Rondetafelbijeenkomst - Verandermanagement in het onderwijs

Rondetafelbijeenkomst – Verandermanagement in het onderwijs

4 oktober 2023 | 14.30 - 17.00 uur | Loenen aan de Vecht

Als directielid binnen het onderwijs sta je voor de uitdaging om veranderingen succesvol door te voeren in jouw instelling. Of het nu gaat om flexibilisering van het onderwijs, een leven lang leren of het stimuleren van samenwerking binnen teams, effectief verandermanagement is cruciaal voor het behalen van duurzame resultaten.

Verandermanagement in het onderwijs

Het begeleiden van verandering binnen een onderwijsinstelling is niet altijd even makkelijk en levert uitdagende vraagstukken op. De ervaring leert dat het waardevol is om stil te staan bij dergelijke vraagstukken en hierover te sparren met collega directieleden. Zij hebben namelijk te maken met soortgelijke vraagstukken en door hierover te spreken krijgt een ieder nieuwe inspiratie door de verschillende invalshoeken. Daarom brengen we verschillende directieleden uit het onderwijs bij elkaar tijdens een rondetafelbijeenkomst rond het thema verandermanagement.

Wat kun je verwachten

In onze ervaring met het begeleiden van transformaties van organisaties en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden zien we dat intervisie één van de meest krachtige middelen is om kennis te verbreden. Leren van en met gelijkgestemden geeft vaak inzichten en inspiratie die niet uit de literatuur te halen zijn. Tijdens de rondetafelbijeenkomsten gebruiken we de kracht van intervisie. Gezamenlijk onderzoeken we welke vraagstukken er spelen op het gebied van verandermanagement in het onderwijs. En wellicht dat er voor sommige facetten al direct pasklare oplossingen aanwezig zijn binnen de groep.

Enkele vraagstukken die mogelijk behandeld worden zijn:

  • Hoe kan de intrinsieke motivatie van de medewerkers gestimuleerd worden zodat de verandering geen ‘moetje’ wordt?
  • Hoe kunnen we de (potentieel) aanwezige weerstand snel herkennen en benutten?
  • Hoe kunnen we het verandervermogen van de medewerkers activeren en vergroten?
  • Wat is de rol van het leiderschap in de verandering, vooral wanneer de organisatie minder hiërarchisch en niet top-down gedreven is?

Praktische informatie

  • Datum: 4 oktober 2023
  • Locatie: Loenen aan de Vecht
  • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
  • Voor wie: Directieleden in het onderwijs
  • Inschrijven: Via het formulier op deze pagina

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname aan de rondetafelbijeenkomsten.

Voor wie zijn deze bijeenkomsten?

Onze rondetafelbijeenkomsten zijn speciaal ontworpen voor directieleden binnen het onderwijs die verantwoordelijk zijn voor verbeter- of veranderprogramma’s. Tijdens de rondetafelbijeenkomst bieden we een platform waar zij kunnen leren van gelijkgestemden en waardevolle inzichten kunnen opdoen.

Deelnemen aan deze bijeenkomst

Wil je deelnemen aan de rondetafelbijeenkomst over verandermanagement in het onderwijs? Via onderstaande link kun je jouw inschrijving direct regelen. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging per email.

Inschrijven