Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean - UPD

Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean

Leer om processen te verbeteren

Organisaties die hebben gekozen voor Lean bouwen aan een infrastructuur en cultuur waarin continu verbeteren centraal staat. ‘Lean’ is een strategie met als doel om de prestaties van mensen en processen te verhogen en zodoende de concurrentiepositie van de organisatie te verbeteren. Een Black Belt is een drijver van verandering en is in staat om een Lean transformatie te begeleiden, zowel op de gedragskant als het verbeteren van de processen in de organisatie.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

De kracht van de opleiding upgrade Green Belt to Black Belt in Lean

De upgrade Green Belt to Black Belt in Lean opleiding van UPD onderscheidt zich doordat de deelnemers op een interactieve manier leren en zo ervaren wat een Lean transformatie inhoudt. Waar de gemiddelde Lean opleiding zich vooral richt op de theorie achter de tools en de technieken, ligt de nadruk in deze opleiding juist op het toepassen ervan.

De meest gevaarlijke vorm van verspilling, is de verspilling die we niet herkennen.

Shigeo Shingo

Maximaal variëren tussen theorie en praktijk

Tijdens de 8-daagse opleiding upgrade Green Belt to Black Belt in Lean leer je om Lean toe te passen en daarmee problemen in processen op te sporen, te analyseren en verminderen. Tijdens de opleiding staat een reële bedrijfssimulatie centraal, zodat je maximaal kunt variëren tussen theorie en praktijk. Daarnaast bieden wij je na afronding van de training coaching aan om je te ondersteunen in het realiseren van je Lean ambities.

Coaching op je werkplek

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor je er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean goed beklijft als je deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 24 uur coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 3.960,- inclusief praktijkcertificering.

Inschrijven of reserveren

Schrijf meteen in, of neem een optie op deze opleiding upgrade Green Belt to Black Belt in Lean. Zo’n optie is gratis en verplicht tot niets.

Voor deze training is een afgeronde opleiding als Green Belt in Lean vereist. Heb je geen Green Belt in Lean opleiding gevolgd, maar wil je toch graag tot Black Belt in Lean worden opgeleid? Kies dan voor de gecombineerde opleiding Green + Black Belt in Lean. In deze Black Belt Lean opleiding zijn de Green Belt modules namelijk ingebouwd.

Tijdens deze training staat jouw te maken persoonlijke ontwikkelingsplan centraal. Op de eerste dag ga je hier direct mee aan de slag. Van alle onderwerpen die de revue passeren vragen wij je om te benoemen wat jij zelf kunt verbeteren, jouw leidinggevende kan verbeteren of wat goed zou zijn voor de organisatie waarin jij werkt. Langs deze drie assen vragen wij je de geleerde stof toe te passen in de praktijk. Desgewenst kun je hier uiteraard ondersteuning bij krijgen en is er voldoende ruimte tijdens de les om hierover met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

 • Systeemdenken;
 • verschillen tussen Scientific management en Systeemdenken, Redesign van het systeem.
 • Reflecteren in Actie;
 • Belbin rollen & 14 management principes MMO.
 • Policy Deployment;
 • Opzetten, uitrollen en opvolgen van een Lean programma binnen een bedrijf.
 • Value Stream Mapping in een service omgeving;
 • Lean in service en administratieve omgeving en welke variaties zijn er ten opzichte van een productie omgeving.
 • Value Stream Mapping advance;
 • Verschillende producten / diensten door één waardestroom.
 • Verbeter- en coachings Kata.
 • Training Within Industrie;
 • Hoe maak je een goede werkinstructie en hoe geef je deze?
 • Accounting voor Lean.

Weten en niet doen is nog niet weten…

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Black Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Black Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Black Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Black Belt in Lean certificering

Een Black Belt in Lean opleiding bestaat uit 2 delen; Green Belt in Lean en Upgrade Green to Black Belt in Lean. Om als Black Belt in Lean gecertificeerd te worden, dienen beide onderdelen succesvol afgerond te worden. Voor beide delen bieden we hiervoor een theorie- en praktijkcertificering. De kosten voor de praktijkcertificering voor de Upgrade Green to Black Belt in Lean bedragen € 825,- exclusief BTW. Indien je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven bij jouw inschrijving. Indien je nog niet beschikt over een praktijkcertificering op Green Belt niveau, zijn de kosten hiervoor € 495,- exclusief BTW.

Lees hier meer over de Black Belt Certificering.

Coaching

De ervaring leert dat het succes van de praktijkcertificering vergroot wordt wanneer tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht gebruik gemaakt wordt van coaching. Tijdens de coaching helpt de coach om de praktijkopdrachten te vormen, uit voeren en te voltooien volgens de geldende richtlijnen. Dit verhoogt het succes van de certificering en over het algemeen wordt het resultaat van het verbeterinitiatief vergroot.

Coaching is beschikbaar in pakketten van 4 uur. De kosten voor 4 uur coaching bedraagt € 660,- exclusief BTW. Over het algemeen hanteren we een richtlijn van 8 uur coaching per verbeterinitiatief.

De training kost € 4.595,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief:

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Officieel Black Belt in Lean Theoriecertificaat.

Exclusief:

 • Black Belt in Lean Praktijkcertificaat voor € 825,- (excl. BTW).
 • Coaching

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met je werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Haal het maximale rendement uit je opleiding

Naast dat we tijdens de opleidingsdagen een start maken met de opzet van je eigen praktijkopdracht raden we sterk aan om bij de uitwerking van deze opdracht ná de opleiding gebruik te maken van begeleiding/coaching. Zo voorkom je dat je bij de eindbeoordeling van je praktijkopdracht voor verrassingen komt te staan en mogelijk onvoldoende scoort om je praktijkcertificaat in ontvangst te mogen nemen. Kijk daarom binnen je eigen organisatie of er ervaren Belts zijn die jou kunnen begeleiden.

Om als Black Belt jouw praktijkcertificering af te ronden, dien je 2 praktijkopdrachten af te ronden. Wanneer je tijdens jouw Green Belt ook een praktijkopdracht hebt uitgevoerd, telt deze veelal ook mee voor jouw Black Belt. Je hoeft in dat geval tijdens de upgrade nog maar 1 praktijkopdracht te doen. Jouw praktijkbegeleider kan inschatten of jouw Green Belt praktijkopdracht in aanmerking komt.

Coaching door UPD

Ken je geen ervaren Belts en/of wil je écht het maximale uit je opleiding halen? Maak dan gebruik van coaching op de werkplek door een (Master) Black Belt van UPD. Deelnemers die kiezen voor deze optie vergroten de slagingskans van de praktijkopdracht exponentieel. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. We hanteren 12 uur coaching als richtlijn per praktijkopdracht, de afgelopen jaren is gebleken dat het merendeel van onze deelnemers deze tijd nodig hebben om de praktijkcertificering af te ronden. De kosten voor 12 uur coaching zijn € 1.980,-. In het geval dat je 2 praktijkopdrachten moet uitvoeren, kun je 24 uur coaching als richtlijn hanteren. De kosten daarvoor zijn € 3.960,-.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?”, “Hoe zit het met de tijdinvestering?” of “Wat als de training toch niet bevalt?”. Op al dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Green Belt to Black Belt opleiding:

  Maurits
  24-1-2022
  Beoordeling: 6/10
  Goede enthousiaste trainers, veel kennis aanwezig. Mis wel de structuur en het overzicht.
  Remco
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  gewoon, een fijne opleiding, waar ik veel aan gehad heb.
  Patrick
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Het heeft me meer gebracht dan vooraf ingeschat.
  - Anoniem -
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Wat fijn is aan de opleiding, is dat het theorie en praktijk goed gecombineerd worden. En het geeft je handvatten om vanuit missie en visie --> strategie aan structurele verbeteringen te werken.
  John
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Uitmuntend. Heel gericht op de praktijk. Veel breder dan verwacht.
  Arie
  17-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel ruimte voor vragen en uitwisselen ervaring
  Sharon
  18-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Mooie, duidelijke verdieping op het green belt programma. Je ziet hier pas écht de meerwaarde van een belt, in de black belt training. De tools en technieken zijn 1, maar het gedrag en coaching is net zo belangrijk. Top dat hier zo veel bij stil wordt gestaan.
  - Anoniem -
  20-1-2021
  Beoordeling: 7/10
  Goeie leraar; ok lesmateriaal, dagenlange online sessies erg uitdagend.
  - Anoniem -
  20-1-2021
  Beoordeling: 8/10
  Prettige facilitatie, waarbij een veilige omgeving wordt gecreeerd. De facilitator geeft ook ruimte voor eigen inbreng en reflectie.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
12 sep 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 12 sep 2022
 2. di 13 sep 2022
 3. ma 26 sep 2022
 4. di 27 sep 2022
 5. ma 10 okt 2022
 6. di 11 okt 2022
 7. ma 31 okt 2022
 8. di 01 nov 2022
6 plaatsen
€  4.595
Amsterdam
24 nov 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 24 nov 2022
 2. vr 25 nov 2022
 3. do 15 dec 2022
 4. vr 16 dec 2022
 5. do 12 jan 2023
 6. vr 13 jan 2023
 7. do 02 feb 2023
 8. vr 03 feb 2023
6 plaatsen
€  4.595
Utrecht
Onderwijs specifiekDeze training is specifiek voor de onderwijssector
16 jan 2023
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 16 jan 2023
 2. di 17 jan 2023
 3. ma 06 feb 2023
 4. di 07 feb 2023
 5. ma 06 mrt 2023
 6. di 07 feb 2023
 7. ma 27 mrt 2023
 8. di 28 feb 2023
7 plaatsen
€  4.595