Agile en Scrum Basics

Inclusief een jaar lang toegang tot de E-Learning

In een wereld waarin snelle veranderingen de norm zijn, is effectief en efficiënt samenwerken voor iedereen een grote uitdaging. Of je nu een teamlid bent, manager of directeur; iedereen heeft baat bij een continu verbeterend team. Maar, hoe geef je dat vorm? Welke aanpak is geschikt voor welk soort uitdaging? Door de toepassing van Agile en Scrum gebruik je een beproefde methode, die speciaal ontwikkeld is om op een wendbare manier te werken. Tijdens deze opleiding krijg je de nodige handvatten om zelf aan de slag te gaan met Agile en Scrum. Onze trainers laten je ervaren hoe het is om Agile te werken, binnen verschillende sectoren. Deze opleiding is een must voor iedereen die een gedegen basis wil op het gebied van Agile en Scrum.

Wat kan je met Agile en Scrum?

Agile werken is iets dat je moet ervaren. Daarom is onze Agile en Scrum basics opleiding erop gericht dat je hier zo snel mogelijk mee aan de slag kan. Dit betekent dat we voorbeelden uit verschillende sectoren gebruiken en oefenen met tools om het gedachtengoed in praktijk te brengen.


Daarnaast leer je op een blended manier. In de e-learning leer je de onderliggende concepten van Agile en Scrum. Door deze voorsprong kunnen we tijdens het klassikale deel hebben over hoe wat het betekent om over te gaan op deze manier van werken.

Wat leer je tijdens de opleidingsdag?

 • Wat is Agile en wat is Scrum?
 • De rol van digitale disruptie en transformatie;
 • Waarom het gedachtengoed goed op non-IT omgevingen kan worden toegepast;
 • Hoe je jouw eigen Agile groeipad vormgeeft;
 • Hoe je de basis van Scrum kan toepassen in jouw team om slimmer te samenwerken;
 • De verhouding tot andere manieren van continu verbeteren zoals Lean en hoe je hiermee kan experimenteren;

Voor wie is deze opleiding?

 • (Toekomstige) leden van een Scrum Team
 • Managers die willen weten wat Agile betekent voor hun rol binnen hun organisatie
 • HR-managers
 • Iedereen die benieuwd is naar het Agile en Scrum gedachtegoed

Hoe ga jij aan de slag met Agile en Scrum?

Zoals de naam van de opleiding al doet vermoeden, geeft deze Agile en Scrum Basics opleiding je de basiskennis van dit gedachtegoed. Na deze opleiding snap je de belangrijkste achterliggende filosofieën en je kunt zelf experimenteren met de toepassing in de praktijk. Als je hierna aan de slag wil in een Agile team, dan raden we aan om je te specialiseren als Product Owner of Scrum Master. Je hoeft dan niet meer de hele opleiding hiervoor te volgen, je kunt de eerste dag gewoon overslaan, want die kennis heb je namelijk al na het volgen van de Agile en Scrum basics.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier alle voordelen »

Tijdens de ochtend gaan we in op de volgende vragen:

 • Wat is Agile en de onderliggende manieren van werken (zoals Scrum)?
 • Waarom is Agile juist nu zo belangrijk?
 • Onderzoeken waarom wil je Agile wilt gaan werken met jouw team, afdeling of organisatie
 • Hoe verhoudt het Agile gedachtengoed zich tot andere verbetermethoden?

In de middag gaan we verder in op het Scrum framework. Scrum is de bekendste agile manier van werken, samen met Kanban. We gaan tijdens dit onderdeel in op:

 • Wat is Scrum?
 • Wat zijn de onderdelen van het Scrum framework?
 • Hoe maak je Scrum praktisch inzetbaar?
 • Simulatie: wat maak je mee als je met Scrum werkt?

De kosten voor de Agile en Scrum Basics opleiding zijn € 795,-. Dat is inclusief een jaar lang toegang tot de e-learning, al het nodige lesmateriaal en locatie- en lunchkosten tijdens de klassikale dag.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Agile en Scrum Basics opleiding:

  Matthijs
  13-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  ok
  - Anoniem -
  10-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  Jeroen is een kundig persoon en kon goed de discussie helpen door het stellen van de juiste vragen. Verder kon hij de cursus goed aanpassen zodat we niet in herhaling vielen en door konden met de discussies waar onduidelijkheid was.
  - Anoniem -
  10-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Het was een leuke dag waarin we kennis gemaakt hebben met Agile en Scrum. Voor mij waren het hoog over begrippen en nu heb ik er veel meer een idee van.
  Vincent
  10-10-2023
  Beoordeling: 7/10
  Prima kennis opgedaan over scrum
  - Anoniem -
  28-08-2023
  Beoordeling: 9/10
  Heel goed
  - Anoniem -
  4-11-2022
  Beoordeling: 7/10
  Goede cursus die de basis van SCRUM/Agile op een begrijpelijke manier uiteenzet. Wat ik wel een beetje miste was een vertaalslag naar de praktijk. Dus iets meer praktijkvoorbeelden (Best practices of juist mislukkingen) waren welkom geweest.
  Dirk
  4-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  een goede training voor 1 dag
  Pascal
  29-8-2022
  Beoordeling: 8/10
  Goede opbouw

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Utrecht
01 okt 2024
Beschikbaar
€  795
Den Bosch
01 okt 2024
Beschikbaar
€  795
Utrecht
10 dec 2024
Beschikbaar
€  795
Eindhoven
10 dec 2024
Beschikbaar
€  795