MVO beleid | Samen verantwoordelijk voor de wereld van morgen

Ons MVO Beleid

We zijn samen verantwoordelijk voor de wereld van morgen

In 2002 zijn wij begonnen vanuit een gedeelde overtuiging dat er nog zó veel te verbeteren is in Nederland. En deze overtuiging is nog steeds leidend binnen UPD. Dagelijks helpen we onze klanten bij het verbeteren, veranderen en vernieuwen van de organisatie. Tegelijkertijd proberen we ook waarde te leveren voor de maatschappij.

Dat doen we al sinds 2002, voordat termen als CSR of MVO bestonden. Omdat we vinden dat we dat moeten doen. En, dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de wereld van morgen.

Business Partner van War Child

Kinderen zijn sterker dan oorlog. Daar gelooft War Child in. Zij zetten zich in om niet alleen de kinderen uit de oorlog te halen, maar belangrijker nog; de oorlog uit het kind te halen.

Als Business Partner van War Child leiden wij jaarlijks medewerkers van War Child op (kosteloos) en coachen we het management. Daarbij zijn we regelmatig aanwezig op evenementen en leveren we graag een bijdrage aan bijeenkomsten die de hulp die War Child biedt verbeterd.

Duurzame Samenwerking met UAF

Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. Zij begeleiden hen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Ook bepleiten ze de belangen van hoogopgeleide vluchtelingen bij publiek, pers, politiek, overheid en onderwijsinstellingen.

De samenwerking met UAF is in het eerste kwartaal van 2019 verkend. Waarbij we een duurzame samenwerking hebben afgesproken. Daarbij hebben we afgesproken dat jaarlijks 3 medewerkers van UAF gratis trainingen kunnen volgen

Medeoprichter van Werkwaardig

Werkwaardig is een regionaal platform van en voor werkgevers in de regio Delft en Rijswijk. Tijdens evenementen en workshops ontmoeten en inspireren zij elkaar rond de ‘P’ van People als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Werkwaardig staat voor: volwaardig werk voor iedereen. Deelnemende organisaties voelen zich verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bewijzen dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

Diversiteit en Gelijkheid binnen UPD

Diversiteit binnen onze eigen organisatie is belangrijk. En toch proberen we dit zoveel mogelijk organisch te laten verlopen. In het geval van een openstaande vacature geven wij de baan aan de beste kandidaat. En dat heeft in de afgelopen jaren geleid tot een organisatie waar diversiteit op een natuurlijke wijze is ontstaan. We hebben nooit geselecteerd op bijvoorbeeld culturele of etnische achtergrond. Terwijl ons werknemersbestand momenteel bestaat uit professionals waarvan 18,% een niet-westerse achtergrond heeft.

Binnen UPD is ook de genderverdeling redelijk representatief; 58% van de collega’s is mannelijk, 42% is vrouwelijk. We willen deze verhouding iets meer in balans brengen en daarom geven we bij gelijke geschiktheid de voorkeur aan een vrouw voor onze consultant rol.

Gelijkheid is een kernbegrip in onze cultuur. De jaarlijkse winstdeling is niet gekoppeld aan de hoogte van het salaris, maar afhankelijk van de contractomvang (fulltime of parttime). Omdat we één team zijn, en we allemaal een even grote bijdrage leveren aan het resultaat, krijgt iedereen hetzelfde bonusbedrag.