Kennisbank continu verbeteren | UPD

Nut en noodzaak van Agile Leiderschap

Is Agile Leiderschap het zoveelste modewoord waar leidinggevenden mee om de oren worden geslagen? Voegt het echt iets toe aan het wendbaar maken van een organisatie? En zo ja, wat dan precies? We vragen het aan trainer en coach Jeroen Aelen en UPD-directeur Jof Houben.

Je eigen ongelijk organiseren

Macht en tegenmacht binnen organisaties
Waarom willen we toch altijd het liefst samenwerken met gelijkgestemden? Of beter nog: met mensen die onze ideeën de hemel in prijzen. Natuurlijk, ze strelen ons ego. Bovendien kunnen we zonder tegenspraak sneller schakelen. Maar de beslissingen worden er niet beter van en kunnen ontaarden in ware rampen.

Wat is Scrum?

Wat is scrum? – Scrum is een beproefd framework om de flexibiliteit, samenwerking en resultaten van teams en organisaties te verbeteren.

Wat is Belbin?

Wat is Belbin? En hoe kun je het teamrolmodel gebruiken bij de transformatie naar een cultuur van continu verbeteren?

Procesoptimalisatie

Met procesoptimalisatie wordt de efficiëntie van de organisatie verbeterd. Dit leidt tot lagere kosten, tijdsbesparing en hogere kwaliteit. Lees hier typische resultaten en interessante businesscases.

RPA en Agile

Het ontwikkelen, testen en implementeren van RPA met behulp van Agile/Scrum leidt tot versnelde en betere resultaten. Lees hier verder.

Wat is RPA?

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker; RPA. Maar wat is RPA nou precies en wat kun je ermee? Antwoorden op deze vragen vind je hier!

Agile Manifesto

Het Agile Manifesto geldt als basis van de Agile filosofie. Lees hier wat er precies in staat en wat jij er mee kunt.

Wat is Agile?

Agile is gebaseerd op 4 waarden en 12 principes die – wanneer goed toegepast – organisaties helpen om wendbaar en flexibel te worden.

Wat is DMAIC?

DMAIC staat voor de 5 fasen binnen een Lean Six Sigma verbeterproject. Lees hier wat DMAIC precies betekent en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Lean?

Lean is een strategie waarbij de organisatie wordt ingericht op het creëren van klantwaarde en het reduceren van verspilling. Lees hier verder.