Masterclasses

Hoe ga jij je onderscheiden?

Black Belts zijn er in alle soorten en maten. Zo legt de één de focus op de menselijke aspecten van de verbetertrajecten waar een ander meer nadruk legt op de technische aspecten hiervan.

Wij weten dat iedereen die start met een Master Black Belt opleiding zijn of haar eigen voorkeuren en werkzaamheden heeft. Daarom hebben wij een serie Masterclasses ontwikkeld waarin je leert om als Master Black Belt te excelleren en tegelijkertijd je hart te volgen.

Masterclasses voor de Master Black Belt opleiding

Je Master Black Belt theoriecertificaat haal je door minimaal zes van de aangeboden Masterclasses te volgen. Vier van deze zes Masterclasses hebben een verplicht karakter. De drie onderstaande Masterclasses zijn verplicht:

Uit ‘Domein Trainer’
Didactisch Handelen
Uit ‘Domein Programmaleider’
Verbeterprogramma initiatie en uitvoering
Uit ‘Domein Coach’
Coachingsvaardigheden & meesterlijke vragen

Daarnaast kies je één Masterclass uit ‘Domein Expert’ en één Masterclass uit ‘Domein Persoonlijke Ontwikkeling’. De zesde Masterclass die je gaat volgen is vrij te kiezen uit de overige Masterclasses. Uiteraard is het mogelijk een andere selectie te volgen, dit zal alleen niet leiden tot een Master Black Belt theoriecertificering.

Praktisch

Duur: Op de Leiderschap en Meesterschap modules na, duren de Masterclasses 1 dag. Een trainingsdag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Groepsgrootte: Om de kwaliteit van deze opleiding te garanderen, hanteren we een deelnemersaantal van minimaal 4 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers wordt de training opnieuw gepland.

Je ontvangt tijdens de Masterclass die je volgt een binder met het materiaal die tevens ruimte biedt voor het maken van aantekeningen.

Eén of meerdere losse Masterclasses boeken?

Dat kan! Iedere Masterclass is individueel te boeken. Bekijk hieronder de verschillende Masterclasses en bepaal waarmee jij je gaat onderscheiden!

Domein ‘Trainer’

Didactisch Handelen (MBB verplicht)
Tijdens deze Masterclass worden de finesses van het trainersvak nader belicht.

Domein ‘Programmaleider’

Verbeterprogramma initiatie en uitvoering (MBB verplicht)
Altijd al nieuwsgierig geweest naar de succesfactoren van een Continu Verbeteren programma? Onze trainers bieden je een wereld aan ervaring met de initiatie van deze programma’s.

Policy Deployment
Tijdens deze Masterclass krijgen deelnemers een korte introductie in de basisprincipes van het Lean Transformatiemodel.

Let op: deze Masterclass is alleen voor Black Belts Lean Six Sigma. Dit onderdeel is namelijk opgenomen in het standaard curriculum van de Black Belt in Lean Opleiding.

Lean cultuur in korte duur – Snel resultaten dankzij Doorbraak Denken
‘Lean Cultuur – in korte duur!’ reikt je een methode aan die wij ‘Doorbraak Denken’ noemen. Dit is een verrassend simpele aanpak, waarmee je belemmeringen die veranderingen in de weg staan, aanpakt.

Domein ‘Expert’ (1 Masterclass naar keuze verplicht)

Statistiek in de praktijk
We gaan uitgebreid in op wat de toepassing van statistiek, ook voor Lean omgevingen, kan toevoegen aan de verbeteringen. Niet nog meer formules en verdieping, maar voorbeelden en oefening uit de praktijk, waar toegepaste statistiek van waarde kan zijn.

Aanbevolen door onze Master Black Belts

Design for Lean Six Sigma – DfLSS
Gedurende deze Masterclass wordt je door onze ervaren trainers, aan de hand van een praktijkcase, meegenomen in de toekomstige wereld van Design for Lean Six Sigma.

Agile Fundamentals
In deze Masterclass leggen we uitgebreid uit hoe binnen een continu veranderende omgeving, producten of diensten binnen korte doorlooptijd ontwikkeld kunnen worden.

Domein ‘Coach’

Coachingsvaardigheden & meesterlijke vragen (MBB verplicht)
Deze Masterclass gaat over het verder uitbouwen van je rol als coach en trainer. We spitsen ons vooral toe op het ontwikkelen van een goede luisterhouding en het stellen van meesterlijk vragen.

Domein ‘Persoonlijke ontwikkeling’ (1 Masterclass naar keuze verplicht)

Leiderschap & Meesterschap module Black Belt
In deze Masterclasses besteden we diepgaande aandacht aan de positie die je inneemt of gaat innemen. Want wat is het, en wat betekent het, projectleider in continu verbeteren zijn? Wat kom je tegen en hoe ga je ermee om?

Leiderschap & Meesterschap module MBB
In deze tweedaagse Masterclass leer je hoe je effectiever kunt handelen en zo met inzet van eigen talenten meer resultaat kunt behalen in een verbetertraject.

Organizational Behaviour Management
Bij de introductie en implementatie van continu verbeteren komt ook het veranderkundige aspect aan bod. Sterker nog, om beproefde methodieken als Lean en Lean Six Sigma succesvol te kunnen laten renderen, is ook de borging van de methodiek in nieuwe gewoontes noodzakelijk.

Belbin Teamrollen
In de 1-daagse Masterclass over Teamrolmanagement gaan we in op Belbins onderzoek en het ontstaan van het teamrolmodel, de achtergronden en onderbouwing van het model.

Cached on Sat 24/08 23:40