Wat is Lean Six Sigma en wat kun je er mee? - UPD

Wat is Lean Six Sigma

Verbeter processen - verhoog de prestaties

Lean Management is de methode en filosofie bij uitstek om werkprocessen meetbaar en aantoonbaar te optimaliseren. Het creëert waarde, activeert het ‘denken vanuit de klant’ en schept de mogelijkheid om met de huidige middelen meer te kunnen doen. Six Sigma maakt het onderscheid tussen onbelangrijke en belangrijke oorzaken van de knelpunten door middel van statistische technieken en kent een verbeteraanpak van waaruit oplossingen op een gestructureerde wijze geïmplementeerd kunnen worden.

Sixsigma.nl

Een uitgebreide uitleg over wat Lean Six Sigma nu eigenlijk is en inhoudt lees je op onze andere website sixsigma.nl: https://www.sixsigma.nl/wat-is-lean-six-sigma

Met Lean Six Sigma aan de slag? Dan helpen we je graag verder. Maak een keuze uit één van onze onderstaande opties waarbij Lean Six Sigma een oplossing kan bieden bij het bereiken van jouw doelen;

 • Consulting

  Wij helpen organisaties bij het creëren van een cultuur waarin de diversiteit, het potentieel en de veranderkracht op alle niveaus in de organisatie wordt benut.

  Zo helpen we bij het komen tot strategierealisatie en continu verbeteren.

  Naar Consulting
 • Opleidingen

  Volg een opleiding op het gebied van continu verbeteren, samenwerking, persoonlijke effectiviteit of leiderschap.

  Onze opleidingen zijn altijd gericht op de praktische toepassing en het boeken van resultaten. Als persoon, als team of als organisatie als geheel.

  Naar Opleidingen
Lees meer over de voordelen van Lean Six Sigma

Video: Wat is Lean Six Sigma in 1 minuut

Waartoe leidt Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma stelt de wensen en eisen van je klant centraal. Daardoor leidt deze aanpak tot:

 • Kostenreductie
 • Doorlooptijdverkorting
 • Kwaliteitsverbetering
 • Verminderen van werkdruk
 • Verhoogde klanttevredenheid
 • Verhoogde medewerkerstevredenheid

Om deze resultaten te behalen investeren we – en maken we gebruik van – de kennis en kunde van je eigen mensen. Implementatie van Lean Six Sigma helpt jouw organisatie om de strategie om te zetten naar gerichte doelstellingen en resultaten.

wat is lean six sigma?

Door de jaren heen hebben Lean en Six Sigma zich ontwikkeld van een procesoptimalisatie methodiek tot een filosofie waarbij ook begrippen als resultaatgericht aansturen, coaching van medewerkers tot een hoger functioneringsniveau, doelgericht werken, empowerment en continu verbeteren centraal staan.

Hoe werkt Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma haalt het beste uit beide methodes. Lean Management is gericht op het reduceren van het aantal processtappen waarbij Six Sigma de uitkomst van processen voorspelbaar maakt. De combinatie van deze methodieken zorgt ervoor dat de kracht ligt op:

 1. Kwaliteitsverbetering
  Door de eigen werknemers op te leiden worden zij in staat gesteld om zelf procesverbetering te identificeren. Hierdoor draagt het niet alleen bij aan een directe verbetering, maar ook aan toekomstige verbeteringen;
 2. Doorlooptijdverkorting
  Bedrijven maken vaak gebruik van processen om bestaande problemen, zonder dat hierbij de bron van het probleem wordt aangepakt. Door middel van de DMAIC methode wordt de bron van het probleem bloot gelegd, zodat deze verholpen kunnen worden en processen efficiënter ingezet kunnen worden;
 3. Betere bedrijfsresultaten
  Doordat processen worden verbeterd, wordt ook het bedrijfsresultaat verbeterd. Lean Six Sigma stelt niet kwaliteit als doel op zich, maar is een middel om het echte doel te bereiken; verhogen van de klantwaarde waardoor het bedrijfsresultaat verbeterd wordt.

Hoe kan ik Lean Six Sigma gebruiken in mijn organisatie?

Je kunt Lean Six Sigma op verschillende manieren inzetten. Wil je een uitgebreide, gratis, introductie, dan raden wij je aan om deel te nemen aan de workshop ‘Wat is Lean Six Sigma’. Wil je uitgebreide uitleg over de specifieke mogelijkheden van Lean Six Sigma training, coaching of implementatie binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op. UPD heeft de beschikking over experts met veel praktijkervaring in Lean Six Sigma en begeleidt organisaties in alle sectoren en op ieder niveau bij het succesvol uitvoeren van Lean Six Sigma trajecten.

Maak een afspraak

Geen enkele transitie is hetzelfde. De ideale verbeterreis ziet er voor iedere organisatie anders uit. Samen kijken wij naar wat er nodig is – en in welke volgorde – om je verbeterreis succesvol te maken. Hiervoor gebruiken we onze kennis en ervaring met filosofieën als Lean, Agile, Lean Six Sigma,Belbin en leiderschapsprogramma’s. Zo brengen we mensen, teams en organisaties in beweging en creëren we samen een cultuur waar je wordt uitgedaagd en meegenomen.

Als je hieronder je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een afspraak.

Afspraakformulier