak op terugvallen als je maar wilt.

Praktische vertaalslag tijdens de lesdag

Tijdens jouw opleiding ben je aanwezig bij één lesdag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De lesdag staat helemaal in het teken van de praktische toepassing van de theorie die je geleerd hebt. Je krijgt alle ruimte om jouw vragen te stellen, maar daarna gaan we snel aan de slag om je te laten hoe je deze kennis kunt gebruiken om écht impact te maken. Tijdens de lesdag zorgen wij voor trainers die de klappen van de zweep kennen. Zij brengen namelijk zelf de theorie dagelijks in de praktijk bij onze klanten. Dit doen ze in verschillende sectoren en voor verschillende bedrijven. Daarom kunnen zij als geen ander de theorie toepasbaar maken voor jouw specifieke situatie.

Als Orange Belt Lean Six Sigma leer je:

 • verborgen verspillingen in je werkomgeving herkennen;
 • hoe je zelfstandig kleinschalige procesverbeteringen door kan voeren;
 • welke Lean en Six Sigma tools en technieken je nodig hebt en hoe je ze toepast;
 • hoe je effectief bijdraagt aan een Green of Black Belt project
 • de oorzaken van variatie in processen te herkennen;
 • de basis van DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve & Control).

cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

De Orange Belt Lean Six Sigma opleiding stelt je in staat om gecertificeerd Lean Six Sigma Orange Belt te worden. Je kunt het deelnamecertificaat ‘Certified Lean Six Sigma Orange Belt’ kosteloos behalen via UPD.

Het tarief van deze opleiding is € 795,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief

 • 1 jaar onbeperkte toegang tot de E-Learning.
 • Een reële bedrijfssimulatie.
 • Locatiekosten.

Neem een optie:

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met jouw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Lean Six Sigma Orange Belt opleiding:

  Jan Willem
  17-06-2024
  Beoordeling: 7/10
  Te weinig praktijkvoorbeelden in de e-learning
  - Anoniem -
  17-06-2024
  Beoordeling: 9/10
  De e-learning en de klassikale training vullen elkaar goed aan. Ik heb een goed beeld van de methode
  Tijn
  28-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Goede toepassing van de theorie op de praktijk. Veel ruimte voor vragen, oefenen en eigen inbreng in het middag programma
  Petra
  28-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Mooie combinatie met online en praktijk.
  Leanne
  28-03-2024
  Beoordeling: 10/10
  Ik heb de trainingsdag met Chris Hans als enorm waardevol ervaren. Naast dat ik zelf al gemotiveerd was om meer te leren over Lean Six Sigma en graag voor mijn Green Belt wil gaan eind dit jaar, heeft het enthousiasme waarin Chris Hans over Lean Six Sigma verteld de dag nog leuker en leerzamer gemaakt.
  Katalin
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  Great training with live examples
  Zoran
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  Interesting, many theorical tools to adapt according to the size of the project. Dynamic and pleasant and interactive presentation!
  Julien
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  Good training and also very good trainer
  Miranda
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  the training was intensive but the trainer (Erik Wijnveld) made it a lively and interactive day. He anticipated well to the dips that we were having to keep us active. He is very knowledgeable and has good business examples. Furthermore he knows how to train people. Contentwise: a lot of theory but we feel equipped with the tools and explanations that were provided. Very satisfied!
  Mihaly
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  It was super great, lot of interactive sessions, new information, we need more people in our organization to get the concept and mindset closer
  Janos
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  It was a very interesting training
  Tamara
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  Excellent training, especially given by Erik, certainly a lot of knowledge gained in this training
  - Anoniem -
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  De opleiding zelf was prima te doen en de trainer was top
  Niels
  16-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Informatieve dag en fijn dat de groep zo klein was, kwam de kwaliteit ten goede
  Rick
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Compleet. Goede combi van online en niet online leren
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante training. Mooie basis. Mis de koppeling naar de praktijk nog.
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  goede algemene voorlichting
  Jakob
  23-01-2023
  Beoordeling: 10/10
  Veel nuttige informatie dat direct in de praktijk toe te passen is.
  Daniël
  20-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Prima locatie, opleiding was duidelijk, kleine groep
  - Anoniem -
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Tekst van de e-learning leest makkelijk weg. Tijdens de lesdag hing een prettige, gemoedelijke sfeer, ondanks dat deze online was.
  - Anoniem -
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, interactieve cursus, goede elearning
  Matthijs
  27-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  De theorie wordt op een duidelijke en goede manier uitgelegd, ook middels een goede e-learning, en in de les is voldoende ruimte om wat te oefenen!
  Willem
  22-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Vond het een fijne lesdag. Via zoom werkte prima. Een goede en vriendelijke docent met veel verstand van zaken
  Marc
  22-4-2021
  Beoordeling: 10/10
  Het was een duidelijke training welke door de voorafgaande elearning en het praktijkdeel in de middag goed te volgen was. Erg fijn ook dat er ruimte was voor vragen en er ook de tijd werd genomen om zaken uit te leggen

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Utrecht
24 sep 2024
Beschikbaar
€  795
Den Bosch
21 okt 2024
Beschikbaar
€  795
Utrecht
05 dec 2024
Beschikbaar
€  795
Virtual Classroom
05 dec 2024
Beschikbaar
€  795