Onderzoek door Google; 5 tips voor succesvolle teams - UPD

Onderzoek door Google; 5 tips voor succesvolle teams

Wat maakt een team goed en waarom doen de beste het beter? Een vraag die veel organisaties en managers bezig houdt. Google geeft hier – na intern onderzoek – meer inzicht in. Zij concluderen dat het succes van hun teams afhangt van vijf factoren. En verrassend genoeg heeft dat niets met talent, ervaring of persoonlijkheid te maken!

Succesfactoren volgens Google

Volgens het onderzoek heeft het dus niets te maken met talent of ervaring. Het wijst zelfs uit dat het niet uitmaakt of teamleden elkaar kennen of vreemden voor elkaar zijn. Volgens het Rework onderzoek zijn dít de vijf succesfactoren:

  • Veiligheid: Kunnen we binnen het team risico nemen zonder onzekerheid of schaamtegevoel?
  • Betrouwbaarheid: Kunnen we op elkaar rekenen om kwalitatief werk op tijd af te hebben?
  • Structuur & Duidelijkheid: Zijn de doelen, rollen en plannen duidelijk binnen het team?
  • Zinvol: Werken we aan iets wat ieder teamlid, persoonlijk, belangrijk vindt?
  • Impact: Hebben we de fundamentele overtuiging dat het werk wat we doen ook écht impact maakt?
Het onderzoek wijst uit dat teams die bovenstaande punten overtuigend met “Ja” beantwoorden het beste presteren.

Aan de slag met deze bevindingen?

Hoe krijg je deze succesfactoren toegepast op jouw team? Hier is geen vastgestelde methode voor. Google heeft hier een eigen framework voor ontwikkeld, wat het team direct inzicht geeft in deze factoren binnen het team. Maar binnen de Agile werkwijze vinden we ook veel aanknopingspunten die deze succesfactoren stimuleren. Benieuwd naar wat Agile voor jouw team kan betekenen? Lees dan hier alles over Agile.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek heeft Google meer dan 200 teams binnen de organisatie bestudeerd. De teams variëren van 3 tot 70 medewerkers per team. Voor meer informatie over het onderzoek en de resultaten kun je meer lezen op de website van Re:Work of ASQ.