Orange Belt in Lean opleiding - UPD

Orange Belt in Lean opleiding

Internationaal geaccrediteerd certificaat | E-Learning | Volledig praktijkgericht

Wil jij zelfstandig kleine verbeterprojecten uitvoeren binnen jouw eigen werkomgeving? Sparren met collega’s over de toepassing van Lean? En een bijdrage leveren aan grotere verbeterprojecten onder begeleiding van een Lean Green Belt of Lean Black Belt? Dan is de Orange Belt in Lean opleiding waar je naar zoekt.

De Orange Belt in Lean opleiding is de basis voor iedereen die zelfstandig verbeterprojecten wil uitvoeren in de eigen werkomgeving. Hiervoor leren we je de basisprincipes van Lean, de bijbehorende tools & methodieken en de vaardigheden om dit in de praktijk te brengen. Met dit op zak kun je dus zelfstandig aan de slag of een waardevolle bijdrage leveren aan grotere projecten binnen de organisatie.

Wat je leert tijdens de Orange Belt in Lean opleiding

Tijdens de Lean Orange Belt opleiding leer je hoe je de basis van Lean in de praktijk kunt brengen binnen jouw werkomgeving. Deze opleiding is dus niet een theoretische uiteenzetting over het Lean gedachtegoed, we maken direct de vertaalslag naar jouw praktijk. Je kunt dus na de Orange Belt in Lean opleiding direct een bijdrage leveren aan duurzame prestatieverbetering binnen jouw werkomgeving. Om dit te realiseren leer je tijdens de opleiding over:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je als Orange Belt in Lean opleiding?

Na de Lean Orange Belt opleiding:

 • Kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met kleinschalige verbeteringen binnen de eigen werkomgeving.
 • Hebben deelnemers geleerd om klantgericht te denken en dit toe te passen in hun dagelijks werk.
 • Kunnen deelnemers verspillingen herkennen en elimineren.
 • Hebben deelnemers de kennis en inzichten om deel uit te maken van grotere verbeterteams binnen de organisatie.

Een jaar lang E-Learning

De Orange Belt in Lean bestaat uit een deel E-Learning en 1 klassikale dag. In de E-Learning leer je de theorie die nodig is voor de klassikale dag. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig. De toegang tot de E-Learning blijft 12 maanden actief. Je hebt dus ook na de opleiding nog alle tijd om de theorie nog eens rustig door te nemen.

De rol van een Orange Belt in Lean

Hieronder zie je in vogelvlucht wat de rollen van de verschillende Belts zijn:

 • Orange Belt in Lean: Als Orange Belt ben je onderdeel van verbeterteams onder begeleiding van Green of Black Belts. Daarbij voer je zelfstandig kleine verbeterprojecten uit binnen jouw eigen werkomgeving.
 • Green Belt in Lean: Als Green Belt in Lean voer je zelfstandig middelgrote verbeterprojecten uit. Hierbij begeleid je de Orange Belts in Lean die je hierbij ondersteunen. In de praktijk we dat Green Belts ongeveer 15-50% van hun werkbare tijd bezig zijn met verbeterprojecten.
 • Black Belt in Lean: Als Black Belt in Lean ben je een drijver van de Lean transformatie binnen de organisatie. Hierbij werk je regelmatig in grotere projectteams waarin jij de Green- en Orange Belts begeleid. Als Black Belt ben je een significant deel van jouw werkbare tijd (50-100%) bezig met verbeterprojecten.
 • Master Black Belt: Als Master Black Belt ben je de strategische partner op het gebied van Lean voor de directie. Je hebt een leidende rol binnen de organisatie waarbinnen je complexe verbeterprogramma’s initieert en uitvoert. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volledige uitrol van Lean en de ontwikkeling van medewerkers binnen het verbeterprogramma.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

Programma van de Orange Belt in Lean

Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een E-Learning waarin je op jouw eigen tempo de theorie tot je neemt. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig.

Na het afronden van E-Learning neem je deel aan een klassikale praktijksessie van 1 dag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean opleiding ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean

 • €795,- (excl. BTW) p.p.
 • inclusief: e-learning en actieve praktijksessie.
 • exclusief: reiskosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean opleiding:

  Bas
  19-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Erg leuke opleiding
  - Anoniem -
  24-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Heel leuke , interactieve training, met goede oefeningen
  Deniz
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg. Leuk om gelijk met een praktijkvoorbeeld aan de slag te gaan.
  Patrick
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Lesmateriaal is goed verzorgd en duidelijk, klassikale lessen zijn boeiend. en eveneens goed verzorgd.
  Francois
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zat beweging en voldoende snelheid in.
  Lisanne
  19-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  De e-learning is duidelijk en de docent gaf een prettige uitleg
  Andrieke
  19-12-2022
  Beoordeling: 7/10
  Voorbereidende opdrachten helder, maar soms wat te beknopt. Cursusdag prima, maar had meer uitgehaald kunnen worden.
  Bettina
  22-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  -
  - Anoniem -
  27-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  een 8
  Martin
  27-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Ga hier veel aan hebben. We hadden een mooie groep met mensen.
  Ruth
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  Veel droge stof
  - Anoniem -
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  voldoende info .
  - Anoniem -
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  8
  Zilora
  25-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam, veel info, duidelijk!
  Simone
  25-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Informatief en inpasbaar
  - Anoniem -
  27-9-2022
  Beoordeling: 7/10
  Het is een helder en duidlijk verhaal.
  - Anoniem -
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Interessant
  Volkan
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Mooi opgezet training waarmee je stilstaat bij het analyseren van problematiek en de oorzaken er van.
  Miranda Carolina
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Ik ben erg enthousiast over de opleiding tot nu toe. Veel afwisseling in het lesprogramma tussen theorie en praktijk.
  Jan Jaap
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  lekker actief, een hele dag vol bezig geweest.
  Arnoldus Henderikus (Henk)
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  ik vind het zeer interessant om hieraan deel te nemen [je word er alleen maar wijzer van] vond wel dat er bepaalde onderwerpen aanbod kwamen waar ik totaal geen weet van heb [facilitaire Conciërge] maar ik vond het wel zeer boeiend ondanks dat er alleen maar docenten aanwezig waren
  - Anoniem -
  27-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Training was good
  - Anoniem -
  27-9-2022
  Beoordeling: 10/10
  Jeroen was a good trainer and I was able to obtain a good understanding of LEAN. He pays good attention to team dynamics as well.
  Sergio
  29-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Generally good but requires more time. Should be done in more than 1 day with less time per day
  - Anoniem -
  22-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Lots of interaction, very good trainer
  - Anoniem -
  8-9-2022
  Beoordeling: 7/10
  spend too much time on team talking about their issues, it should be minimum and focus on us getting more tips and tricks
  Ruben
  5-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  🙂
  - Anoniem -
  5-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Kennis uit de e-learning toepassen tijdens de cursus. Veel leuke praktijkvoorbeelden.
  Dhanya
  1-9-2022
  Beoordeling: 10/10
  It was informative and demanded participation from everyone
  Anja
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en duidelijk.
  Renée
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het is een professionele opleiding,de e-learning vooraf was zeer nuttig
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de training erg waardevol. Ook een goede docent, maar ik laat graag nog ruimte over voor verbetering! 🙂 Ik denk dat we met het presenteren soms te diep er op in zijn gegaan. Dat had wellicht wat korter en bondiger gekund...
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Heel leerzaam en practisch toepasbaar
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 7/10
  7
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  de opleiding is prima
  Nicole
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het was een nuttige dag, ik denk dat we veel profijt zullen ondervinden van hetgeen we hebben geleerd. Ik vond de voorbereiding veel informatie bevatten. Het heeft me veel tijd gekost om deze door te nemen.
  - Anoniem -
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het is vooral een duidelijke toelichting vanuit de e-learning naar de praktijk dus dat is erg prettig!
  - Anoniem -
  23-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Leuke, leerzame en erg zinvolle training! Het zet je zo aan het denken.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, en goed verteld.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 7/10
  de stof was heel leuk en leerzaam. persoonlijk had ik meer voorbeelden verwacht in de vorm van "before and after" waar je daadwerkelijk de gevolgen ziet van het lean werken
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Interessante mindset en stof om toe te passen in de praktijk. Je kan de filosofie hierin niet ontkennen. Stukje achtergrond informatie en herkomst maakt het tot een duidelijk geheel. Opleider met verstand van zaken en goede praktijk-ervaring.
  Marc
  12-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Helder duidelijk gesproken, aandacht voor iedereen desnoods individueel.
  Anja
  31-3-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het was wat ik er van verwachte
  Caroline
  31-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Geeft een goede basis om Lean in te gaan zetten binnen mijn team
  Michel
  11-1-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nog iets meer ervaringen uit de praktijk helpt het nog duidelijker te maken. Nu blijft het nog iets te veel aan de oppervlakte/theoretisch. De directe toepasbaarheid is wel groot waardoor ik op een 9 uit kom
  Thijmen
  2-12-2021
  Beoordeling: 10/10
  Goed verzorgd. Dit omdat je zelf alvast wat basiskennis van te voren op moeten door middel van de E-learning. En deze vervolgens toegelicht krijgt tijdens de cursusdag. Echter miste ik wel een paar onderwerpen. Zo is als voorbeeld 5S niet te spraken gekomen.
  Marlies
  2-12-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke voorbereidende e-learning, goede locatie en een leuke lesdag waarin het lean principe goed uitgelegd werd.
  Ben
  2-12-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om eerst de e-learning te do en vervolgens een dag theorie te hebben waardoor je zaken beter kunt verbinden.
  Miranda
  2-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  hele fijne leerzame training
  Ananias
  1-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  De stappen van het leanproces werden duidelijk uitgelegd. Door met elkaar te brainstormen verdiep je steeds meer in een bepaald probleem/oorzaak. Soms vond ik de oefeningen wat teveel.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Den Bosch
06 mrt 2023
Beschikbaar
€  795
Utrecht
13 mrt 2023
Beschikbaar
€  795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
20 apr 2023
Beschikbaar
€  795
Rotterdam
20 apr 2023
Beschikbaar
€  795
Zwolle
13 jun 2023
Beschikbaar
€  795
Utrecht
20 jun 2023
Beschikbaar
€  795