Masterclasses - Exclusieve kennis van toonaangevende experts

Masterclasses van UPD

Exclusieve kennis | Direct toepasbaar | Leer van experts uit het vakgebied

Onze masterclasses bieden verdieping op de onderwerpen die je helpen om een betere facilitator, coach, adviseur of leider te worden. In deze eendaagse masterclasses krijg je de mogelijkheid om te leren van onze meest senior trainers en consultants.

Masterclasses

Zoals je van ons gewend bent, zijn ook de masterclasses volledig gericht op de toepassing in de praktijk. Dus geen eindeloze theoretische uiteenzettingen, maar veel oefenen, zelf doen en genoeg handvatten om het zelf in de praktijk toe te passen.

De masterclasses zijn een onderdeel van de Master Black Belt opleiding, maar zijn ook toegankelijk voor individuen die zich willen ontwikkelen op één of meerdere van de onderwerpen.

Masterclasses voor de Master Black Belt opleiding

De Master Black Belt is het hoogste Beltniveau dat je kunt halen. In de rol van Master Black Belt (MBB) ben je betrokken bij implementatie en uitvoering van complexe proces verbeterprogramma’s, het geven van trainingen en het enthousiasmeren en begeleiden van mensen op diverse niveaus in de organisatie.

Praktische informatie

Duur: De Masterclasses duren 1 dag. Een trainingsdag begint om 09.00 en eindigt rond 17.00.

Groepsgrootte: Om de kwaliteit van deze opleiding te garanderen, hanteren we een deelnemersaantal van minimaal 4 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers wordt de training opnieuw gepland.

Coachingsvaardigheden
Vanaf je eerste moment als verbeterprofessional heb je waarschijnlijk al ervaren hoe belangrijk het is om mensen met je mee te krijgen in de gewenste verbetering. Goede coachingsvaardigheden zijn hierbij onmisbaar.

De masterclass coachingsvaardigheden is gericht op het belang van het voeren van het juiste gesprek en het stellen van juiste vragen. Met de juiste vragen, maak je de ander bewust van zichzelf. En deze bewustwording helpt ze weer om zichzelf te ontwikkelen.

Masterclass – Interactie ontwerp
Als programmamanager – of Master Black Belt – ga je workshops, vergaderingen en bijeenkomsten begeleiden waarbij ‘warme consensus’ bij de aanwezigen essentieel is.

Het is aan jou om te zorgen dat tijdens deze bijeenkomsten de juiste interactie op gang gebracht wordt, het goede gesprek gevoerd wordt en er zo min mogelijk spanningen ontstaan.

Masterclass – Lean Digital
Hoe kun je digitale oplossingen gebruiken om meer klantwaarde te creëren binnen de organisatie en tegelijkertijd de verbeterprogramma’s versterken?

Tijdens deze masterclass maak je kennis met het Lean Digital Capabilities model en leer je over het herkennen, selecteren, implementeren en adopteren van digitale oplossingen binnen jouw organisatie.

Policy Deployment
Succes is een keuze. De kunst is om de juiste keuzes te maken op het juiste moment.

Policy Deployment is een methode die de doelgerichtheid van de organisatie vergroot. De visie wordt met behulp van Policy Deployment vertaald naar concrete doorbraken, jaardoelen en verbeterinitiatieven. Zo wordt de visie concreet en kunnen de keuzes gemaakt worden die leiden naar succes.

Systeemdenken
Wanneer je één proces verbetert, dan verbeter je iets binnen de organisatie. Maar verbeter je dan ook de organisatie als geheel? Niet per definitie. Systeemdenken helpt je om de organisatie als geheel te zien en veranderingen in het kader van het grote geheel te beschouwen.

Door een organisatie als een organisch geheel te beschouwen, zie je de onderling afhankelijke sets van elementen die samen het systeem vormen. Deze onderlinge afhankelijkheid bepaalt ook het effect van veranderingen binnen het systeem. Zo kan het zijn dat een verbetering in één element zorgt voor een prestatievermindering van het geheel.

Teamroldynamiek
Waarom heeft het ene team wel succes en het andere niet? En hoe komt het dat teams die zijn samengesteld uit zeer getalenteerde individuen als collectief vaak blijken te falen, terwijl teams van mensen die met veel bescheidener kwaliteiten zijn toegerust soms succes hebben?

In deze masterclass gaan we uitgebreid in op het onderzoek van Belbin en het ontstaan van het teamrolmodel. Je leert over de achtergronden en de onderbouwing van het model.

Verandermanagement
Het begeleiden van veranderingen binnen organisaties is een uitdagende taak. Hoewel de doelstellingen van de verandering meestal duidelijk zijn, is het vinden van een passende aanpak niet altijd eenvoudig.

Tijdens de masterclass leer je de basis tools en technieken voor veranderen, waardoor je alle energie en creativiteit kunt inzetten om jouw organisatie in beweging te krijgen.

Verbeterprogramma initiatie en uitvoering
Een goed begin is het halve werk. Dat geldt net zo goed voor verbeterprogramma’s als Lean en Lean Six Sigma. Wanneer je weet welke factoren het succes van verbeterprogramma’s bepalen, kun je hier gericht op sturen.

Tijdens deze masterclass gaan we dieper in op de verschillende succesfactoren van verbeterprogramma’s. Vanaf het allereerste begin van het programma tot succesvolle uitvoering van programmamanagement.

Meer weten over onze masterclasses?

Ben je benieuwd welke masterclass het meest geschikt is voor jou? Of wil je meer weten over de inhoud of de trainers? Neem dan contact met ons op via: 020 – 345 3015 of academy@upd.nl.