Businesscases - Transformatie van organisaties

Verweesd onderwijsteam nu voorbeeld van succesvolle transformatie

mboRijnland
Ruim twee jaar na het afronden van het UPD-teamtraject heeft de opleiding Sociaal Werk van mboRijnland in Leiden nog steeds profijt van de nieuwe werkwijze voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Het docententeam transformeerde van een zorgenkind in een intern succesverhaal. Door zelfstandig verder te gaan op de ingeslagen weg werken teamleider Judith Kok en

Slimmer examineren bij de HAN

Lees hoe de examencommissie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) met behulp van continu verbeteren en slimmer werken hun werkprocessen optimaliseerde, waardoor ze de toegenomen werkzaamheden binnen de gestelde tijd konden uitvoeren.

Strategische positionering rondom studenten

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ons imago en onze positie versterken als college Zorg en Welzijn? En hoe zorgen we dat studenten vaker voor onze instelling kiezen? Deze vragen van mboRijnland aan UPD vormden het startpunt voor een strategisch besluitvormingstraject.

Kwaliteitsverbetering bij ROC Nijmegen

proces verbetering ROC Nijmegen
Hoe kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs structureel verbeteren? Dat was de vraag waarmee het Team Pedagogisch Werk van ROC Nijmegen bij UPD aanklopte. Met een nieuwe verbeterplan op zak, wist het team flinke stappen te zetten.

E-Learning bij Saxion

Voor Saxion hebben we onze E-learning omgeving volledig ingericht op de wensen en doelen van de instelling. Lees er hier meer over.

Lean werken bij de Universiteit Maastricht

Maastricht University is 4 jaar geleden gestart met het toepassen van Lean in de dagelijkse werkpraktijk. Bekijk hier hoe de afgelopen 4 jaar verlopen zijn en wat de resultaten zijn voor jongste en meest internationale universiteit van ons land.

Minder klachten, meer rendement

Continu verbeteren | Prestatieverbetering | Door een drukkerij van etiketten en labels is aan UPD de vraag gesteld om te ondersteunen bij het implementeren van verbeteringen in de processen en verandering van houding en gedrag.

Investeer in je mensen en daarmee in je organisatie

De verbeterreis van E.ON begon bij een hele duidelijke vraag: “Hoe creëer je een lerende en continu verbeterende organisatie die waarde creëert voor de klant en daardoor een duurzame organisatie is?” Lees hier hoe het Operational Excellence programma van E.ON is uitgegroeid tot een voorbeeld in de sector!

Samen verbeteren bij Royal FloraHolland

Royal FloraHolland heeft interessante en ook complexe processen. Bloemen die overal vandaan komen en ook weer overal naartoe moeten, op ieder moment van de dag. Bekijk hier hoe zij procesverbeteringen doorvoeren in deze complexe omgeving.

De kracht van kleine verbeteringen

a.s.r. heeft in 2014 een nieuw continu verbeterprogramma gestart nadat een eerdere Lean implementatie niet de gewenste resultaten gaf. Lees hier hoe zij nu maandelijks meer dan 40 verbeteringen doorvoeren en zo impact maken voor medewerkers en klanten.

Blijvende verandercapaciteit opbouwen

Een onvoldoende beoordeling door de inspectie, huisvestingsperikelen en een nijpende financiële situatie: ROC Leiden had het een aantal jaar geleden heel moeilijk. Lees hier de klantverhalen over hoe MBObeter ze heeft geholpen om weer de juiste weg in te slaan.

Introductie van 5S bij Olam Cocoa

Betere samenwerking tussen collega’s, meer betrokkenheid bij medewerkers en hiermee een fundament bouwen voor continu verbeteren. Lees hier hoe de implementatie van 5S hier voor heeft gezorgd bij Olam Cocoa.

5S bij Sitech

Continu verbeteren is bij Sitech een belangrijk middel om de strategie te realiseren. De basis voor continu verbeteren vormen ze met 5S.

“Lean geeft je het bewustzijn van de alledaagse verbeteringen”

Tessa Tempel, Functioneel Beheerder, vertelt: ik houd me bezig met het onderhouden en ontwikkelen van het HRM pakket. Ik kwam binnen bij het ROC van Twente en rolde direct in het veranderproces en het project Lean & Green. Ik zag hoe ingewikkeld de P&O processen ingericht waren en hoe lang de doorlooptijd was. Het was

“De dynamiek is nu zo anders!”

Marinus van Petegem, interim hoofd personeels- en salarisadministratie vertelt: tijdens een eerdere interim-opdracht zag ik dat het ROC van Twente goed door de afdeling Personeels- en Salarisadministratie (PSA) werd ondersteund, maar ook dat er nog een hoop moest gebeuren. Formulieren werden voor verschillende zaken gebruikt en er moesten wel vier handtekeningen onder. Het was een

Adverteren met Lean en Lean Six Sigma

Het aantal FTE zegt niet altijd wat over de doorvoersnelheid van orders. Dat ondervond een mediabedrijf aan den lijve. Vooral de orders van grote adverteerders liepen regelmatig vertraging op. En ondanks dat er steeds meer mensen aangenomen werden, werd het probleem er niet minder op.

Lean succes bij gemeente Gooise Meren

In 2015 investeerde Gooise Meren al in de ‘verbetercapaciteit’ van medewerkers en management. Er wordt een organisatie ontwikkelplan (OOP) ingezet om de beoogde verandering te bereiken. In samenspraak met UPD is gekozen om de Lean (Six Sigma) filosofie en verbetermethodiek als basis te gebruiken.

Goed monitoren is niet ontsporen

Een specifiek proces bij Eurailscout liep niet lekker. Klanten klaagden over levertijden van data en over de betrouwbaarheid van de gegevens. Aan UPD is gevraagd om een Quick Scan uit te voeren naar de potentiele oorzaken.

Transitie naar een Continu Verbeter Cultuur

Het CBS heeft UPD gevraagd om te ondersteunen bij een volledige transitie naar een continu verbetercultuur. De verbetercultuur wordt gebaseerd op de methodiek Lean Six Sigma en moet worden in doorgevoerd in de dagelijkse activiteiten en de opzet en uitvoering van projecten.