1e plaats voor UPD in het DX300-onderzoek 2023 | UPD

UPD naar 1e plek op het gebied van strategie- en organisatieadvies in DX300

Net als vorig jaar heeft het Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA de kwaliteit onderzocht van zakelijke dienstverleners die een bijdrage leveren aan de digitale transformaties bij hun klanten. Na een mooie 3e plek in 2022 stijgt UPD dit jaar naar de 1e plek op het gebied van strategie- en organisatieadvies (o.h.g.v. digitale transformatie).

UPD eerste plaats DX300

Waar het onderzoek vorig jaar nog door 520 zakelijke beslissers werd ingevuld is dat aantal in het meest recente onderzoek verzesvoudigd naar ruim 3.100 zakelijke beslissers. Gezamenlijk gaven zij ruim 8.100 beoordelingen.

Prestatie op 4 onderdelen

Het DX300-onderzoek onderzoekt de kwaliteit van zakelijke dienstverleners op vier onderdelen waaruit een overall ranking ontstaat; Samenwerking, Expertise, Kwaliteit en Resultaten. UPD is op deze onderdelen als volgt beoordeeld door de zakelijke beslissers:

  • Samenwerking: #2
  • Expertise: #4
  • Kwaliteit: #1
  • Resultaten: #1

Met deze beoordelingen voert UPD de geaggregeerde lijst aan, voor McKinsey en EY.

Technologie bij een transformatie naar een continu verbetercultuur

Bij UPD begeleiden we organisaties in hun transformatie naar een continu verbetercultuur om wendbaar en toekomstbestendig te worden. Technologie en digitale oplossingen zijn hierin een onmisbare schakel. Door slim gebruik te maken van de technologische mogelijkheden verhogen organisaties de efficiency, betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening.

Digitale oplossingen beschouwen we binnen onze dienstverlening als een middel om te komen tot blijvende prestatieverbetering. Door het vanuit dit perspectief te beschouwen, voorkomen organisaties dat digitalisering te groot, onbeheersbaar en ongrijpbaar wordt. Het gevolg is een resultaatgerichte aanpak waarvan de effectiviteit onderschreven wordt door de zakelijke beslissers in het DX300-onderzoek.

Lean Capabilities model

Om organisaties te ondersteunen bij het herkennen, implementeren en benutten van digitale mogelijkheden hebben we – onder andere – het Lean Capabilities model ontwikkeld. Deze aanpak past de principes van lean thinking toe op het digitaliseringsproces om digitalisering binnen de scope van continu verbeteren te plaatsen.

Het model richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden bij medewerkers om zelf aan de slag te gaan met veranderingen. En is hiermee in lijn met onze filosofie om organisaties zoveel mogelijk in staat te stellen om zelf veranderingen door te voeren.

Lees hier meer over het model

Over DX300

De DX300 is een onderzoek naar de digitale transformatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Het onderzoek is in 2021 voor de eerste keer uitgevoerd, in opdracht van en in samenwerking met MT/Sprout, door het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) van de Universiteit van Amsterdam.

Het onderzoek bestaat uit twee deelonderzoeken:

  • Het onderzoek naar de mate van digitale volwassenheid van grote Nederlandse bedrijven en instellingen, de zogenaamde “Leaders in digital transformation”.
  • Het onderzoek naar de kwaliteiten van dienstverleners en leveranciers die de digitale transformatie van andere bedrijven mogelijk maken, de zogenaamde “Enablers of digital transformation”.

De onderzoeken zijn gelijktijdig uitgevoerd in de periode september – november 2022. De resultaten zijn eind maart 2023 gepubliceerd door MT/Sprout.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over dit onderzoek of onze dienstverlening op het gebied van digitalisering contact op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.