Scrum Master training in 2 dagen

Inclusief een jaar lang toegang tot de E-Learning

Wat wil jij leren als Scrum Master? Wil je alleen de theorie aangereikt krijgen waarmee je de officiële certificering kunt behalen? Of wil je leren hoe jij jouw Scrum Team(s) verder kan helpen, terwijl je ondertussen de nodige informatie krijgt om jouw certificering te behalen? Als dit aansluit bij jouw leerdoelen, lees dan snel verder want dan is dit dé training voor jou.

Bekijk de beschikbare data

Data & Locaties

De rol van Scrum Master

Als Scrum Master heb jij een ontzettend belangrijke rol binnen het Scrum Team. Jij zorgt er namelijk voor dat het team optimaal kan presteren. Jij bent een coach, een facilitator, jij houdt het team bij elkaar en in optimale sterkte. Als Scrum Master moet je dus veel meer kunnen dan alleen de theorie kunnen herhalen. En dat leer je alleen van mensen die het dagelijks in de praktijk brengen.

Hoe help jij jouw team verder

Onze trainingen worden gegeven door ervaren Scrum Masters en Agile Coaches die ervaring hebben in zowel IT- als non-IT omgevingen, bij grote organisaties als D-reizen, Rabobank, de Politie en Hogeschool van Amsterdam. Zij kunnen je niet alleen de theorie bijbrengen, maar je ook laten zien hoe de Scrum Master bijdraagt aan het inspelen op de klantbehoefte en het continu verbeteren van jouw team, afdeling en organisatie. Veel gerichtere praktijkervaring kun je eigenlijk niet vinden. Dus wil jij een Scrum Master Training volgen waar je écht wat mee kunt? Dan kun je gerust verder lezen!

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier alle voordelen »

Wat ga je leren?

Onze Scrum Master opleiding is volledig Agile op toepasbaarheid in de praktijk. Je krijgt een goede basis in Agile en Scrum en leert hoe jij andere mensen hierin kan meenemen. Daarnaast krijgt je handige middelen mee die je kan gebruiken je aan je team te gaan bouwen. De opleiding vindt plaats op een inspirerende locatie en aan het einde van de 2 dagen heb je in ieder geval het volgende van ons meegekregen:

 • Een solide theoretische basis van Agile en Scrum;
 • Een duidelijke, praktijkgericht beeld van wat jouw Scrum Team van jou als Scrum Master verwacht;
 • De kennis om een effectieve coach en facilitator te zijn voor jouw team;
 • De kwaliteit om impediments te signaleren en top te lossen;
 • Een schat aan praktijkvoorbeelden;
 • Tools, hulpmiddelen en handvatten om direct jouw Scrumteam effectief te begeleiden;
 • Ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met wat je geleerd hebt;
 • De mogelijkheid om je te certificeren via Scrum.org (PSM I), als je dat wilt.
Reserveer jouw plekje

Inschrijven

Onze Scrum Master opleiding is volledig op toepasbaarheid in de praktijk. Je krijgt een goede basis in Agile en Scrum en leert hoe jij andere mensen hierin kan meenemen. Daarnaast krijgt je handige middelen mee die je kan gebruiken je aan je team te gaan bouwen. De opleiding vindt plaats op een inspirerende locatie. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma dag 1: Agile en Scrum Basics voor Scrum Masters

 • Wat is Agile en wat is Scrum?
 • De rol van digitale disruptie en tranformatie;
 • Waarom het gedachtengoed goed op non-IT omgevingen kan worden toegepast;
 • Hoe je jouw eigen Agile groeipad vormgeeft;
 • Hoe je de basis van Scrum kan toepassen in jouw team om slimmer te samenwerken;
 • De verhouding tot andere manieren van continu verbeteren zoals Lean en hoe je hiermee kan experimenteren;

Programma dag 2: Hoe help je als Scrum Master het Scrumteam verder

 • Wat zijn de verschillende rollen van de Scrum Master?
 • Coachen van een zelforganiserend team?
 • Wat is voortgang en hoe zorgt je ervoor dat het Scrum Team succesvolle producten oplevert?
 • Coachen van de Product Owner;
 • Hoe ga je om met verschillende soorten stakeholders?
 • Recap en gezamenlijk voorbereiden voor het examen.

Voorbereiding

Specifieke voorkennis is niet nodig. Maar lees vooraf wel even de Scrum framework door.

Tijdens deze opleiding leer je alles wat je moeten weten om je te kunnen certificeren via Scrum.org (PSM I), als je dat wilt. Dit is een Engelstalig examen, waar je binnen 60 minuten 80 meerkeuzevragen moet beantwoorden. Het examen zit niet bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Tijd, locatie en kosten

Deze Scrum Master opleiding wordt door het hele land gegeven, maar altijd op inspirerende locaties. Locaties die perfect aansluiten bij het Agile gedachtegoed en waar het fijn is om 2 dagen door te brengen. De dagen starten om 09:00 uur en eindigen in principe rond 17:00 uur.

De kosten voor deze tweedaagse opleiding zijn € 1.295 exclusief BTW. De kosten zijn inclusief locatie-, lunchkosten en leermiddelen. Eventuele reis- en verblijfkosten zijn niet opgenomen in deze kosten. Het examen PSM I zit niet bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Coaching door UPD

Om na afloop van je opleiding tot duurzame resultaten te komen raden we je aan om gebruik te maken van coaching op de werkvloer. Een ervaren Agile-/Scrum-coach kan je helpen om maximaal rendement te halen bij de praktische toepassing van de geleerde theorie en vaardigheden uit de opleiding. Zo wordt de correcte implementatie van de verworven kennis gewaarborgd en krijg je daarnaast ook directe feedback op de uitvoering.

Mochten er binnen jouw organisatie geen ervaren Agile-/Scrum-coaches werkzaam zijn dan kun je ook gebruik maken van coaching op de werkplek door een geroutineerde Agile-/Scrum-coach van UPD. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. Om blijvende verbetering en duurzame resultaten te boeken adviseren wij om ten minste 8 uur gebruik te maken van de kennis en kunde van een coach. De prijs hiervoor is €165,- per uur.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze opleiding Scrum Master:

  Yara
  30-8-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel informatie in 2 dagen. Ik ben enthousiast geworden en heb een beter beeld bij de processen, de rollen, verantwoordelijkheden, wat ik zou willen doen en waar ik op moet letten. Waardevol!
  Anne
  30-8-2021
  Beoordeling: 9/10
  mooie combinatie van achtergrond, en praktijk, toepassingen
  Bayan
  30-8-2021
  Beoordeling: 10/10
  Leerzaam, vriendelijke

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
17 jan 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 17 jan 2022
 2. di 18 jan 2022
6 plaatsen
€  1.295
Utrecht
18 mrt 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. vr 18 mrt 2022
 2. vr 25 mrt 2022
6 plaatsen
€  1.295