Download het Benchmarkrapport

Volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland

Hoe is continu verbeteren ingericht binnen organisaties in Nederland? Welke lessen kunnen we leren van andere organisaties? En wat zijn de belangrijkste focusgebieden voor de aankomende 12 maanden? Het antwoord op deze vragen en tal van andere inzichten vind je in het benchmarkrapport ‘De volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland’.

benchmark volwassenheid continu verbeteren

De onderzoeksresultaten die gepubliceerd zijn in het rapport, vormen een inspiratiebron voor organisaties in Nederland die aan de slag zijn – of gaan – met continu verbeteren. Met dit rapport in de hand kunnen zij reflecteren op waar ze zelf staan, leren van anderen en de eigen aanpak verfijnen.

Belangrijke bevindingen

  • De volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland verschilt significant per sector.
  • De aanleiding om te starten met continu verbeteren is voor veel organisaties: het verbeteren van de kwaliteit en het vergroten van de efficiency en productiviteit.
  • Het borgen van verandering binnen de organisatie wordt gezien als de grootste uitdaging voor de aankomende 12 maanden.
  • Het creëren van een cultuur van continu verbeteren binnen de gehele organisatie is het belangrijkste focusgebied voor de aankomende 12 maanden.

Dit zijn slechts een aantal van de bevindingen die je kunt lezen in het benchmarkrapport. Laat jouw gegevens achter en ontvang binnen enkele minuten het volledige rapport per email.

Ontvang het benchmarkrapport

Het benchmarkonderzoek

Hoewel continu verbeteren een veelbesproken onderwerp is, was de volwassenheid hiervan binnen Nederlandse organisaties nooit volledig in kaart gebracht. We zien in het kader van afstuderen soms kleinschalige onderzoeken, maar deze bevindingen worden maar zelden gedeeld en zijn vaak niet compleet. Vanuit deze observatie en onze oprechte nieuwsgierigheid hebben we het initiatief genomen voor dit onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd tussen juni en december 2023, hieraan hebben 233 respondenten bijgedragen vanuit 176 verschillende organisaties. We bekijken de mogelijkheden om het onderzoek iedere twee jaar te herhalen. Hierdoor kunnen we trends identificeren en de lezers altijd voorzien van de meest actuele gegevens en inzichten op het gebied van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland.

Tot die tijd nodigen we iedereen van harte uit om met ons in gesprek te blijven over de resultaten van dit onderzoek en wat deze betekenen voor de ontwikkeling van continu verbeteren binnen de eigen organisatie. Hiertoe organiseren we regelmatig rondetafelbijeenkomsten en webinars. Maar schroom ook niet om direct contact met ons op te nemen om samen te reflecteren en mogelijke verbeteringen voor de organisatie te identificeren.

Contact

Wil je verder met ons praten over de resultaten van dit onderzoek, wat het voor jouw organisatie kan betekenen of hoe jullie continu verbeteren binnen de organisatie kunnen verstevigen? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.