UPD-experts in te huren als gastspreker

Geef je lean-evenement, -seminar of -symposium kleur

Op zoek naar een lean-professional die het publiek van jouw event op geheel eigenwijze weet te informeren én inspireren? Dan biedt de ‘Sprekerspoule’ van UPD, specialist in continu verbeteren en vernieuwen, uitkomst. Met de Sprekerspoule wil UPD de inzichten, kennis en kunde die de eigen consultants de afgelopen jaren hebben verzameld en toegepast, op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor organisaties, teams en professionals die bezig zijn met verandering.

“We leven in een disruptieve tijd, in een wereld die sneller verandert dan ooit”, stelt Joris van de Lindeloof, directeur bij UPD. “Een wereld waarin mensen en organisaties zich continu moeten aanpassen om succesvol te blijven. In de afgelopen jaren hebben we ontelbaar veel organisaties geholpen om te veranderen en te vernieuwen. Deze schat aan ervaring, inzichten en praktijkvoorbeelden die we hierbij verzameld hebben is ontzettend waardevol. Het zou zonde zijn als we al die kennis voor ons zelf hielden. Dankzij de Sprekerspoule krijgen bedrijven en organisaties nu de mogelijkheid om te luisteren naar en te leren van onze meest ervaren en kleurrijke lean-experts.”

Praktijkvoorbeelden

De introductie van de Sprekerspoule komt niet zomaar uit de lucht vallen. De doorgewinterde lean-professionals die zich in de poule bevinden zijn de afgelopen jaren vaker gevraagd om voor kleine en grote groepen te spreken. “Vanuit de markt werden een aantal van onze consultants de laatste jaren steeds vaker benaderd om als gastspreker bij een event aanwezig te zijn”, gaat van de Lindeloof verder. “Niet zo vreemd als je het mij vraagt. Iedere Lean-professional kan de lean-theorie uitleggen, maar er zijn er maar weinig die zó ver boven de materie uitstijgen dat ze het op ieder niveau toepasbaar kunnen maken. De consultants uit de Sprekerspoule beschikken over die unieke eigenschap. Een aantal van hen vindt het ook nog eens leuk om daarover te vertellen en kunnen dat ook goed. Daarom hebben we een aantal van hen de ruimte gegeven om hiervoor tijd vrij te maken in de agenda om, wanneer daar vraag naar is, te spreken over hun werk.”

Van onderwijsinstellingen tot cacaofabrieken en van klantcontactcentra tot internationale productiebedrijven; de experts die zich in de Sprekerspoule bevinden zijn doorgewinterder lean-professionals die nog altijd op dagelijkse basis bij de klant opereren. Volgens van de Lindeloof is dat ook één van de redenen dat deze consultants graag geziene gasten zijn op lean-events: “Het is de praktijkervaring waarmee onze sprekers zich onderscheiden. Iedereen kan lezen over methodes als Lean, Six Sigma, Scrum, Agile enzovoorts. We leven tenslotte in een wereld waarin theoretische kennis vrij verkrijgbaar is via kanalen als Google, Wikipedia & YouTube. Gevolg is dat de waarde van theoretische kennis hierdoor afneemt. De waarde van praktijkervaring neemt daarentegen juist toe. Kennis is immers pas iets waard als je het in de praktijk kunt verzilveren. Aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk nemen onze sprekers je mee in de wereld van procesverbetering. Ze hebben ieder de kwaliteit om kennis om te zetten in een praktische toepassing. Geen wollige taal, geen overbodig gebruik van jargon; enkel kennisdeling dat direct toepasbaar is voor elk publiek.”

Missie

Met ‘De Sprekerspoule’ breidt UPD, na project ‘De Boardroom’ en ‘UPD-talents’ eerder dit jaar, opnieuw zijn dienstverlening uit. “Het is onze missie om een actieve bijdrage te leveren aan de winst van organisaties en instellingen, terwijl we tegelijkertijd ook de werkomgeving van mensen leuker, resultaatgerichter en zinvoller maken. Dat doen we op verschillende manieren. De Sprekerspoule is daar nu onderdeel van”, aldus van de Lindeloof.

Meer weten?

Benieuwd naar welke experts jouw event kleur kunnen geven met hun informatieve en inspirerende verhalen? Ga dan naar de overzichtspagina van De Sprekerspoule. Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op via contact@upd.nl. Bellen kan ook via 020-215 3500.