Lean Six Sigma Green Belt opleiding - UPD

Lean Six Sigma Green Belt opleiding

6 praktijkgerichte lesdagen | E-Learning | Maximaal leerrendement

Als je mag kiezen tussen: Enkel theoretische kennis of kennis gecombineerd met praktische toepassing; wat kies je dan? Tijdens onze opleiding tot Lean Six Sigma Green Belt staat de impact die jij als Lean Six Sigma professional maakt centraal. Deze opleiding is helemaal ingericht om jou alle kennis en kunde te geven die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met jouw verbeterprojecten.

Tijdens de lesdagen gaan we volledig in op de praktische toepassing van Lean Six Sigma op Green Belt niveau. Je kunt de theoretische kennis zo ver uitdiepen als je zelf wilt met ongelimiteerde toegang tot de E-Learning gedurende een jaar.

Wil jij dus niet alleen de titel ‘Lean Six Sigma Green Belt’ maar wil je écht als projecteider van verbetertrajecten aan de slag bij jou op de werkvloer? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte opleiding!

Volledig praktijkgericht

Onze Lean Six Sigma Green Belt kenmerkt zich door de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. We sluiten je niet dagen lang op in een klaslokaal waarbij we door alle theorie gaan. Maar jij krijgt alle hulpmiddelen om de theorie tot je te nemen, zodat je tijdens de lesdagen optimaal gebruikt kunt maken van de kennis en ervaring van onze trainers. Tijdens de lesdagen ga je met hen de praktische verdiepingsslag maken. Zo weet je zeker dat je na afloop van de opleiding direct aan de slag kunt als Green Belt in Lean. En mocht er na de training toch nog wat onduidelijkheid zijn, dan log je gewoon in op de E-Learning omgeving waar je een jaar lang ongelimiteerd gebruik van kunt maken!

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Wat ga je leren tijdens de Lean Six Sigma Green Belt Opleiding?

Je gaat leren hoe je als projectleider verbetertrajecten kunt begeleiden volgens de Lean Six Sigma filosofie. Dat betekent dat we je de kennis aanreiken over:

 • Projectmatig verbeteren volgens de DMAIC structuur ‘Lean’ en ‘Six Sigma’ principes en tools beheersen*
 • Kwalitatief en kwantitatief problemen analyseren
 • Verbeteringen initiëren en daadwerkelijk implementeren
 • Resultaten borgen in de organisatie
 • Effectief procesdenken, klantgericht & “outside – in”
 • Verspilling en oorzaken van variatie herkennen
 • Werken met de statistische analyses binnen SigmaXL
 • Projectteams samenstellen en leiden
 • Workshops faciliteren
 • Change management vaardigheden toepassen

Tijdens de praktijkgerichte lesdagen gaan we je leren hoe je deze kennis écht in de praktijk brengt. Je leert hier van onze trainers die dit dagelijks in de praktijk brengen bij onze klanten, maar je leert minstens net zoveel van de andere deelnemers. Zo maak je optimaal gebruik van alle kennis, ervaring en inzichten die je aangereikt krijgt tijdens deze opleiding.

Programma van de Lean Six Sigma Green Belt

Om het programma van de Lean Six Sigma Green Belt zo goed mogelijk uit te leggen, hebben we dit voor je onderverdeeld in 3 categorieën. Mocht je hele specifieke vragen hebben over de inhoud, neem dan even contact met ons op via: 020-3453015.

De theorie van de Lean Six Sigma Green Belt

Na jouw aanmelding krijg je van ons de inloggegevens van de E-Learning omgeving. Hier kun je in jouw eigen tempo alle theorie tot je nemen, zo vaak je maar wilt! Voor aanvang van iedere lesdag krijg je van jouw trainer(s) te horen welke theorie je in ieder geval behandeld moet hebben. Dat is ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk te leren tijdens de praktische lesdagen die daarop volgen. De toegang tot de E-Learning is een jaar geldig, dus je kunt hier zo vaak op terugvallen als je maar wilt.

Praktische vertaalslag tijdens de lesdagen

Tijdens jouw opleiding ben je aanwezig bij 6 lesdagen. Deze dagen beginnen om 09.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. Een lesdag staat helemaal in het teken van de praktische toepassing van de theorie die je geleerd hebt. Je krijgt alle ruimte om jouw vragen te stellen, maar daarna gaan we snel aan de slag om je te laten hoe je deze kennis kunt gebruiken om écht impact te maken. Tijdens de lesdagen zorgen wij voor trainers die de klappen van de zweep kennen. Zij brengen namelijk zelf de theorie dagelijks in de praktijk bij onze klanten. Dit doen ze in verschillende sectoren en voor verschillende bedrijven. Daarom kunnen zij als geen ander de theorie toepasbaar maken voor jouw specifieke situatie.

Tijdens de laatste lesdag maak je het theorie-examen. Na succesvolle afronding hiervan krijg je het theoriecertificaat; het bewijs dat je de theorie beheerst.

Impact maken

Je kiest deze Lean Six Sigma Green Belt niet zomaar, dat doe je omdat ook echt verbeterinitiatieven wilt gaan uitvoeren. Daar gaan we je bij helpen. Tijdens de opleiding maak je een opzet van een verbeterproject binnen jouw organisatie. Na afloop van de opleiding ga je dit project echt uitvoeren, waarna jouw coach het project zal beoordelen. Het doel van deze beoordeling is om jou te voorzien van een praktijkcertificering; hét bewijs dat je buiten de theorie ook in staat bent om deze theorie in de praktijk te brengen.

Inhoud van de Lean Six Sigma Green Belt

De inhoud van de Lean Six Sigma Green Belt opleiding bestaat uit meerdere modules, die jezelf helemaal kunt uitdiepen. De lesdagen worden afgestemd op de behoefte van de groep, dus je kunt zelf bepalen hoe intensief er op bepaalde onderwerpen wordt ingegaan. Onderstaande onderwerpen zullen in ieder geval behandeld worden in de theorie en waar nodig tijdens de lesdagen:

 • Lean & Six Sigma principes
 • Define: Voice Of Customer, Project Scoping, Brown Paper workshops, Project Charter
 • Measure: Datacollectieplan, Meet Systeem Analyse, Basic Statistics
 • Measure: Capability Analysis, Control Charts
 • Analyse: Facilitation Skills, Cause & Effect Diagram, Hypothesis Testing, Value Stream Mapping
 • Improve: Brainstorming, ‘Flow’, Poka Yoke, Selectie van Oplossingen, Pilot & Implementatie
 • Control: ‘Omgaan met weerstand’, Process Control Plan
 • Control: SPC, OCAP, Visual Management DMAIC Casus, Teach Back & Examen

Voor deelname aan de opleiding en uitvoering van het project is het noodzakelijk dat je beschikt over een laptop met daarop Microsoft Office Excel én een licentie van SigmaXL (inbegrepen).

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Lean Six Sigma Green Belt certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Lean Six Sigma Green Belt ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Lean Six Sigma Green Belt certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Six Sigma Professional.

Lean Six Sigma Green Belt Certificering

De Lean Six Sigma Green Belt Certificering bestaat uit 2 onderdelen; een theoriecertificaat en een praktijkcertificaat. De theoriecertificering is inbegrepen bij de opleiding. De praktijkcertificering is de échte kroon op de opleiding. Waar het theoriecertificaat bewijst dat je de kennis hebt opgenomen en kunt herhalen, bewijst de praktijkcertificering dat je hetgeen je geleerd hebt ook daadwerkelijk kunt toepassen in de praktijk. Hiermee lever je het bewijs dat je de kennis begrijpt én dat je de veranderkundige vaardigheden bezit om daadwerkelijk resultaten te behalen op de werkvloer. De praktijkcertificering is inbegrepen bij de kosten van de opleiding.

Lees hier meer over de Green Belt Certificering.

Coaching

De ervaring leert dat het succes van de praktijkcertificering vergroot wordt wanneer tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht gebruik gemaakt wordt van coaching. Tijdens de coaching helpt de coach om de praktijkopdrachten te vormen, uit voeren en te voltooien volgens de geldende richtlijnen. Dit verhoogt het succes van de certificering en over het algemeen wordt het resultaat van het verbeterinitiatief vergroot.

Coaching is beschikbaar in pakketten van 4 uur. De kosten voor 4 uur coaching bedraagt € 660,- exclusief BTW. Over het algemeen hanteren we een richtlijn van 8 uur coaching per verbeterinitiatief.

Het tarief van de opleiding is € 3.895,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief

 • 1 jaar onbeperkte toegang tot de E-Learning.
 • Een reële bedrijfssimulatie.
 • Een lifetime licentie voor SigmaXL.
 • Theorie certificering.
 • Praktijkcertificering.

Haal het maximale rendement uit je opleiding

Naast dat we tijdens de opleidingsdagen een start maken met de opzet van je eigen praktijkopdracht raden we sterk aan om bij de uitwerking van deze opdracht ná de opleiding gebruik te maken van begeleiding/coaching. Zo voorkom je dat je bij de eindbeoordeling van je praktijkopdracht voor verrassingen komt te staan en mogelijk onvoldoende scoort om je praktijkcertificaat in ontvangst te mogen nemen. Kijk daarom binnen je eigen organisatie of er ervaren Belts zijn die jou kunnen begeleiden.

Coaching door UPD

Ken je geen ervaren Belts en/of wil je écht het maximale uit je opleiding halen? Maak dan gebruik van coaching op de werkplek door een (Master) Black Belt van UPD. Deelnemers die kiezen voor deze optie vergroten de slagingskans van de praktijkopdracht exponentieel. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. We hanteren 12 uur coaching als richtlijn, de afgelopen jaren is gebleken dat het merendeel van onze deelnemers deze tijd nodig hebben om de praktijkcertificering af te ronden. De kosten voor 12 uur coaching zijn € 1.980,-.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Lean Six Sigma Green Belt opleiding:

  - Anoniem -
  28-2-2022
  Beoordeling: 9/10
  Clear, interesting
  Marco
  28-2-2022
  Beoordeling: 8/10
  Very fun and interactive. Alot of new knowledge.
  Martin
  14-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Goede docent, mooie locatie, goed opgezette cursus
  Lars
  24-2-2022
  Beoordeling: 7/10
  Nog zoekende welke elementen in de praktijk toepasbaar gemaakt kunnen worden, maar het geloof dat dit helemaal goed komt.
  Ankit
  8-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  It was perfect. Just for the last two days being online due to Covid-19 was not as planned.
  Gosia
  8-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  I have really enjoyed the classroom session, the teacher was very organized and he could explain the topics well. In my opinion the e-learning could be reviewed, many times there were either Dutch words in the material or the phrases were written in poor English (lost in translation).
  Karin
  18-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Ik ervaar het als zeer leerzaam en is leuk gebracht. Goed met praktijkvoorbeelden. Hierdoor is het makkelijker toe te passen in de praktijk
  Nick
  13-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Prettige combinatie van e-learning en meer oefeningen klassiekaal. Met meer deelnemers was dit wel nog nuttiger geweest. Omdat je dan meer van de andere groepen kan leren.
  - Anoniem -
  13-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede opzet en begeleiding; je merkt dat er veel ervaring is qua inhoud en vorm
  - Anoniem -
  13-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Duidelijke opbouw, mag wat sneller.
  Jasper
  9-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  The content of the training was good.
  Wouter
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Van de inhoud van de opleiding had ik een hogere verwachting. Zeker als deelnemer met een technische achtergrond is het niveau niet heel hoog. Begrijpelijk is wel dat bij een grotere klas het tempo wat moeilijker hoog te houden is. (onze klas had 4 deelnemers.)
  Charlotte
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  E-learning is een goede vorm om thuis al voorbereiding te doen.
  Bart
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  prima opleiding met goede afwisseling tussen theorie/praktijkvoorbeelden en casusen.
  Jan
  2-8-2021
  Beoordeling: 8/10
  De klas bestond uit vier personen. Dit vond ik erg prettig.
  - Anoniem -
  14-6-2021
  Beoordeling: 9/10
  Mooie mix van theorie, praktijkvoorbeelden en in praktijk brengen
  - Anoniem -
  14-6-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer afwisselend met goede praktijkvoorbeelden. Goede e-learning modules.
  Pavel
  20-5-2021
  Beoordeling: 10/10
  Fantastic course, great stories from Paul; good learning, Allot to learn, absorb and understand. Unfortunately, I failed in the first exam session due to not understanding questions properly. Hope to pass the second time.
  Ruud
  20-5-2021
  Beoordeling: 7/10
  Training content is rated very well. How to use in practice and practicing theory could be explained/done more. Not that many interaction (most likely due to online sessions).
  Carlos Manuel
  20-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  - Super engaging - Great content (concise and simply explained) - Good pace - Mentor very well knowledged
  - Anoniem -
  17-5-2021
  Beoordeling: 7/10
  In een eerdere evaluatie via de e-learning al gedaan. - Onduidelijke informatie over aanvullende kosten begeleiding praktijk opdracht. - Onduidelijke step by step gebaseerd op oude tool mini tab terwijl we Sigma XL gebruiken. - Afwisseling van twee docenten zou je willen vermijden. - Verdiepende step by step uitleg voor het gebruik van de analyse grafieken is gewenst. Dit is nu beschreven in hoofdlijnen. Als je hier een tijdje niet meer werkt is het er zo uit.
  Melanie
  8-4-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel praktische uitleg en hoe je de theorie dient toe te passen
  - Anoniem -
  12-4-2021
  Beoordeling: 10/10
  It was good that the training was directly connected to the project I'm currently working on.
  Sharan
  8-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Over all good training and training material as well.
  Charles
  25-1-2021
  Beoordeling: 8/10
  Heel helder en goed uitgelegd, het nut van LSS is mij helemaal duidelijk geworden (bij voorgaande werkgevers werd niet gewerkt op basis van LSS). Gebruik van Miro vond ik persoonlijk een uitdaging. Het zou misschien wel handig zijn om de e-learning te kunnen downloaden, om snel zaken op te kunnen zoeken.
  - Anoniem -
  25-1-2021
  Beoordeling: 9/10
  Goed georganiseerd!

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Virtual Classroom
02 jun 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 02 jun 2022
 2. vr 03 jun 2022
 3. do 16 jun 2022
 4. vr 17 jun 2022
 5. ma 04 jul 2022
 6. di 05 jul 2022
5 plaatsen
€  3.895
Utrecht
SummercourseDe opleiding heeft een korte doorlooptijd.
11 jul 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 11 jul 2022
 2. di 12 jul 2022
 3. ma 18 jul 2022
 4. di 19 jul 2022
 5. ma 25 jul 2022
 6. di 26 jul 2022
6 plaatsen
€  3.895
Utrecht
SummercourseDe opleiding heeft een korte doorlooptijd.
08 aug 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 08 aug 2022
 2. di 09 aug 2022
 3. ma 15 aug 2022
 4. di 16 aug 2022
 5. ma 22 aug 2022
 6. di 23 aug 2022
5 plaatsen
€  3.895
Utrecht
05 sep 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 05 sep 2022
 2. di 06 sep 2022
 3. ma 26 sep 2022
 4. di 27 sep 2022
 5. ma 17 okt 2022
 6. di 18 okt 2022
6 plaatsen
€  3.895
Rotterdam
08 sep 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 08 sep 2022
 2. vr 09 sep 2022
 3. do 29 sep 2022
 4. vr 30 sep 2022
 5. do 13 okt 2022
 6. vr 14 okt 2022
5 plaatsen
€  3.895
Eindhoven
20 okt 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 20 okt 2022
 2. vr 21 okt 2022
 3. do 10 nov 2022
 4. vr 11 nov 2022
 5. do 01 dec 2022
 6. vr 02 dec 2022
7 plaatsen
€  3.895
Utrecht
Englishthis course is given in English
31 okt 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 31 okt 2022
 2. di 01 nov 2022
 3. ma 14 nov 2022
 4. di 15 nov 2022
 5. ma 28 nov 2022
 6. di 29 nov 2022
6 plaatsen
€  3.895
Utrecht
31 okt 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 31 okt 2022
 2. di 01 nov 2022
 3. ma 14 nov 2022
 4. di 15 nov 2022
 5. ma 28 nov 2022
 6. di 29 nov 2022
7 plaatsen
€  3.895
Virtual Classroom
17 nov 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 17 nov 2022
 2. vr 18 nov 2022
 3. ma 28 nov 2022
 4. di 29 nov 2022
 5. do 15 dec 2022
 6. vr 16 dec 2022
6 plaatsen
€  3.895
Amsterdam
01 dec 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 01 dec 2022
 2. vr 02 dec 2022
 3. do 22 dec 2022
 4. vr 23 dec 2022
 5. do 12 jan 2023
 6. vr 13 jan 2023
6 plaatsen
€  3.895