Scrum Product Owner

Incompany opleiding in 2 dagen

Ben jij of word jij aangesteld als Product Owner van het Scrumteam? Gefeliciteerd dan heb je een hele gave uitdaging gekregen. Het is geen eenvoudige rol, maar met de juiste kennis en hulpmiddelen ben je al een flink eind op weg. En dat is juist waar deze tweedaagse training op is ingericht. Je leert hoe jij je klanten blij kan maken en je team kan laten schitteren. En dat je ook nog de kennis hebt om het officiële examen te halen is dan alleen maar mooi meegenomen!

Bekijk de beschikbare data

Data & Locaties

De rol van Scrum Product Owner

Er zijn maar drie rollen in een Scrum Team, maar deze rol heeft wel een toonaangevend karakter. Als Product Owner vertegenwoordig jij namelijk de klant binnen het team. Jij onderhoudt dus contacten met stakeholders en zorgt dat hun wensen en doelen duidelijk zijn binnen het team. En uiteindelijk bepaal jij waar het Scrum Team aan gaat werken. Super divers dus allemaal. Je moet een visie op het eindresultaat kunnen neerleggen, de relatie met stakeholders onderhouden, zorgen dat het team in beweging blijft en de voortgang bewaken.

Hoe je dit doet, kun je leren uit een boek, maar dan zal je al snel zien dat de praktijk heel anders is. Als je écht wil leren hoe je een goede Product Owner wordt, dan heb je iemand nodig die wéét hoe dat in de praktijk werkt. Die je nu al kan voorbereiden op de situaties waar je tegenaan gaat lopen en de oplossingen daarvoor al een keer bedacht en uitgevoerd heeft.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier alle voordelen »

Hoe maak jij maximaal impact

Onze trainingen worden gegeven door ervaren Scrum Masters en Agile Coaches die ervaring hebben in zowel IT- als non-IT omgevingen, bij grote organisaties als D-reizen, Rabobank, de Politie en Hogeschool van Amsterdam. Zij kunnen je niet alleen de theorie bijbrengen, maar je ook laten zien hoe de Product Owner ervoor zorgt dat de klant geholpen is met het product of de dienst die het Scrumteam maakt. Dus wil jij een Product Owner Training volgen waar je écht wat mee kunt? Dan kun je gerust verder lezen!

Wat ga je leren?

Onze Scrum Product Owner zorgt ervoor dat je alles leert over hoe een Scrumteam werkt in de praktijk en hoe je het beste de Agile manier van denken kan benutten. Daarna duik je in het concreet maken van deze manier van werken voor jouw eigen context. Je leert dus gelijk hoe je de theorie toepast in de praktijk. De opleiding vindt plaats op een inspirerende locatie en aan het einde van de 2 dagen heb je in ieder geval het volgende van ons meegekregen:

 • Een duidelijk beeld van de rol van Product Owner;
 • Je weet alles over Sprints, Refinement, user stories, backlog management, Scrum Rollen en Events;
 • Een duidelijk, praktijkgericht beeld van wat jouw Scrum Team van jou als Product Owner verwacht;
 • De kennis om effectief jouw stakeholders te managen;
 • Praktijkgerichte kennis om jouw backlog vorm te geven, te refinen en te beheren;
 • Een schat aan praktijkvoorbeelden;
 • Tools, hulpmiddelen en handvatten om direct jouw Scrumteam effectief te begeleiden;
 • Ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met wat je geleerd hebt;
 • De mogelijkheid om je te certificeren via Scrum.org (PSPO I), als je dat wilt.
Reserveer jouw plekje

Inschrijven

Onze Scrum Product Owner zorgt ervoor dat je alles leert over hoe een Scrumteam werkt in de praktijk en hoe je het beste de Agile manier van denken kan benutten. Daarna duik je in het concreet maken van deze manier van werken voor jouw eigen context. Je leert dus gelijk hoe je de theorie toepast in de praktijk. De opleiding vindt plaats op een inspirerende locatie en aan het einde van de 2 dagen heb je in ieder geval het volgende van ons meegekregen:

Programma dag 1: Agile en Scrum basics voor Product Owners

 • Kennismaking;
 • Terugblik e-learning met vertaling naar praktijk;
 • Wat kan Agile voor jou betekenen?;
 • Het Scrum Framework;
 • Simulatie;
 • Evaluatie en afsluiting.

Programma dag 2: haal als Product Owner het maximale uit jezelf

 • Wat doet een Product Owner?;
 • Wat is klantwaarde?;
 • Hoe maak je keuzes als Product Owner?;
 • Backlog management;
 • Stakeholdermanagement en Scaling;
 • Leiderschapsstijlen;
 • Examenvoorbereiding (middels proefexamen);
 • Evaluatie (retrospective) en afsluiting;

Voorbereiding

Specifieke voorkennis is niet nodig. Maar lees vooraf wel even de Scrum framework door.

Tijdens deze training leer je alles wat je moeten weten om je te kunnen certificeren via Scrum.org (PSPO I), als je dat wilt. Dit is een Engelstalig examen, waar je binnen 60 minuten 80 meerkeuzevragen moet beantwoorden. Het examen zit niet bij de opleidingsprijs inbegrepen maar dien je zelf aan te vragen via Scrum.org.

Tijd, locatie en kosten

Deze Product Owner Training wordt door het hele land gegeven, maar altijd op inspirerende locaties. Locaties die perfect aansluiten bij het Agile gedachtegoed en waar het fijn is om 2 dagen door te brengen. De trainingsdagen starten om 09:00 uur en eindigen in principe rond 17:00 uur.

De kosten voor deze tweedaagse training zijn € 1.295 exclusief BTW. De kosten zijn inclusief locatie-, lunchkosten en leermiddelen. Eventuele reis- en verblijfkosten zijn niet opgenomen in deze kosten. Het examen PSPO I zit niet bij de opleidingsprijs inbegrepen maar dien je zelf aan te vragen via Scrum.org.

Coaching door UPD

Om na afloop van je opleiding tot duurzame resultaten te komen raden we je aan om gebruik te maken van coaching op de werkvloer. Een ervaren Agile-/Scrum-coach kan je helpen om maximaal rendement te halen bij de praktische toepassing van de geleerde theorie en vaardigheden uit de opleiding. Zo wordt de correcte implementatie van de verworven kennis gewaarborgd en krijg je daarnaast ook directe feedback op de uitvoering.

Mochten er binnen jouw organisatie geen ervaren Agile-/Scrum-coaches werkzaam zijn dan kun je ook gebruik maken van coaching op de werkplek door een geroutineerde Agile-/Scrum-coach van UPD. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. Om blijvende verbetering en duurzame resultaten te boeken adviseren wij om ten minste 8 uur gebruik te maken van de kennis en kunde van een coach. De prijs hiervoor is €165,- per uur.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze opleiding Product Owner:

  - Anoniem -
  28-11-2023
  Beoordeling: 8/10
  8
  Thomas
  14-09-2023
  Beoordeling: 5/10
  Ik miste de link met toezicht. Bijv in de voorbeelden die gehanteerd werden in de training. Ook omdat het wel tussendoor als feedback is meegeven.
  Peter
  25-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede opleiding met duidelijke uitleg
  - Anoniem -
  21-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg omtrent de scrum-agile methodiek.
  - Anoniem -
  21-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  Idee van scrum en agile goed neergezet
  - Anoniem -
  14-09-2023
  Beoordeling: 7/10
  goede training maar zou nog wat meer koppeling theorie naar praktijk leuk hebben gevonden
  Marty
  4-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  Veel interactie met opdrachten die je zelf moest doen.
  Maarten
  4-2-2022
  Beoordeling: 7/10
  Gewoon goed. Niet van begin tot eind inspirerend, maar de vraag is of dat kan.
  Kees
  4-2-2022
  Beoordeling: 7/10
  Ik vind het prettiger als de cursusdagen meer aaneengesloten zijn. Verder leek Jeroen zo nu en dan een beetje "overvallen" door de vragen vanuit de groep, waardoor mogelijk sommige delen van de cursus door tijdnood minder aandacht kregen
  Michael
  4-2-2022
  Beoordeling: 9/10
  Trainer (Jeroen) heeft zeer veel praktijk kennis en vertaald de theorie heel goed naar begrijpelijke situaties. Erg veel interactie. De trainer maakt deze training tot een groot succes

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.