Orange Belt in Lean opleiding - UPD

Orange Belt in Lean opleiding

Internationaal geaccrediteerd certificaat | E-Learning | Volledig praktijkgericht

Wil jij zelfstandig kleine verbeterprojecten uitvoeren binnen jouw eigen werkomgeving? Sparren met collega’s over de toepassing van Lean? En een bijdrage leveren aan grotere verbeterprojecten onder begeleiding van een Lean Green Belt of Lean Black Belt? Dan is de Orange Belt in Lean opleiding waar je naar zoekt.

De Orange Belt in Lean opleiding is de basis voor iedereen die zelfstandig verbeterprojecten wil uitvoeren in de eigen werkomgeving. Hiervoor leren we je de basisprincipes van Lean, de bijbehorende tools & methodieken en de vaardigheden om dit in de praktijk te brengen. Met dit op zak kun je dus zelfstandig aan de slag of een waardevolle bijdrage leveren aan grotere projecten binnen de organisatie.

Wat je leert tijdens de Orange Belt in Lean opleiding

Tijdens de Lean Orange Belt opleiding leer je hoe je de basis van Lean in de praktijk kunt brengen binnen jouw werkomgeving. Deze opleiding is dus niet een theoretische uiteenzetting over het Lean gedachtegoed, we maken direct de vertaalslag naar jouw praktijk. Je kunt dus na de Orange Belt in Lean opleiding direct een bijdrage leveren aan duurzame prestatieverbetering binnen jouw werkomgeving. Om dit te realiseren leer je tijdens de opleiding over:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je als Orange Belt in Lean opleiding?

Na de Lean Orange Belt opleiding:

 • Kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag met kleinschalige verbeteringen binnen de eigen werkomgeving.
 • Hebben deelnemers geleerd om klantgericht te denken en dit toe te passen in hun dagelijks werk.
 • Kunnen deelnemers verspillingen herkennen en elimineren.
 • Hebben deelnemers de kennis en inzichten om deel uit te maken van grotere verbeterteams binnen de organisatie.

Een jaar lang E-Learning

De Orange Belt in Lean bestaat uit een deel E-Learning en 1 klassikale dag. In de E-Learning leer je de theorie die nodig is voor de klassikale dag. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig. De toegang tot de E-Learning blijft 12 maanden actief. Je hebt dus ook na de opleiding nog alle tijd om de theorie nog eens rustig door te nemen.

De rol van een Orange Belt in Lean

Hieronder zie je in vogelvlucht wat de rollen van de verschillende Belts zijn:

 • Orange Belt in Lean: Als Orange Belt ben je onderdeel van verbeterteams onder begeleiding van Green of Black Belts. Daarbij voer je zelfstandig kleine verbeterprojecten uit binnen jouw eigen werkomgeving.
 • Green Belt in Lean: Als Green Belt in Lean voer je zelfstandig middelgrote verbeterprojecten uit. Hierbij begeleid je de Orange Belts in Lean die je hierbij ondersteunen. In de praktijk we dat Green Belts ongeveer 15-50% van hun werkbare tijd bezig zijn met verbeterprojecten.
 • Black Belt in Lean: Als Black Belt in Lean ben je een drijver van de Lean transformatie binnen de organisatie. Hierbij werk je regelmatig in grotere projectteams waarin jij de Green- en Orange Belts begeleid. Als Black Belt ben je een significant deel van jouw werkbare tijd (50-100%) bezig met verbeterprojecten.
 • Master Black Belt: Als Master Black Belt ben je de strategische partner op het gebied van Lean voor de directie. Je hebt een leidende rol binnen de organisatie waarbinnen je complexe verbeterprogramma’s initieert en uitvoert. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volledige uitrol van Lean en de ontwikkeling van medewerkers binnen het verbeterprogramma.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

Programma van de Orange Belt in Lean

Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een E-Learning waarin je op jouw eigen tempo de theorie tot je neemt. Je bent hier ongeveer 6-8 uur mee bezig.

Na het afronden van E-Learning neem je deel aan een klassikale praktijksessie van 1 dag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Welke onderwerpen behandelen we?

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean opleiding gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean opleiding ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean

 • €795,- (excl. BTW) p.p.
 • inclusief: e-learning en actieve praktijksessie.
 • exclusief: reiskosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean opleiding:

  Renée
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het is een professionele opleiding,de e-learning vooraf was zeer nuttig
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de training erg waardevol. Ook een goede docent, maar ik laat graag nog ruimte over voor verbetering! 🙂 Ik denk dat we met het presenteren soms te diep er op in zijn gegaan. Dat had wellicht wat korter en bondiger gekund...
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Heel leerzaam en practisch toepasbaar
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 7/10
  7
  - Anoniem -
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  de opleiding is prima
  Nicole
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het was een nuttige dag, ik denk dat we veel profijt zullen ondervinden van hetgeen we hebben geleerd. Ik vond de voorbereiding veel informatie bevatten. Het heeft me veel tijd gekost om deze door te nemen.
  - Anoniem -
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het is vooral een duidelijke toelichting vanuit de e-learning naar de praktijk dus dat is erg prettig!
  - Anoniem -
  23-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Leuke, leerzame en erg zinvolle training! Het zet je zo aan het denken.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, en goed verteld.
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 7/10
  de stof was heel leuk en leerzaam. persoonlijk had ik meer voorbeelden verwacht in de vorm van "before and after" waar je daadwerkelijk de gevolgen ziet van het lean werken
  - Anoniem -
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Interessante mindset en stof om toe te passen in de praktijk. Je kan de filosofie hierin niet ontkennen. Stukje achtergrond informatie en herkomst maakt het tot een duidelijk geheel. Opleider met verstand van zaken en goede praktijk-ervaring.
  Marc
  12-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Helder duidelijk gesproken, aandacht voor iedereen desnoods individueel.
  Anja
  31-3-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het was wat ik er van verwachte
  Caroline
  31-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Geeft een goede basis om Lean in te gaan zetten binnen mijn team
  Michel
  11-1-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nog iets meer ervaringen uit de praktijk helpt het nog duidelijker te maken. Nu blijft het nog iets te veel aan de oppervlakte/theoretisch. De directe toepasbaarheid is wel groot waardoor ik op een 9 uit kom
  Thijmen
  2-12-2021
  Beoordeling: 10/10
  Goed verzorgd. Dit omdat je zelf alvast wat basiskennis van te voren op moeten door middel van de E-learning. En deze vervolgens toegelicht krijgt tijdens de cursusdag. Echter miste ik wel een paar onderwerpen. Zo is als voorbeeld 5S niet te spraken gekomen.
  Marlies
  2-12-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke voorbereidende e-learning, goede locatie en een leuke lesdag waarin het lean principe goed uitgelegd werd.
  Ben
  2-12-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om eerst de e-learning te do en vervolgens een dag theorie te hebben waardoor je zaken beter kunt verbinden.
  Miranda
  2-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  hele fijne leerzame training
  Ananias
  1-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  De stappen van het leanproces werden duidelijk uitgelegd. Door met elkaar te brainstormen verdiep je steeds meer in een bepaald probleem/oorzaak. Soms vond ik de oefeningen wat teveel.
  - Anoniem -
  19-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede training met fijne balans tussen theorie en praktijk
  Barbara
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Voldoende afwisseling tussen behandeling theorie en zelf aan het werk zijn. Dat was prima. Het doorlopen van de theorie, de herhalingen van de stappen heb ik als prettig ervaren
  Esmeralda
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Heldere uitleg, goede theorie en leuke praktijkdagen.
  Tom
  21-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Online omgeving goed. Tijdens de twee bijeenkomsten (met name de eerste) ging er veel tijd verloren aan het één voor één delen van ervaringen en indelen in groepen. Denk dat dit efficiënter met andere werkvormen had gekund. Dan blijft er meer ruimte over voor verdieping en (uitgewerkte) voorbeelden van bijv. A3 en een verbeterbord, dit heb ik nu gemist.
  Frauke
  24-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Leuke opleiding, fijne opleider, boeiende inhoud. Ik miste wat meer oefeningen en zelf uitdenken/aan de slag gaan. Ook vond ik het time management niet optimaal. Pluspunt daarvan: opleider nam uitgebreid de tijd om de diepte in te duiken en vragen te beantwoorden. Nadeel: niet alles wat vooraf aangegeven werd, werd ook daadwerkelijk behandeld
  Sabrina
  24-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  Waardevolle theorie en interessante inzichten gekregen tijdens de opleiding. Over zowel mezelf, het team en het werk dat we doen.
  - Anoniem -
  24-6-2021
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke opleiding met voorbeelden en hoe je dingen kan aanpakken in de praktijk. Heb er erg veel van geleerd, mede door de docent Christel! Het enige is dat ik de informatie wel kan vinden in de e-learning, maar daar staat het in interactieve vorm. Het zou fijn zijn als de theorie is ergens te vinden is om na te lezen als een soort boekje.
  Rivadetti
  6-7-2021
  Beoordeling: 9/10
  Praktijk en de voorbeelden waren super geeft een goed beeld wat er met de theorie Bedoeld word
  - Anoniem -
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  This course will help me to perform better in my current Job
  Sandra
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  The fact of preparing in advance for the course, it gives the advantage of go in deeper in the topic that are more interesting or were not clear during the online module. On the other hand, we could apply it already in our own projects or improvements, so we had a very real application of the theory.
  Stéphane
  14-6-2021
  Beoordeling: 10/10
  Very good content, time management and trainer!
  - Anoniem -
  25-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede sfeer, opbouw is duidelijk
  Conny
  3-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Heb liever klassikaal les ipv virtueel, helaas niet mogelijk ivm corona.
  - Anoniem -
  26-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  de theorie werd goed overgebracht.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
05 sep 2022
3 plaatsen
€  795
Den Bosch
06 okt 2022
4 plaatsen
€  795
Virtual Classroom
15 nov 2022
6 plaatsen
€  795
Amsterdam
19 dec 2022
6 plaatsen
€  795