Orange Belt in Lean opleiding - UPD

Orange Belt in Lean opleiding

Internationaal geaccrediteerd certificaat | E-Learning | Volledig praktijkgericht

Denk je eens in hoe gaaf het zou zijn om binnen je organisatie een wijdvertakt verbeternetwerk te creëren. Dat iedere collega dezelfde ‘verbetertaal’ spreekt en je zo dus heel snel verbeteringen kunt doorvoeren. Met elkaar. Resultaat? Een duidelijk inzicht in de (verborgen verspillingen binnen) processen van je organisatie én hoe ze beter kunnen.

Voor wie is deze opleiding?

De Orange Belt in Lean is de basisopleiding voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil met kleine verbeterprojecten. Je leert de basis van Lean en de bijbehorende methodieken. Met deze kennis op zak kun je dus zelf aan de slag of een bijdrage leveren aan grotere verbeterprojecten onder begeleiding van Green Belts en/of Black Belts.

Schrijf je in voor deze opleiding

inschrijven

Wat kun je als Orange Belt in Lean?

Na de Orange Belt in Lean:

 • Kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met kleinschalige verbeteringen binnen de eigen werkomgeving.
 • Hebben deelnemers geleerd om klantgericht te denken en dit toe te passen in hun dagelijks werk.
 • Kunnen deelnemers verspillingen herkennen en elimineren.
 • Hebben deelnemers de kennis en inzichten om deel uit te maken van grotere verbeterteams binnen de organisatie.

Een jaar lang E-Learning

De Orange Belt in Lean bestaat uit een deel E-Learning en 1 klassikale dag. In de E-Learning leer je de theorie die nodig is voor de klassikale dag. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig. De toegang tot de E-Learning blijft 12 maanden actief. Je hebt dus ook na de opleiding nog alle tijd om de theorie nog eens rustig door te nemen.

Wat ga je leren?

Tijdens de Orange Belt in Lean leer je hoe jij een constructieve bijdrage kunt leveren aan verbeterprojecten binnen jouw organisatie. Dit doe je door zelf kleine verbeterprojecten op te pakken of te ondersteunen bij grotere verbeterprojecten. In de Belt-structuur van Lean is de Orange Belt in Lean onderdeel van verbeterteams die geleid worden door Green Belts en Black Belts.

De Orange Belt in Lean is een uitgebreide introductie op Lean Management en de bijbehorende tools en hulpmiddelen. Tijdens de opleidingen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Wat is waarde voor de klant?
 • Hoe kun je verspillingen herkennen en elimineren?
 • Wat is de Kaizen filosofie?
 • De waarde en toepassing van visueel management.
 • Verbeteren volgens de PDCA cyclus.
 • Hoe de Poka Yoke helpt om fouten te voorkomen.
 • Introductie op de dag- en weekstart.

Volledig praktijkgericht

Bij al onze opleidingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Dat betekent dat we je niet alleen de theoretische kennis geven, maar je echt leren hoe je hiermee het verschil kunt maken in jouw werkomgeving. We geven je hier alle hulpmiddelen voor; tijdens en na de opleiding.

Gedurende de opleiding gaan onze trainers daarom actief met je aan de slag. Geen ellenlange PowerPoints maar actief werken aan de hand van simulaties en praktijkvoorbeelden. Het resultaat is dat je tijdens de opleiding dus al direct ervaart hoe de toepassing in de praktijk werkt.

De rol van een Orange Belt in Lean

Hieronder zie je in vogelvlucht wat de rollen van de verschillende Belts zijn:

 • Orange Belt in Lean: Als Orange Belt ben je onderdeel van verbeterteams onder begeleiding van Green of Black Belts. Daarbij voer je zelfstandig kleine verbeterprojecten uit binnen jouw eigen werkomgeving.
 • Green Belt in Lean: Als Green Belt in Lean voer je zelfstandig middelgrote verbeterprojecten uit. Hierbij begeleid je de Orange Belts in Lean die je hierbij ondersteunen. In de praktijk we dat Green Belts ongeveer 15-50% van hun werkbare tijd bezig zijn met verbeterprojecten.
 • Black Belt in Lean: Als Black Belt in Lean ben je een drijver van de Lean transformatie binnen de organisatie. Hierbij werk je regelmatig in grotere projectteams waarin jij de Green- en Orange Belts begeleid. Als Black Belt ben je een significant deel van jouw werkbare tijd (50-100%) bezig met verbeterprojecten.
 • Master Black Belt: Als Master Black Belt ben je de strategische partner op het gebied van Lean voor de directie. Je hebt een leidende rol binnen de organisatie waarbinnen je complexe verbeterprogramma’s initieert en uitvoert. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volledige uitrol van Lean en de ontwikkeling van medewerkers binnen het verbeterprogramma.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

Heb je nog vragen?

Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bel ons op 020-3453015 of mail naar inschrijven@upd.nl. We helpen je graag!

Programma van de Orange Belt in Lean

Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een E-Learning waarin je op jouw eigen tempo de theorie tot je neemt. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig.

Na het afronden van E-Learning neem je deel aan een klassikale praktijksessie van 1 dag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Als Orange Belt in Lean leer je:

 • Wat is waarde voor de klant?
 • Hoe kun je verspillingen herkennen en elimineren?
 • Wat is de Kaizen filosofie?
 • De waarde en toepassing van visueel management.
 • Verbeteren volgens de PDCA cyclus.
 • Hoe de Poka Yoke helpt om fouten te voorkomen.
 • Introductie op de dag- en weekstart.

cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean

 • €795,- (excl. BTW) p.p.
 • inclusief: e-learning en actieve praktijksessie.
 • exclusief: reiskosten.

Vrijblijvende reservering

Wil je er eerst nog even over nadenken of even overleggen met je werkgever? Dan kun je een vrijblijvende reservering nemen op deze opleiding. Zo voorkom je dat er bij je eventuele definitieve keuze geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean opleiding:

  Michel
  11-1-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nog iets meer ervaringen uit de praktijk helpt het nog duidelijker te maken. Nu blijft het nog iets te veel aan de oppervlakte/theoretisch. De directe toepasbaarheid is wel groot waardoor ik op een 9 uit kom
  Thijmen
  2-12-2021
  Beoordeling: 10/10
  Goed verzorgd. Dit omdat je zelf alvast wat basiskennis van te voren op moeten door middel van de E-learning. En deze vervolgens toegelicht krijgt tijdens de cursusdag. Echter miste ik wel een paar onderwerpen. Zo is als voorbeeld 5S niet te spraken gekomen.
  Marlies
  2-12-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke voorbereidende e-learning, goede locatie en een leuke lesdag waarin het lean principe goed uitgelegd werd.
  Ben
  2-12-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om eerst de e-learning te do en vervolgens een dag theorie te hebben waardoor je zaken beter kunt verbinden.
  Miranda
  2-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  hele fijne leerzame training
  Ananias
  1-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  De stappen van het leanproces werden duidelijk uitgelegd. Door met elkaar te brainstormen verdiep je steeds meer in een bepaald probleem/oorzaak. Soms vond ik de oefeningen wat teveel.
  - Anoniem -
  19-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede training met fijne balans tussen theorie en praktijk
  Barbara
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Voldoende afwisseling tussen behandeling theorie en zelf aan het werk zijn. Dat was prima. Het doorlopen van de theorie, de herhalingen van de stappen heb ik als prettig ervaren
  Esmeralda
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Heldere uitleg, goede theorie en leuke praktijkdagen.
  Tom
  21-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Online omgeving goed. Tijdens de twee bijeenkomsten (met name de eerste) ging er veel tijd verloren aan het één voor één delen van ervaringen en indelen in groepen. Denk dat dit efficiënter met andere werkvormen had gekund. Dan blijft er meer ruimte over voor verdieping en (uitgewerkte) voorbeelden van bijv. A3 en een verbeterbord, dit heb ik nu gemist.
  Frauke
  24-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Leuke opleiding, fijne opleider, boeiende inhoud. Ik miste wat meer oefeningen en zelf uitdenken/aan de slag gaan. Ook vond ik het time management niet optimaal. Pluspunt daarvan: opleider nam uitgebreid de tijd om de diepte in te duiken en vragen te beantwoorden. Nadeel: niet alles wat vooraf aangegeven werd, werd ook daadwerkelijk behandeld
  Sabrina
  24-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  Waardevolle theorie en interessante inzichten gekregen tijdens de opleiding. Over zowel mezelf, het team en het werk dat we doen.
  - Anoniem -
  24-6-2021
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke opleiding met voorbeelden en hoe je dingen kan aanpakken in de praktijk. Heb er erg veel van geleerd, mede door de docent Christel! Het enige is dat ik de informatie wel kan vinden in de e-learning, maar daar staat het in interactieve vorm. Het zou fijn zijn als de theorie is ergens te vinden is om na te lezen als een soort boekje.
  Rivadetti
  6-7-2021
  Beoordeling: 9/10
  Praktijk en de voorbeelden waren super geeft een goed beeld wat er met de theorie Bedoeld word
  - Anoniem -
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  This course will help me to perform better in my current Job
  Sandra
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  The fact of preparing in advance for the course, it gives the advantage of go in deeper in the topic that are more interesting or were not clear during the online module. On the other hand, we could apply it already in our own projects or improvements, so we had a very real application of the theory.
  Stéphane
  14-6-2021
  Beoordeling: 10/10
  Very good content, time management and trainer!
  - Anoniem -
  25-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede sfeer, opbouw is duidelijk
  Conny
  3-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Heb liever klassikaal les ipv virtueel, helaas niet mogelijk ivm corona.
  - Anoniem -
  26-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  de theorie werd goed overgebracht.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
14 feb 2022
6 plaatsen
€  795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
31 mrt 2022
6 plaatsen
€  795
Amsterdam
12 mei 2022
6 plaatsen
€  795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
07 jun 2022
6 plaatsen
€  795