Orange Belt in Lean opleiding - UPD

Orange Belt in Lean opleiding

Internationaal geaccrediteerd certificaat | E-Learning | Volledig praktijkgericht

Wil jij zelfstandig kleine verbeterprojecten uitvoeren binnen jouw eigen werkomgeving? Sparren met collega’s over de toepassing van Lean? En een bijdrage leveren aan grotere verbeterprojecten onder begeleiding van een Lean Green Belt of Lean Black Belt? Dan is de Orange Belt in Lean opleiding waar je naar zoekt.

De Orange Belt in Lean opleiding is de basis voor iedereen die zelfstandig verbeterprojecten wil uitvoeren in de eigen werkomgeving. Hiervoor leren we je de basisprincipes van Lean, de bijbehorende tools & methodieken en de vaardigheden om dit in de praktijk te brengen. Met dit op zak kun je dus zelfstandig aan de slag of een waardevolle bijdrage leveren aan grotere projecten binnen de organisatie.

Wat je leert tijdens de Orange Belt in Lean opleiding

Tijdens de Lean Orange Belt opleiding leer je hoe je de basis van Lean in de praktijk kunt brengen binnen jouw werkomgeving. Deze opleiding is dus niet een theoretische uiteenzetting over het Lean gedachtegoed, we maken direct de vertaalslag naar jouw praktijk. Je kunt dus na de Orange Belt in Lean opleiding direct een bijdrage leveren aan duurzame prestatieverbetering binnen jouw werkomgeving. Om dit te realiseren leer je tijdens de opleiding over:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je als Orange Belt in Lean opleiding?

Na de Lean Orange Belt opleiding:

 • Kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met kleinschalige verbeteringen binnen de eigen werkomgeving.
 • Hebben deelnemers geleerd om klantgericht te denken en dit toe te passen in hun dagelijks werk.
 • Kunnen deelnemers verspillingen herkennen en elimineren.
 • Hebben deelnemers de kennis en inzichten om deel uit te maken van grotere verbeterteams binnen de organisatie.

Een jaar lang E-Learning

De Orange Belt in Lean bestaat uit een deel E-Learning en 1 klassikale dag. In de E-Learning leer je de theorie die nodig is voor de klassikale dag. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig. De toegang tot de E-Learning blijft 12 maanden actief. Je hebt dus ook na de opleiding nog alle tijd om de theorie nog eens rustig door te nemen.

De rol van een Orange Belt in Lean

Hieronder zie je in vogelvlucht wat de rollen van de verschillende Belts zijn:

 • Orange Belt in Lean: Als Orange Belt ben je onderdeel van verbeterteams onder begeleiding van Green of Black Belts. Daarbij voer je zelfstandig kleine verbeterprojecten uit binnen jouw eigen werkomgeving.
 • Green Belt in Lean: Als Green Belt in Lean voer je zelfstandig middelgrote verbeterprojecten uit. Hierbij begeleid je de Orange Belts in Lean die je hierbij ondersteunen. In de praktijk we dat Green Belts ongeveer 15-50% van hun werkbare tijd bezig zijn met verbeterprojecten.
 • Black Belt in Lean: Als Black Belt in Lean ben je een drijver van de Lean transformatie binnen de organisatie. Hierbij werk je regelmatig in grotere projectteams waarin jij de Green- en Orange Belts begeleid. Als Black Belt ben je een significant deel van jouw werkbare tijd (50-100%) bezig met verbeterprojecten.
 • Master Black Belt: Als Master Black Belt ben je de strategische partner op het gebied van Lean voor de directie. Je hebt een leidende rol binnen de organisatie waarbinnen je complexe verbeterprogramma’s initieert en uitvoert. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volledige uitrol van Lean en de ontwikkeling van medewerkers binnen het verbeterprogramma.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

Programma van de Orange Belt in Lean

Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een E-Learning waarin je op jouw eigen tempo de theorie tot je neemt. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig.

Na het afronden van E-Learning neem je deel aan een klassikale praktijksessie van 1 dag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean opleiding ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean

 • €795,- (excl. BTW) p.p.
 • inclusief: e-learning en actieve praktijksessie.
 • exclusief: reiskosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean opleiding:

  - Anoniem -
  16-05-2023
  Beoordeling: 9/10
  naast de basis was er ook ruimte voor meer verdieping en de training was erg interactief
  Jeroen
  16-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede basis en duidelijke uitleg
  Johan
  16-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede e-learning, prettige training en fijn om weer wat kennis opgehaald te hebben.
  - Anoniem -
  20-04-2023
  Beoordeling: 7/10
  Goede training! interessante praktijk opdracht. Middagdeel liever geen eigen cassis omdat ik zelf dan al verder in de cyclus zit dan dat je zou moeten zijn.
  - Anoniem -
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijk, goede voorbeelden, veel aan gehad
  - Anoniem -
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leerzame cursus met bruikbare informatie
  Jasper
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Doordat we met een kleine groep waren, was het een actieve, intensieve (positief) dag.
  Bart
  14-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  opleiding voldoet exact aan onze verwachting
  - Anoniem -
  03-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goed
  Wilbert
  31-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Nieuwe ervaring om de training eerst online te volgen.
  Freek
  03-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Goede uitleg, leerzame opdrachten, goede opbouw van de theorie.
  Edin
  03-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Verbetering van kennis en toepassing
  Mike
  03-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede training, alleen de introductie was te langdradig en de groep iets te groot.
  Jur
  31-03-2023
  Beoordeling: 10/10
  Erg stapsgewijs de basisprincipes van lean in een korte tijd doorlopen. Het prettige is dat we allemaal in hetzelfde bedrijf werkzaam zijn en dat maakt het echt interessant! Dit mag wat mij betreft een vervolg krijgen!
  - Anoniem -
  28-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  leerzame training, goed handvat voor verbetering van de werkomgeving.
  Lesley
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede en duidleijke leerstof, op een duidelijke manier gebracht
  Daniel
  27-03-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het is duidelijk
  Ilona
  28-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Ik vond een eerzame cursus
  Nanda
  27-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en enthousiaste docent
  Frenk
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goed en duidelijk
  Ton
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  8
  - Anoniem -
  27-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Sluit op ieder niveau aan.
  - Anoniem -
  28-03-2023
  Beoordeling: 7/10
  vooraf inlezen en op de cursusdag zelf bespreken en een praktijk oefening doen vindt ik erg effectief.
  Marcel
  28-03-2023
  Beoordeling: 10/10
  Denk dat ik er veel aan heb. En kan toepassen in mn werk omgeving
  Yannick
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede cursus met leuke voorbeelden
  Jurgen
  27-03-2023
  Beoordeling: 6/10
  Voor een "opleiding" vind ik het te kort en te oppervlakkig. Ik vind het eerder een introductie cursus. Ik denk dat de cursisten aan het einde van de dag eerder bewust onbekwaam zijn dan bewust bekwaam. Als introductiecursus vind ik het wel heel geslaagd, en zou ik het een 9 geven.
  Wim
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  plezierige les met een leuke mix van interactief en droge stof
  Monique
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  prima
  - Anoniem -
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg, wordt tijd genomen voor als iets niet gesnapt wordt
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leuke en interessante stof, erg leerzaam voor mijn eigen werk.
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Fijne sfeer en duidelijke uitleg. Alleen verliep bij ons de praktijk opdracht wat minder omdat sommige niet serieus omgingen met de opdracht. Daar had wat meer sturing op mogen zitten.
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het zou iets meer gespitst mogen worden op onze business. We doen vanuit verschillende gelaagdheden mee. In sommige gevallen hebben we enkel met de interne klant te maken en niet de klant als eindstation waar waarde voor gecreeerd wordt.
  Coppelmans
  23-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke en de combinatie online en klassikaal is goed
  - Anoniem -
  23-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  informatie vooraf ontvangen, om je alvast in te lezen .....> prima instructrice zeer prettig =prima veel praktijk > prima
  Bas
  19-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Erg leuke opleiding
  - Anoniem -
  24-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Heel leuke , interactieve training, met goede oefeningen
  Deniz
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg. Leuk om gelijk met een praktijkvoorbeeld aan de slag te gaan.
  Patrick
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Lesmateriaal is goed verzorgd en duidelijk, klassikale lessen zijn boeiend. en eveneens goed verzorgd.
  Francois
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zat beweging en voldoende snelheid in.
  Lisanne
  19-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  De e-learning is duidelijk en de docent gaf een prettige uitleg
  Andrieke
  19-12-2022
  Beoordeling: 7/10
  Voorbereidende opdrachten helder, maar soms wat te beknopt. Cursusdag prima, maar had meer uitgehaald kunnen worden.
  Bettina
  22-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  -
  - Anoniem -
  27-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  een 8
  Martin
  27-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Ga hier veel aan hebben. We hadden een mooie groep met mensen.
  Ruth
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  Veel droge stof
  - Anoniem -
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  voldoende info .
  - Anoniem -
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  8
  Zilora
  25-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam, veel info, duidelijk!
  Simone
  25-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Informatief en inpasbaar
  - Anoniem -
  27-9-2022
  Beoordeling: 7/10
  Het is een helder en duidlijk verhaal.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Zwolle
13 jun 2023
Beschikbaar
€  795
Utrecht
20 jun 2023
Beschikbaar
€  795
Utrecht
14 sep 2023
Beschikbaar
€  795
Den Bosch
05 okt 2023
Beschikbaar
€  795
Rotterdam
05 okt 2023
Beschikbaar
€  795