Verlenging van de samenwerking tussen UPD en UAF | UPD

UAF en UPD verlengen samenwerking

Meer maatwerk voor gevluchte studenten en professionals

De samenwerking tussen Stichting voor Vluchtelingen UAF en adviesbureau/opleider UPD is verlengd met drie jaar, waarbij nog meer maatwerk aan gevluchte studenten en professionals geboden kan worden. Sinds 2019 is UPD als partner verbonden aan het UAF, de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst is tot in ieder geval 2025 verlengd.

Het doel van de samenwerking blijft onveranderd: het vergroten van de arbeidsmarktkansen voor gevluchte studenten en professionals dankzij een traject bij UPD. Sinds 2019 krijgen 6 cliënten per jaar de kans de opleiding Green Belt in Lean te volgen, aangeboden door UPD. Inmiddels hebben 18 cliënten de opleiding gevolgd of zijn deze aan het volgen. Tijdens de opleiding Green Belt in Lean leren cliënten alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan met verbeterprojecten binnen organisaties.

Fatimazhra Belhirch (directeur-bestuurder UAF) is verheugd met de verlenging van de samenwerking: “Vluchtelingen nemen kennis, ervaring en ambitie met zich mee. Door de samenwerking met UPD zijn onze cliënten nog beter in staat om zichzelf verder te ontwikkelen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wij zijn trots op deze samenwerking met UPD waarbij de mens centraal staat, maatwerk dus. Daarnaast ondersteunt UPD onze medewerkers met toegang tot hun opleidingsaanbod op het gebied van Lean, Scrum/Agile en persoonlijke effectiviteit. Hierdoor kunnen we nog meer vluchtelingen-studenten en professionals ondersteunen richting studie en werk.”

Jof Houben, directeur bij UPD, is eveneens enthousiast over de verlenging van de samenwerking met het UAF: “Door onze krachten te bundelen brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Enerzijds worden vluchtelingen opgeleid en zodoende aantrekkelijker voor werkgevers, anderzijds helpen we bedrijven in hun zoektocht naar goed personeel door opgeleide statushouders met hen te verbinden. Het was voor ons dan ook niet meer dan logisch om de samenwerkingsovereenkomst te verlengen.”

In de vernieuwde samenwerking krijgen cliënten de mogelijkheid om een maatwerk traject binnen UPD te volgen, bestaande uit module(s) uit het UPD Academy aanbod. Deze zijn gericht op professionele vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. De inhoud van de lesdagen wordt vormgegeven op basis van de specifieke behoeften, achtergrond en kennisniveau van de client. Op deze manier levert UPD nog meer maatwerk aan vluchteling-professionals. En zo een belangrijke bijdrage aan het verkleinen van het gat naar de arbeidsmarkt.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de samenwerking tussen UPD en UAF? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.