Masterclasses

Hoe ga jij je onderscheiden?

Black Belts zijn er in alle soorten en maten. De één legt de focus op menselijke aspecten van de verbetertrajecten waar een ander meer nadruk legt op de technische aspecten hiervan.

Wij weten dat iedereen die start met een Master Black Belt opleiding zijn of haar eigen voorkeuren en werkzaamheden heeft. Daarom hebben wij een serie Masterclasses ontwikkeld waarin je leert om als Master Black Belt te excelleren en tegelijkertijd jouw hart te volgen.

Masterclasses voor de Master Black Belt opleiding

Een Master Black Belt theoriecertificaat haal je door minimaal zes van de aangeboden Masterclasses te volgen, minimaal 1 Masterclass per domein (Facilitator, Coach, Adviseur en Leider).

Praktisch

Duur: De Masterclasses duren 1 dag. Een trainingsdag begint om 09.00 en eindigt rond 17.00.

Groepsgrootte: Om de kwaliteit van deze opleiding te garanderen, hanteren we een deelnemersaantal van minimaal 4 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers wordt de training opnieuw gepland.

Je ontvangt tijdens de Masterclass die je volgt, een binder met het materiaal die tevens ruimte biedt voor het maken van aantekeningen.

Eén of meerdere losse Masterclasses boeken?

Dat kan! Iedere Masterclass is individueel te boeken. Bekijk hieronder de verschillende Masterclasses en bepaal waarmee je zich gaat onderscheiden!

Domein 1: Facilitator

Didactisch Handelen
De finesses van het trainersvak worden in deze Masterclass nader belicht. Hoe stel je een training samen? Hoe sluit je als vormgever aan op de verschillende leerstijlen?

Domein 2: Coach

Belbin Teamrollen
Wil je je eigen talent en die van andere benutten, dan geven we je in deze masterclass inzicht en handvatten. Een verdieping op Belbin teamrollen en interactie van rollen. Nadruk op ik en mijn teamprofiel (rollen) en ik in een teamverband (hoe werken rollen samen). Haal het maximale uit jezelf en je team(s).

Belbin Team Coaching
Coaching en Belbin. Verdieping op de masterclass Belbin en coaching. Hoe coach ik vanuit mijn profiel (welke strategie past bij mij en waren liggen mijn coach talenten) en waar moet ik rekening mee houden als ik een bepaald teamprofiel coach.

Coachingsvaardigheden
Deze Masterclass gaat over het verder uitbouwen van je rol als coach. Hoe zorg je nu voor eigenaarschap bij de ander en activeer je een lerende organisatie. Buiten inzicht en zelf ervaren helpen we je ook op weg om er vervolg aan te geven in je eigen organisatie.

Domein 3: Adviseur

Organizational Behaviour Management
Bij de introductie en implementatie van Continu Verbeteren komt ook het veranderkundige aspect aan bod. Sterker nog, om beproefde methoden als Lean en Lean Six Sigma, etc. succesvol te kunnen laten renderen, is het definiëren van het gewenste bijbehorende gedrag steeds belangrijker. Maar, hoe krijg je mensen zo ver dat ze oude gewoontes loslaten en een nieuwe manier van werken accepteren? Hoe intervenieer ik op gedrag.

Domein 4: Leider

Verbeterprogramma initiatie en uitvoering
Wat zijn de te nemen stappen bij de opzet van een Continu Verbeter programma/ initiatief? De voor- en nadelen van de verschillen de strategieën om te starten. Aan het einde van de dag weet je welke strategie het beste past bij jouw context

Policy Deployment
Hoe werkt het hele proces, waarvan de X-matrix maar een onderdeel is. Hoe bereid je deze voor met je team, hoe volg je deze op en stel je bij?

Systeemdenken
In deze masterclass kom je te weten wat de verschillen zijn tussen linear denken en systeemdenken. Want de meeste organisaties worden linear aangestuurd wat een grote plaaggeest kan zijn voor het toepassen van Lean. Je leert om ‘het systeem’ te zien, en hoe je dat zelf voor jouw organisatie kunt doen. Je leert waarom het begrijpen van processen, de variatie er in en menselijk gedrag zo belangrijk is voor procesverbetering. Immers de gedragingen van mensen worden veroorzaak door het systeem. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer er iets fout gaat de mens er in 96% van de gevallen zelf niets aan kon doen, maar dat de fout veroorzaakt wordt door ‘het systeem’.

Wij leren je de interacties en de patronen te zien, en hoe ze te doorbreken. Generieke interventies op resultaat zijn vaak onvoldoende duurzaam omdat ze onvoldoende gedrag veranderen. In deze masterclass leggen wij je graag uit hoe dit komt, en vooral wat je er aan kunt doen.