Orange Belt in Lean opleiding - UPD

Orange Belt in Lean opleiding

Internationaal geaccrediteerd certificaat | E-Learning | Volledig praktijkgericht

Wil jij zelfstandig kleine verbeterprojecten uitvoeren binnen jouw eigen werkomgeving? Sparren met collega’s over de toepassing van Lean? En een bijdrage leveren aan grotere verbeterprojecten onder begeleiding van een Lean Green Belt of Lean Black Belt? Dan is de Orange Belt in Lean opleiding waar je naar zoekt.

De Orange Belt in Lean opleiding is de basis voor iedereen die zelfstandig verbeterprojecten wil uitvoeren in de eigen werkomgeving. Hiervoor leren we je de basisprincipes van Lean, de bijbehorende tools & methodieken en de vaardigheden om dit in de praktijk te brengen. Met dit op zak kun je dus zelfstandig aan de slag of een waardevolle bijdrage leveren aan grotere projecten binnen de organisatie.

Wat je leert tijdens de Orange Belt in Lean opleiding

Tijdens de Lean Orange Belt opleiding leer je hoe je de basis van Lean in de praktijk kunt brengen binnen jouw werkomgeving. Deze opleiding is dus niet een theoretische uiteenzetting over het Lean gedachtegoed, we maken direct de vertaalslag naar jouw praktijk. Je kunt dus na de Orange Belt in Lean opleiding direct een bijdrage leveren aan blijvende prestatieverbetering binnen jouw werkomgeving. Om dit te realiseren leer je tijdens de opleiding over:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je als Orange Belt in Lean opleiding?

Na de Lean Orange Belt opleiding:

 • Kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met kleinschalige verbeteringen binnen de eigen werkomgeving.
 • Hebben deelnemers geleerd om klantgericht te denken en dit toe te passen in hun dagelijks werk.
 • Kunnen deelnemers verspillingen herkennen en elimineren.
 • Hebben deelnemers de kennis en inzichten om deel uit te maken van grotere verbeterteams binnen de organisatie.

Een jaar lang E-Learning

De Orange Belt in Lean bestaat uit een deel E-Learning en 1 klassikale dag. In de E-Learning leer je de theorie die nodig is voor de klassikale dag. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig. De toegang tot de E-Learning blijft 12 maanden actief. Je hebt dus ook na de opleiding nog alle tijd om de theorie nog eens rustig door te nemen.

De rol van een Orange Belt in Lean

Hieronder zie je in vogelvlucht wat de rollen van de verschillende Belts zijn:

 • Orange Belt in Lean: Als Orange Belt ben je onderdeel van verbeterteams onder begeleiding van Green of Black Belts. Daarbij voer je zelfstandig kleine verbeterprojecten uit binnen jouw eigen werkomgeving.
 • Green Belt in Lean: Als Green Belt in Lean voer je zelfstandig middelgrote verbeterprojecten uit. Hierbij begeleid je de Orange Belts in Lean die je hierbij ondersteunen. In de praktijk we dat Green Belts ongeveer 15-50% van hun werkbare tijd bezig zijn met verbeterprojecten.
 • Black Belt in Lean: Als Black Belt in Lean ben je een drijver van de Lean transformatie binnen de organisatie. Hierbij werk je regelmatig in grotere projectteams waarin jij de Green- en Orange Belts begeleid. Als Black Belt ben je een significant deel van jouw werkbare tijd (50-100%) bezig met verbeterprojecten.
 • Master Black Belt: Als Master Black Belt ben je de strategische partner op het gebied van Lean voor de directie. Je hebt een leidende rol binnen de organisatie waarbinnen je complexe verbeterprogramma’s initieert en uitvoert. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volledige uitrol van Lean en de ontwikkeling van medewerkers binnen het verbeterprogramma.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

Programma van de Orange Belt in Lean

Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een E-Learning waarin je op jouw eigen tempo de theorie tot je neemt. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig.

Na het afronden van E-Learning neem je deel aan een klassikale praktijksessie van 1 dag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean opleiding ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean

 • €795,- (excl. BTW) p.p.
 • inclusief: e-learning en actieve praktijksessie.
 • exclusief: reiskosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean opleiding:

  - Anoniem -
  18-04-2024
  Beoordeling: 7/10
  Interessant
  Paul
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Zeer leerzaam om anders naar dingen te kijken
  - Anoniem -
  25-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg met daarbij leuke interactieve opdrachten wat zorgt voor goede gesprekken over de problemen die plaatsvinden bij de afdelingen
  - Anoniem -
  05-04-2024
  Beoordeling: 9/10
  voor mij helemaal nieuw, heel erg leerzaam
  Hans
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Geen
  - Anoniem -
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Prima
  Rick
  29-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Goed dat je zelf eerst theorie moet doornemen thuis, inclusief examen. Daarbij gaf de docent op de dag zelf enthousiast les, ging leuk om met mensen en merkte je dat zij passie had hiervoor. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk wat zorgde dat de aandacht bij de les bleef.
  - Anoniem -
  29-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, goede volgorde. Miste wel wat info in de testvragen, die niet uit de tekst of video's te halen was
  Vera
  29-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Waardevolle cursus die leidt tot veel bewustwording en praktische handvatten om direct in te zetten in de praktijk.
  - Anoniem -
  29-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Erg prettige opbouw en duidelijke uitleg wat meteen toepasbaar is in de praktijk of als denkwijze.
  Arnold
  14-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  duidelijk
  - Anoniem -
  14-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  combi van e-learning en lesdag is goed, geeft ruimte voor stellen van vragen en leeft het meer dan alleen het lezen van de materie. Lesdag was afwisseling in doen en luisteren naar theorie, door met zijn allen te doen leer je het snelst.
  Martijn
  14-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  leuke dag, veel geleerd
  Abigail
  14-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  De opleidingsdag is erg interactief, wel een beetje lang maar heel erg leuk en logisch ingedeeld
  Giovanni
  08-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Vooral in de ochtend vond ik het interessant en leuk om te doen
  Arian
  28-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke en praktische uitleg
  Gertjan
  28-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  Een 7
  Michael
  28-02-2024
  Beoordeling: 10/10
  10
  - Anoniem -
  20-02-2024
  Beoordeling: 9/10
  9
  Kenny
  20-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de training zeer leerzaam. De aangereikte methodes zijn vrijwel toepasbaar in elke setting en bieden een waardevol perspectief op het verkrijgen van inzicht in een proces. Ik ben zeker van plan om de greenbelt te behalen!
  Rene
  22-02-2024
  Beoordeling: 6/10
  matige les stof
  - Anoniem -
  22-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijk en veel interactie.
  Dirk
  15-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  gewoon oke.
  Patrick
  13-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  leuk dat er veel interactie onderling is.
  Jan
  13-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke training, geeft wat meer helderheid in diverse zaken
  - Anoniem -
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Zeer interessant en leerzaam.
  Noor
  08-02-2024
  Beoordeling: 10/10
  10
  Eelco
  29-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Begrijpelijk en toch uitdagend
  - Anoniem -
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam
  - Anoniem -
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. In het algemeen heeft de opleiding een goede opbouw. Met aan de voorkant de e-learning + examen en vervolgens 2 dagen praktische toepassing.
  Ton
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Voldoende info, goede opzet
  Leen
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  veel informatie
  - Anoniem -
  08-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  de theorie was wat lang, de praktijk was erg leuk
  - Anoniem -
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  n.v.t
  - Anoniem -
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  De training was interessant. De online cursus vond ik een goede voorbereiding. Sterk was de afwisseling van de cursus. Wellicht is het goed om de Kahoot quiz meer te koppelen met de training. De vragen waar veel fouten zijn, kunnen wellicht onderdelen worden waar dieper op de materie ingegaan kan worden.
  - Anoniem -
  07-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Goed vorm gegeven.
  Andre
  30-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om de zaken die je instictief af en toe doet inzichtelijk te krijgen en bewust hiermee om kan gaan
  - Anoniem -
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  x
  - Anoniem -
  30-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Goede opleiding
  Bas
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  heel goed om gestructureerd processen in kaart te brengen en te verbeteren. Tijdens de dag dit ook op een leuke manier geoefend.
  Michael
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke cursus, lesstof ook leerzaam, mooie locatie voor de cursusdag. Training inlezen vooraf is erg tijdrovend.
  Natascha
  05-12-2023
  Beoordeling: 10/10
  Leuke/goede trainers, goede en duidelijke uitleg, leuke en goede oefeningen die we hebben uitgevoerd
  Inge
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Over het algemeen goed, alleen de toegankelijkheid van de e-learning laat te wensen over als het gaat om gebruikers van schermlezers. Ondanks mijn visuele handicap heb ik de trainingen goed kunnen volgen door het uitvoeren van aangepaste taken.
  Samantha
  05-12-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam, goed in elkaar gezet. Casper en Tjeerd zijn onwijs aardig en brengen het goed over.
  - Anoniem -
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het is een leuke opleiding waar je wel in moet komen , veel stof wat er besproken wordt
  - Anoniem -
  05-12-2023
  Beoordeling: 8/10
  is goed alleen soms comminucatie wat mis gegaan
  Surin
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Voornamelijk door de logistieke en detailhandel branche beter toe te passen.
  - Anoniem -
  13-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  prima opleiding voor een dag wel vrij kort om goed inhoudelijk op alles in te kunnen gaan
  - Anoniem -
  15-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  de cursus is voor mij van toegevoegde waarde. ik heb hier wel eerder cursussen over gehad maar dan is het toch ook wel weer verfrissend van oh ja. zo zit het. je vervalt gauw in je eigen oude patroon
  - Anoniem -
  13-11-2023
  Beoordeling: 8/10
  8 was goed in elkaar gezet, we kregen meer verdieping wat we in de E-learning hadden geleerd

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Utrecht
28 mei 2024
Beschikbaar
€  795
Virtual Classroom
28 mei 2024
Beschikbaar
€  795
Utrecht
27 jun 2024
Beschikbaar
€  795
Amsterdam
18 jul 2024
Beschikbaar
€  795
Amsterdam
05 sep 2024
Beschikbaar
€  795
Den Bosch
08 okt 2024
Beschikbaar
€  795