Veelgestelde vragen

FAQ over onze opleidingen

Hulp nodig?
Neem contact op met onze supportafdeling: 020 – 345 3015.

Verzorgt UPD ook incompany opleidingen?

Ja, naast trainingen met open inschrijving verzorgt UPD regelmatig incompany opleidingen, zoals de incompany training Lean kennismaking, de 5S training en de VSM training. Daarnaast kunnen de meeste van onze “open inschrijving” trainingen ook incompany, dus bij u op het bedrijf, georganiseerd worden. Neem gerust even contact met ons op als u interesse heeft in een incompany opleiding of workshop die op uw bedrijf is toegespitst.

Is er subsidie verkrijgbaar op de opleidingskosten?

Nee, opleidingen waarvoor als privépersoon wordt ingeschreven, komen niet voor subsidie in aanmerking. Wel kunt u, vanwege onze CEDEO erkenning, de opleidingskosten als aftrekpost in uw belastingaangifte opvoeren.

Op welke specifieke branche of sector zijn de opleidingen van UPD gericht?

De open opleidingen zijn niet branche- of sectorspecifiek, maar -net als de Lean en Lean Six Sigma filosofie- breed toepasbaar. Tijdens de opleiding maken onze trainers de vertaalslag naar uw dagelijkse praktijk.

De in-company trajecten zijn maatwerk. Deze worden speciaal op uw specifieke branche of behoefte afgestemd.

Wat is bij UPD het verschil tussen een workshop en een opleiding?

Na afloop van een workshop wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

Een opleiding wordt afgesloten met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen deelnemers een certificaat, waarna er doorgegaan kan worden met de praktijkcertificering.

Ontvang ik een diploma of certificaat?

UPD hanteert twee verschillende soorten certificaten: het certificaat en het bewijs van deelname.

Voor opleidingen waar een examen aan is verbonden ontvangt u een certificaat. Voor workshops waarvoor u geen examen hoeft te doen, ontvangt u een bewijs van deelname.

Onze examens zijn in lijn met de standaarden zoals IASSC en LCS.

Wat is het verschil tussen de Lean en de Lean Six Sigma opleidingen?

In vergelijking met de opleiding Lean Six Sigma Black Belt bevat de Lean opleiding beduidend minder statistiek, en meer en verdergaande Lean tools. Indien u twijfelt welke opleiding voor u het meest geschikt is, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we samen welke training het beste past. UPD is tijdens kantooruren te bereiken op 020 – 345 30 15

Kan ik zonder Green Belt worden toegelaten tot een Black Belt opleiding?

Ja, dit is mogelijk. In de Black Belt opleiding zit de Green Belt opleiding namelijk inbegrepen.
Reeds in het bezit van een Green Belt certificaat? Volg dan de Upgrade opleiding om u Black Belt certificaat te behalen.

Wat houdt coaching in?

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching door een van onze (Master) Black Belts. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor je er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean Six Sigma pas goed beklijft als je deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan – learning by doing. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 1,5 dag coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 1895,- (excl. BTW) per dag.

Wat is Minitab en waar heb ik het voor nodig?

Minitab is een softwarepakket dat gebruikt wordt voor de statistische analyses binnen Lean Six Sigma. Het is wereldwijd dè standaard binnen Six Sigma en kent een zeer uitgebreide inhoudelijke ondersteuning hoe je tools moet toepassen en de uitkomsten moet interpreteren. Meer informatie is te vinden op de website van: www.minitab.nl.

Doordat wij individuele aanvragen bundelen, kun je eventueel via UPD een licentie aanschaffen met 20% korting t.o.v. het reguliere tarief.

Ik heb een klacht. Wat nu?

Wij vinden het belangrijk dat u, als opdrachtgever, tevreden bent en blijft. Indien u, als opdrachtgever, bij de uitvoering van de opdracht tekortkomingen constateert, verzoeken wij u vriendelijk de klacht, voorzien van argumenten, binnen een termijn van uiterlijk twee weken na beëindiging van de opdracht, schriftelijk in te dienen bij:

UPD
t.a.v. de directie UPD
De Oude Molen 3
1184 VW Amstelveen

De ontvangst van de klacht wordt door UPD binnen één week schriftelijk bevestigd aan de indiener. De afhandeling van de klacht valt onder de verantwoordelijkheid van de directie van UPD. De directie van UPD zal binnen drie weken na ontvangst een adequate reactie geven. Wanneer over een klacht geen overeenstemming wordt bereikt tussen de opdrachtgever en UPD, kan de opdrachtgever zich wenden tot brancheorganisatie Lean Six Sigma Nederland (LSSN).

Het adres van LSSN is:

Vereniging LSSN

Mary Zeldenrustweg 52
2331 ND Leiden

Het oordeel van LSSN is bindend voor UPD.

Cached on Fri 17/08 23:37