Event: “Green Improvement” | 16 april 2024 | Utrecht

Hoe Lean en duurzaamheid kunnen bijdragen aan oplossingen die er écht toe doen

Hoe kunnen we de kracht van Lean gebruiken om duurzame verbetering te realiseren? Hoe zorgen we dat duurzaamheidsinitiatieven écht van de grond komen? Hoe integreren we duurzaamheid in de bedrijfsstrategie? En welke waarde kan duurzaamheid toevoegen aan de bedrijfsresultaten door kosten te verlagen en de omzet te verhogen? Tijdens het ‘Green improvement’ event op 16 april gaan we – onder begeleiding van een internationaal expert – de antwoorden op deze vragen verkennen. Ben jij erbij?

Event:

Voor dit event hebben we Rose Heathcote uitgenodigd om ons te begeleiden en te inspireren. Daarbij is er alle ruimte om met elkaar de nieuwe inspiratie toepasbaar te maken, elkaar beter te leren kennen en te leren van de ervaring van anderen. Het belooft een leerzame en inspirerende middag te worden. Wil je hieraan deelnemen? Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je dan snel in via het formulier onderaan deze pagina.

Praktische informatie voor het event

  • Locatie: The Green House, Utrecht
  • Datum: 16 april 2024
  • Tijd: 12:30 – 17:30 uur
  • Voor: Tactisch en strategisch verantwoordelijken voor verbeterprogramma’s (MBB, programmamanagers), duurzaamheid en/of operationele bedrijfsvoering (supply chain managers, COO, operationeel management en directie)
  • Programma: Plenaire sessies onder begeleiding van Rose Heathcote, verschillende break-outs en een paneldiscussie
  • Kosten: Deelname aan dit event is kosteloos
  • Inschrijven: Onderaan deze pagina

Programma

Het Green improvement-event staat in het teken van inspiratie, kennisdeling en het maken van een vertaalslag naar jouw organisatie. Hiervoor hebben we een boeiend en interactief programma samengesteld. We heten de deelnemers graag vanaf 12:30 uur welkom met een broodje, waarna we zullen starten met:

13:00 uur | Plenaire start met Rose Heathcote

Tijdens het eerste gedeelte van het event neemt Rose Heathcote (meer informatie over Rose lees je verderop) ons mee in de wereld van duurzaamheid. Ze bespreekt hoe organisaties kunnen zorgen dat ze duurzaam en competitief worden en blijven. Hierbij legt ze de nadruk op zowel de financiële als de niet-financiële redenen waarom organisaties zouden moeten werken aan duurzaamheid.

Vervolgens laat ze zien hoe Lean thinking en een cultuur van continu verbeteren belangrijke succesfactoren zijn voor organisaties om de duurzaamheidsdoelen te realiseren. Ze geeft hierbij extra aandacht aan het menselijke aspect en ze introduceert een nieuw begrip: Green Kaizen.

Let op: de plenaire sessie onder leiding van Rose zal in het Engels zijn.

Break-outs

In een aantal break-out sessies gaan we direct aan de slag met inspiratie die Rose met ons gedeeld heeft, zoals:

  • Hoe kunnen we ‘Green Kaizen‘ toepassen om duurzaamheidsinitiatieven écht van de grond te krijgen?
  • Kunnen we een vertaalslag maken voor onze eigen organisaties om duurzaamheid te verbinden aan de bedrijfsresultaten?
  • Wat is de beste manier om de interne verbeterorganisatie (bijvoorbeeld de getrainde belts) in te zetten om te verduurzamen?

Paneldiscussie

Als afsluiting van het inhoudelijke programma organiseren we een paneldiscussie met deelnemers vanuit een aantal toonaangevende organisaties. Zij zullen inhoudelijk met de aanwezigen en elkaar in gesprek gaan over de verbinding tussen Lean, continu verbeteren en duurzaamheid en tegelijkertijd een inkijkje geven in hun eigen organisatie. Dit biedt een extra verdieping op de inspiratie en kennis die eerder op de dag opgedaan is en geeft tegelijkertijd de kans om te leren van de ervaringen van anderen.

16:30 – 17:30 uur | Afsluiting

Na een intensieve maar vooral inspirerende middag sluiten we graag gezamenlijk af met een drankje. Hierbij is alle ruimte om verder kennis te maken met elkaar of met één van de sprekers.

Rose Heathcote

Rose Heathcote - Spreker UPD Event Lean en duurzaamheid

Rose Heathcote is een spreker, docent, schrijver en adviseur die zich richt op de verbinding tussen tussen Lean en duurzaamheid. De afgelopen 30 jaar heeft ze in verschillende rollen, in vrijwel iedere sector en over de hele wereld, bijgedragen aan het realiseren van duurzame verandering binnen organisaties. Verder was ze CEO van het Lean Institute Africa en Head of sustainable enterprise aan de Universiteit van Buckingham.

Ze is de auteur van “Clear Direction“, “Making a difference” en verschillende andere publicaties over lean en duurzaamheid. Rose gebruikt haar kennis en vaardigheden om mensen binnen organisaties te inspireren en aan te zetten tot actie. Ze helpt hierbij om duurzaamheidsdoelen om te zetten naar concrete, uitvoerbare acties en initiatieven.

Voor wie

Tijdens het event verkennen we hoe de principes van Lean en Sustainability elkaar versterken en als combinatie kunnen bijdragen aan het oplossen van vraagstukken en uitdagingen die er écht toe doen voor organisaties, mensen en planeet. Daarom nodigen we voor dit event deelnemers uit die een strategische of tactische rol hebben binnen organisaties op het gebied van continu verbeteren of duurzaamheid. Hierbij valt te denken aan: strategisch programmamanagers continu verbeteren / duurzaamheid, supply chain managers, operationeel managers en operationeel directeuren.

Wil je verifiëren of dit event voor jouw rol of functie interessant is? Neem dan voorafgaand aan jouw inschrijving even contact met ons op, we denken graag met je mee of de inhoud voor jou waardevol is.

Inschrijven en meer informatie?

Het Green Improvement Event heeft ondertussen plaatsgevonden en inschrijven is dus niet meer mogelijk. Bekijk hier de aankomende events en bijeenkomsten.