Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean

Snelste route naar een Lean Black Belt | Volledig praktijkgericht | Leer van de échte experts

Is het na het afronden van jouw Lean Green Belt nu tijd voor de vervolgstap? Tijdens deze opleiding wordt jouw Green Belt geüpgraded naar een Lean Black Belt. Hierna kun jij als Lean Black Belt de Lean transformatie binnen jouw organisatie begeleiden op zowel de gedragskant als het verbeteren van de processen.

Deze upgrade speciaal voor iedereen die al een Lean Green Belt heeft afgerond. Over het algemeen maakt het niet uit of je de Lean Green Belt bij ons hebt behaald of bij een andere opleider. In het geval van het laatste doen we bij de intake even een korte check of jouw kennisniveau aansluit op ons curriculum.

Voorbereiding op jouw rol als Lean Black Belt

Tijdens deze opleiding ga je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Lean verder uitbreiden. En tegelijkertijd bereiden we je voor op het strategische element van de Black Belt rol. Als Lean Black Belt ga je namelijk de Lean transformatie begeleiden. Behalve een verdieping op jouw Lean-kennis en de tools die daarbij horen, besteden we uitgebreid aandacht aan de gedragskant van de transformatie.

Resultaat van de Upgrade Green Belt to Black Belt

Na het succesvol afronden van deze opleiding heb je:

 • Kennis en vaardigheden die nodig zijn om de rol van Lean Black Belt succesvol te vervullen;
 • Inzicht in de proces- en gedrags-kant van een Lean programma en de een toolbox met mogelijke interventies;
 • Kennis en vaardigheden om als strategisch adviseur het leiderschap van jouw organisatie te begeleiden gedurende de transformatie;
 • Inzicht in de verschillen tussen mensen en hoe je deze verschillen kunt herkennen, erkennen en benutten.

Wat je leert tijdens de Upgrade Green Belt to Black Belt opleiding

Wanneer je praktijkervaring hebt opgedaan als Lean Green Belt heb je al aan den lijve ondervonden wat het verschil is tussen een Green Belt en Black Belt. De Lean Black Belt heeft een strategischere rol in de Lean transformatie en begeleidt de Green Belts én de organisatie tijdens deze transformatie. De Black Belt voert ook zelf verbeterprojecten uit die vaak meerdere afdelingen omvatten en een aanzienlijk verbeterpotentieel hebben (meer dan € 100.000,).

Tijdens deze opleiding geven we je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als strategisch adviseur binnen jouw organisatie aan de slag te gaan. Hiervoor breiden we jouw kennis van Lean uit en ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om de organisatie en de mensen te begeleiden gedurende verandering. Dat betekent dat we tijdens deze opleiding onderwerpen behandelen als: Systeemdenken, Policy Deployment, het Teamrolmodel van Belbin, (Advanced) Value Stream Mapping en Accounting voor Lean.

Ervaren trainers uit de praktijk

Wanneer je aan de slag gaat met het toepassen van Lean op de werkvloer zul je al snel merken dat de praktijk weerbarstig is. Wij zijn pas succesvol als jij in staat bent om als Lean Black Belt binnen jouw organisatie bij te dragen aan duurzame prestatieverbetering en verandering. Daarom zorgen we dat jij tijdens de opleiding kunt leren van trainers die zélf de nodige praktijkmeters hebben gemaakt. In veel gevallen zijn onze trainers nog meerdere dagen per week bezig met het uitvoeren van verbeterprojecten bij onze klanten.

Zo zorgen we dat jouw trainer je echt kan ondersteunen bij het realiseren van prestatieverbetering door je de nodige hulpmiddelen aan te bieden en te begeleiden bij het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden. Lees hier meer over onze trainers en maak vast kennis met ze.

Reserveer jouw plekje

Wil je zeker zijn van een plekje bij deze opleiding? Schrijf je dan direct in via het ‘Inschrijven’ tabje bovenaan deze pagina. Heb je nog even wat tijd nodig, bijvoorbeeld om akkoord te krijgen van jouw manager? Neem dan een optie. Dit verplicht je tot niets, maar we houden dan wel jouw plekje even vrij voor je.

Voor deze training is een afgeronde opleiding als Green Belt in Lean vereist. Heb je geen Green Belt in Lean opleiding gevolgd, maar wil je toch graag tot Lean Black Belt worden opgeleid? Kies dan voor de gecombineerde opleiding Green + Black Belt in Lean. In deze Lean Black Belt Lean zijn de Green Belt modules namelijk ingebouwd.

Tijdens deze training staat jouw te maken persoonlijke ontwikkelingsplan centraal. Op de eerste dag ga je hier direct mee aan de slag. Van alle onderwerpen die de revue passeren vragen wij je om te benoemen wat jij zelf kunt verbeteren, jouw leidinggevende kan verbeteren of wat goed zou zijn voor de organisatie waarin jij werkt. Langs deze drie assen vragen wij je de geleerde stof toe te passen in de praktijk. Desgewenst kun je hier uiteraard ondersteuning bij krijgen en is er voldoende ruimte tijdens de les om hierover met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

 • Systeemdenken;
 • verschillen tussen Scientific management en Systeemdenken, Redesign van het systeem.
 • Reflecteren in Actie;
 • Belbin rollen & 14 management principes MMO.
 • Policy Deployment;
 • Opzetten, uitrollen en opvolgen van een Lean programma binnen een bedrijf.
 • Value Stream Mapping in een service omgeving;
 • Lean in service en administratieve omgeving en welke variaties zijn er ten opzichte van een productie omgeving.
 • Value Stream Mapping advance;
 • Verschillende producten / diensten door één waardestroom.
 • Verbeter- en coachings Kata.
 • Training Within Industrie;
 • Hoe maak je een goede werkinstructie en hoe geef je deze?
 • Accounting voor Lean.

Weten en niet doen is nog niet weten…

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Black Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Black Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Black Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Lean Black Belt certificering

Een Lean Black Belt opleiding bestaat uit 2 delen; Green Belt in Lean en Upgrade Green to Black Belt in Lean. Om als Black Belt in Lean gecertificeerd te worden, dienen beide onderdelen succesvol afgerond te worden. Voor beide delen bieden we hiervoor een theorie- en praktijkcertificering. De kosten voor de praktijkcertificering voor de Upgrade Green to Black Belt in Lean bedragen € 825,- exclusief BTW. Indien je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven bij jouw inschrijving. Indien je nog niet beschikt over een praktijkcertificering op Green Belt niveau, zijn de kosten hiervoor € 495,- exclusief BTW.

Lees hier meer over de Black Belt Certificering.

Coaching

De ervaring leert dat het succes van de praktijkcertificering vergroot wordt wanneer tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht gebruik gemaakt wordt van coaching. Tijdens de coaching helpt de coach om de praktijkopdrachten te vormen, uit voeren en te voltooien volgens de geldende richtlijnen. Dit verhoogt het succes van de certificering en over het algemeen wordt het resultaat van het verbeterinitiatief vergroot.

Coaching is beschikbaar in pakketten van 4 uur. De kosten voor 4 uur coaching bedraagt € 800,- exclusief BTW. Over het algemeen hanteren we een richtlijn van 8 uur coaching per verbeterinitiatief.

De training kost € 4.895,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief:

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Officieel Lean Black Belt Theoriecertificaat.

Exclusief:

 • Lean Black Belt Praktijkcertificaat voor € 825,- (excl. BTW).
 • Coaching

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met je werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Haal het maximale rendement uit je opleiding

Naast dat we tijdens de opleidingsdagen een start maken met de opzet van je eigen praktijkopdracht raden we sterk aan om bij de uitwerking van deze opdracht ná de opleiding gebruik te maken van begeleiding/coaching. Zo voorkom je dat je bij de eindbeoordeling van je praktijkopdracht voor verrassingen komt te staan en mogelijk onvoldoende scoort om je praktijkcertificaat in ontvangst te mogen nemen. Kijk daarom binnen je eigen organisatie of er ervaren Belts zijn die jou kunnen begeleiden.

Om als Black Belt jouw praktijkcertificering af te ronden, dien je 2 praktijkopdrachten af te ronden. Wanneer je tijdens jouw Green Belt ook een praktijkopdracht hebt uitgevoerd, telt deze veelal ook mee voor jouw Black Belt. Je hoeft in dat geval tijdens de upgrade nog maar 1 praktijkopdracht te doen. Jouw praktijkbegeleider kan inschatten of jouw Green Belt praktijkopdracht in aanmerking komt.

Coaching door UPD

Ken je geen ervaren Belts en/of wil je écht het maximale uit je opleiding halen? Maak dan gebruik van coaching op de werkplek door een (Master) Black Belt van UPD. Deelnemers die kiezen voor deze optie vergroten de slagingskans van de praktijkopdracht exponentieel. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. We hanteren 12 uur coaching als richtlijn per praktijkopdracht, de afgelopen jaren is gebleken dat het merendeel van onze deelnemers deze tijd nodig hebben om de praktijkcertificering af te ronden. De kosten voor 12 uur coaching zijn € 2.400,-. In het geval dat je 2 praktijkopdrachten moet uitvoeren, kun je 24 uur coaching als richtlijn hanteren. De kosten daarvoor zijn € 4.800,-.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?”, “Hoe zit het met de tijdinvestering?” of “Wat als de training toch niet bevalt?”. Op al dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Green Belt to Black Belt opleiding:

  - Anoniem -
  08-04-2024
  Beoordeling: 8/10
  De inhoud was leerzaam en echt een toevoeging op de green belt.
  Peter
  19-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Both trainers are more then capable.
  Dimitris
  19-02-2024
  Beoordeling: 9/10
  Content wise Great Trainers made everything easy to comprehend
  - Anoniem -
  12-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Opleidingsdagen waren heel leerzaam en leuk
  - Anoniem -
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede aanvulling op de Green Belt theorie
  Maikel
  12-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  Inhoud en kwaliteit van de trainer prima!
  - Anoniem -
  12-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Dag 1 t/m 4 beoordeel ik met een 9. Dag 5 t/m 8 met een 7
  Eline
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Super waardevolle informatie als je in een groot bedrijf dat lean wilt werken, werkt.
  - Anoniem -
  23-10-2023
  Beoordeling: 7/10
  Niet duidelijk wat jullie nu bedoelen met opleiding. Zijn dat de lesdagen, of ook het toepassen van de praktijkopdracht? Want het laatste is net in gang gezet. Ik ben blij dat ik gestart ben met BB, echter vond ik het materiaal en de vorm van de lesdagen te weinig energie geven; veel slides met veel tekst, weinig inspirerende opdrachten (denk aan het lego bouwen in lesdag 7).
  Hesham
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede trainer, interactieve lessen, veel praktijkvoorbeelden. Enige is dat ik denk dat het programma ook in minder dan 8 dagen te doorlopen is.
  Christopher
  03-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  It was a lot of information that was present for two weeks. The information itself was not difficult to understand.
  - Anoniem -
  03-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  The trainer was able to pass on the knowledge, provide examples and make the overall training interesting despite the long hours. There was interaction on the exercises which helped us apply the knowledge learned.
  Edo
  03-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Content and teacher was good, I learned a lot
  Moonika
  03-10-2023
  Beoordeling: 10/10
  The topics were covered in sufficient detail and the trainer was very good.
  - Anoniem -
  11-05-2023
  Beoordeling: 6/10
  Ik had qua theoretisch kader meer verwacht. Daarnaast vond ik vertaling van Lean naar Service omgevingen niet top. Ik had verwacht dat we op alle dagen hier meer focus op zouden leggen. bv. alle voorbeelden waren ook over productie.
  - Anoniem -
  17-04-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante onderwerpen en goede oefeningen. Voor mezelf had er meer aandacht besteed mogen worden aan de materie van dag 7 en 8 en de bijbehorende oefeningen t.o.v. de 1ste 4 dagen van de training (gedrag, Belbin, policy deployment etc.). Opzet van de training, 8 dagen verspreid over 2 maanden, loopt erg uit de pas met de planning voor de praktijkcertificering (9 tot 12 maanden).
  - Anoniem -
  11-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  prima structuur
  - Anoniem -
  17-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Inhoudelijk zwaar genoeg, veel toepassing naar praktijk.
  Dylan
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima opleiding met betrokken docenten, goede verhouding door de verdeling van de dagen waardoor je tussendoor zelf alles door kunt nemen.
  - Anoniem -
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  .
  - Anoniem -
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Ik was de enige uit een echt productiebedrijf. Ik weet dat lean overal toepasbaar is maar zou en mede-cursist uit een soortgelijke werkomgeving wel prettig hebben gevonden. Bij de GB was deze er wel. Chris-Hans is een ervaren persoon v.w.b. lean. Dat was erg fijn. Vooral de voorbeelden uit het bedrijfsleven; dingen waar vele bedrijven mee worstelen vond ik leuk en leerzaam om te horen.
  - Anoniem -
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima en goede afwisseling
  Jacqueline
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  goed vervolg op de Green belt opleiding, meer verdieping
  - Anoniem -
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Inspirerende en levendige opleiding, met direct toepasbare elementen
  - Anoniem -
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  De training is interactief, er wordt echt aandacht besteed aan de leervragen uit de groep en de onderwerpen die besproken worden zijn relevant voor de opleiding.
  Jorien
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Goede koppeling tussen theorie en praktijk, veel handvatten gekregen die ik mee kan nemen naar de praktijk. Focus op hoe je je in je rol als Black Belt positioneert en collega's meeneemt was heel leerzaam.
  Paul
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Super training met hele interessante en inspirerende groep (inclusief trainers)
  - Anoniem -
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Inhoudelijk uitdagend, zeer goede docent met waardevolle praktijkvoorbeelden en een prettige leslocatie met goedverzorgde dagen.
  Floris
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Hele mooie verdieping op de GB training, goede aspecten die aan komen en vooral ook leuk dat er veel aandacht gaat naar het menselijke deel van continu verbeteren en veranderen.
  Rinske
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Heel blij met zowel de inhoud, het materiaal als de trainers en begeleiding in de praktijk. Zou het iedereen aanbevelen.
  - Anoniem -
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Wat meer dingen herhalen of opdracht tot herhalen uit Green belt mag wel groter, zeker als je GB al een tijdje gelden is.
  Martin
  19-5-2022
  Beoordeling: 9/10
  Fijne opleiding. Praktijkgericht en goede aansluiting bij de huidige bedrijfsvoering.
  Stefan
  21-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Inhoudelijk prima opleiding en vaardige trainer. Verbeterpunt zit voor mij in de leermaterialen. Slidedecks welke in A New Spring hangen komen niet 1 op 1 overeen met de slides vanuit de training. Daarnaast zou het voor mij beter werken om de leermiddelen in "boekvorm" te hebben ipv 600 slides.
  Maurits
  24-1-2022
  Beoordeling: 6/10
  Goede enthousiaste trainers, veel kennis aanwezig. Mis wel de structuur en het overzicht.
  Remco
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  gewoon, een fijne opleiding, waar ik veel aan gehad heb.
  Patrick
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Het heeft me meer gebracht dan vooraf ingeschat.
  - Anoniem -
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Wat fijn is aan de opleiding, is dat het theorie en praktijk goed gecombineerd worden. En het geeft je handvatten om vanuit missie en visie --> strategie aan structurele verbeteringen te werken.
  John
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Uitmuntend. Heel gericht op de praktijk. Veel breder dan verwacht.
  Arie
  17-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel ruimte voor vragen en uitwisselen ervaring
  Sharon
  18-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Mooie, duidelijke verdieping op het green belt programma. Je ziet hier pas écht de meerwaarde van een belt, in de black belt training. De tools en technieken zijn 1, maar het gedrag en coaching is net zo belangrijk. Top dat hier zo veel bij stil wordt gestaan.
  - Anoniem -
  20-1-2021
  Beoordeling: 7/10
  Goeie leraar; ok lesmateriaal, dagenlange online sessies erg uitdagend.
  - Anoniem -
  20-1-2021
  Beoordeling: 8/10
  Prettige facilitatie, waarbij een veilige omgeving wordt gecreeerd. De facilitator geeft ook ruimte voor eigen inbreng en reflectie.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Utrecht
23 sep 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 23 sep 2024
 2. di 24 sep 2024
 3. ma 14 okt 2024
 4. di 15 okt 2024
 5. ma 11 nov 2024
 6. di 12 nov 2024
 7. ma 02 dec 2024
 8. di 03 dec 2024
Beschikbaar
€  4.895
Utrecht
14 nov 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. do 14 nov 2024
 2. vr 15 nov 2024
 3. do 28 nov 2024
 4. vr 29 nov 2024
 5. do 19 dec 2024
 6. vr 20 dec 2024
 7. do 09 jan 2025
 8. vr 10 jan 2025
Beschikbaar
€  4.895
Utrecht
20 jan 2025
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 20 jan 2025
 2. di 21 jan 2025
 3. ma 10 feb 2025
 4. di 11 feb 2025
 5. ma 03 mrt 2025
 6. di 04 mrt 2025
 7. ma 24 mrt 2025
 8. di 25 mrt 2025
Beschikbaar
€  4.895
Utrecht
06 mrt 2025
lesdagen Lesdagen:
 1. do 06 mrt 2025
 2. vr 07 mrt 2025
 3. do 27 mrt 2025
 4. vr 28 mrt 2025
 5. do 17 apr 2025
 6. vr 18 apr 2025
 7. do 15 mei 2025
 8. vr 16 mei 2025
Beschikbaar
€  4.895
Utrecht
12 mei 2025
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 12 mei 2025
 2. di 13 mei 2025
 3. ma 02 jun 2025
 4. di 03 jun 2025
 5. ma 23 jun 2025
 6. di 24 jun 2025
 7. ma 14 jul 2025
 8. di 15 jul 2025
Beschikbaar
€  4.895