Green Belt in Lean opleiding | In 4 dagen + E-Learning | UPD

Green Belt in Lean opleiding

4 praktijkgerichte lesdagen | E-Learning | Maximaal leerrendement

Als je mag kiezen tussen: Enkel theoretische kennis of kennis gecombineerd met praktische toepassing; wat kies je dan? Tijdens onze Green Belt in Lean opleiding staat de impact die jij als Lean professional maakt centraal. Deze opleiding is helemaal ingericht om jou alle kennis en kunde te geven die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met verbetering binnen je organisatie. Tijdens de lesdagen gaan we volledig in op de praktische toepassing van Lean op Green Belt niveau. Je kunt de theoretische kennis zo ver uitdiepen als je zelf wilt met ongelimiteerde toegang tot de E-Learning gedurende een jaar.

Wil jij dus niet alleen de titel ‘Green Belt in Lean’ maar wil je écht als Green Belt in Lean aan de slag op de werkvloer? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte opleiding!

Volledig praktijkgericht

Onze Green Belt in Lean kenmerkt zich door de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. Je krijgt alle hulpmiddelen om de theorie tot je te nemen, zodat je tijdens de lesdagen optimaal gebruikt kunt maken van de kennis en ervaring van onze trainers. Tijdens de lesdagen ga je met hen de praktische verdiepingsslag maken. Zo weet je zeker dat je na afloop van de opleiding direct aan de slag kunt als Green Belt in Lean. En mocht er na afloop toch nog wat onduidelijkheid zijn, dan log je gewoon in op de E-Learning omgeving waar je een jaar lang ongelimiteerd gebruik van kunt maken!

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Wat ga je leren tijdens de Green Belt in Lean?

Je gaat leren hoe je als projectleider verbetertrajecten kunt begeleiden volgens de Lean filosofie. Dat betekent dat we je de kennis aanreiken over:

 • Lean Management & Lean Thinking
 • Verspilling herkennen en verminderen
 • Value Stream Mapping
 • Kaizen
 • PDCA
 • Operationele Stabiliteit
 • Omgaan met weerstand, draagkracht creëren en borging van verbeterinitiatieven

Tijdens de praktijkgerichte lesdagen gaan we je leren hoe je deze kennis écht in de praktijk brengt. Je leert hier van onze trainers die dit dagelijks in de praktijk brengen bij onze klanten, maar je leert minstens net zoveel van de andere deelnemers. Zo maak je optimaal gebruik van alle kennis, ervaring en inzichten die je aangereikt krijgt tijdens deze opleiding.

Programma van de Green Belt in Lean

Om het programma van de Green Belt in Lean zo goed mogelijk uit te leggen hebben we dit hieronder beknopt voor beschreven. Mocht je specifieke vragen hebben over de inhoud, neem dan even contact met ons op via: 020-3453015.

Voorbereiding praktijkgerichte lesdagen

Twee weken voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je van ons de inloggegevens van de E-Learning omgeving. Hier kun je in jouw eigen tempo alle theorie tot je nemen, zo vaak je maar wilt! Voor aanvang van iedere lesdag krijg je van jouw trainer(s) te horen welke onderdelen uit de E-Learning je in ieder geval voltooid moet hebben om de inhoud die wordt behandeld tijdens de lesdag goed te begrijpen. De toegang tot de E-Learning is een jaar geldig, dus je kunt hier zo vaak op terugvallen als je maar wilt.

Praktische vertaalslag tijdens de lesdagen

Tijdens jouw opleiding ben je aanwezig bij 4 lesdagen. Deze dagen beginnen om 09.00 uur en eindigen rond 17.00 uur. Een lesdag staat helemaal in het teken van de praktische toepassing die je geleerd hebt in de E-Learning. Je krijgt alle ruimte om jouw vragen te stellen, maar daarna gaan we snel aan de slag om je te laten zien hoe je deze kennis kunt gebruiken om écht impact te maken. Tijdens de lesdagen zorgen wij voor trainers die de klappen van de zweep kennen. Zij brengen namelijk zelf de theorie dagelijks in de praktijk bij onze klanten. Dit doen ze in verschillende sectoren en voor verschillende bedrijven. Daarom kunnen zij als geen ander de theorie toepasbaar maken voor jouw specifieke situatie.

Praktijkopdracht: Toepassen wat je hebt geleerd

Je kiest deze Green Belt in Lean opleiding niet zomaar, dat doe je omdat ook echt verbeterinitiatieven wilt gaan uitvoeren. Daar gaan we je bij helpen. Tijdens de opleiding maak je een opzet van een verbeterproject binnen jouw organisatie. Na afloop van de opleiding ga je dit project, de praktijkopdracht, ook daadwerkelijk uitvoeren. Een (Master) Black Belt van UPD beoordeelt vervolgens je opdracht én overhandigt je, indien alle onderdelen met ten minste een voldoende zijn beoordeeld, het UPD praktijkcertificaat; hét bewijs dat je buiten de theorie ook in staat bent om deze in de praktijk te brengen.

Inhoud van de Green Belt in Lean

De inhoud van de Green Belt in Lean opleiding bestaat uit meerdere modules, die jezelf helemaal kunt uitdiepen. De lesdagen worden afgestemd op de behoefte van de groep, dus je kunt zelf bepalen hoe intensief er op bepaalde onderwerpen wordt ingegaan. Onderstaande onderwerpen zullen in ieder geval behandeld worden in de theorie en waar nodig tijdens de lesdagen:

 • Basiskennis van Lean Management, Lean Thinking, verspilling en Continu verbeteren.
 • Value Stream Mapping, Current State & Future State.
 • 5S, Visueel Management & Lean Operational Management
 • PDCA, 5 Times Why & Beslismatrix.
 • Draagvlak creëren, weerstand overwinnen en borging van verbeterinitiatieven.

Om succesvolle verbeteringen te realiseren wordt eveneens ingegaan op een aantal veranderkundige aspecten zoals draagvlak creëren, weerstand overwinnen en het borgen van de verbeterinitiatieven.

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Green Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Meer over de Green Belt Certificering

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Green Belt in Lean opleiding ontvang je twee UPD-Certficaten; één voor het theoriedeel en één voor het praktijkdeel. UPD is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Een succesvol afgeronde opleiding bij UPD bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Green Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Voor beide ontvang je een certificaat mits je alle onderdelen succesvol hebt doorlopen.

Theoriecertificaat

Het theoriecertificaat is het schriftelijke bewijs dat je de Lean methoden en technieken beheerst, op het niveau van een World Class Green Belt in Lean opleiding. Deze ontvang je aan het einde van de laatste lesdag. Hierbij geldt als voorwaarde dat je de E-Learning succesvol hebt afgerond. De inloggegevens hiervoor ontvang je twee weken voorafgaand de eerste lesdag in je mail.

Praktijkcertificaat

Het praktijkcertificaat is de kroon op de Green Belt in Lean opleiding: het is de proeve van bekwaamheid die aangeeft dat je niet alleen de theoretische kennis beheerst maar deze ook in de praktijk correct weet toe te passen. Al tijdens de lesdagen ga je aan de slag met je praktijkopdracht met als doel om met behulp van de geleerde Lean tools en vaardigheden verbetering te realiseren bij de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Heb je momenteel even geen werk? Geen probleem! Je kunt namelijk nog tot 12 maanden ná afloop van de opleiding starten met je opdracht. Je praktijkcertificaat ontvang je nadat één van onze (Master) Black Belts in Lean je afgeronde opdracht met een voldoende heeft beoordeeld.

Investering Green Belt in Lean training

Het tarief van de opleiding is € 2.795,- (excl. BTW) per deelnemer, inclusief:

 • Eén jaar ongelimiteerde toegang tot de E-Learning omgeving.
 • Intake praktijkopdracht.
 • Vier praktijkgerichte opleidingsdagen op locatie of in onze Virtual Classroom.
 • Theoriecertificering.
 • Eindbeoordeling praktijkopdracht door een (Master) Black Belt van UPD.
 • Praktijkcertificering.

Bij de prijs inbegrepen zit een intakegesprek met een opleidingsadviseur van UPD die je helpt bij de selectie van je praktijkopdracht, vier praktijkgerichte lesdagen waarin een start wordt gemaakt met je praktijkopdracht, een theorie-examen en -certificaat, één contactmoment na afloop van de laatste lesdag met de trainer voor tips en advies over je praktijkopdracht én de eindbeoordeling van de praktijkopdracht door een Master Black Belt in Lean die bepalend is voor het wel of niet behalen van je praktijkcertificering.

Haal het maximale rendement uit je opleiding

Naast dat we tijdens de opleidingsdagen een start maken met de opzet van je eigen praktijkopdracht raden we sterk aan om bij de uitwerking van deze opdracht ná de opleiding gebruik te maken van begeleiding/coaching. Zo voorkom je dat je bij de eindbeoordeling van je praktijkopdracht voor verrassingen komt te staan en mogelijk onvoldoende scoort om je praktijkcertificaat in ontvangst te mogen nemen. Kijk daarom binnen je eigen organisatie of er ervaren Belts zijn die jou kunnen begeleiden.

Coaching door UPD

Ken je geen ervaren Belts en/of wil je écht het maximale uit je opleiding halen? Maak dan gebruik van coaching op de werkplek door een (Master) Black Belt van UPD. Deelnemers die kiezen voor deze optie vergroten de slagingskans van de praktijkopdracht exponentieel. We bieden coaching aan in blokken van 4, 8 of 12 uur. We hanteren 12 uur coaching als richtlijn, de afgelopen jaren is gebleken dat het merendeel van onze deelnemers deze tijd nodig hebben om de praktijkcertificering af te ronden. De kosten voor 12 uur coaching zijn € 1.980,-.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?”, “Hoe zit het met de tijdinvestering?” of “Wat als de training toch niet bevalt?”. Op al dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Green Belt in Lean opleiding:

  Alex
  14-10-2021
  Beoordeling: 10/10
  Geweldige combinatie van diverse leerstijlen: online theorie, live trainingsdagen en een uitdagende praktische opdracht. Daarnaast maakt de trainer tijd voor vragen zowel tijdens als buiten de lesmoment.
  Mario
  15-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  Opleiding geeft een zeer goede uiteenzetting van de theorie achter LEAN, en heeft over het algemeen een goede aansluiting op de bedrijfsprocessen van VORM, met name op de administratieve omgeving binnen een bouwbedrijf. Dat geldt mijn inziens overigens niet voor het onderdeel VSM; dit is mijn inziens veel meer geënt op productie-bedrijven waarbij producten conform een vast stramien geassembleerd of geproduceerd worden. Dit betreft daarmee ook het moeilijkste onderdeel van de gehele opleiding (berekenen van taktijden, procestijden etc.), temeer ook omdat in ons vakgebied wij hier niet heel veel mee kunnen.
  Jolanda
  14-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Fijne opleiding vooral fysiek met elkaar aan het werk geeft inzichten
  Niki
  14-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel geleerd, goede trainer.
  - Anoniem -
  15-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  goed digitaal te volgen, voorkeur gaat wel uit naar life sessies
  Francisco
  9-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  Good content and explanation level. Even if it was not a lot, part of the content was still in Dutch.
  Alvaro
  9-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  I missed more links and connections to our current activity, as it is sometimes too focused into the production environment and it difficults to empathize with it
  Judith Mercy
  2-11-2021
  Beoordeling: 7/10
  Het was leerzaam en interessant.
  - Anoniem -
  18-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Inhoud en theorie is erg interessant en toepasbaar in de praktijk. Het geeft veel tips en tools ter verbetering van processen.
  Heleen
  4-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  mooie inhoudelijke training
  - Anoniem -
  14-10-2021
  Beoordeling: 7/10
  Er zijn veel praktijkvoorbeelden die het heel tastbaar maken. Deze praktijkvoorbeelden zijn echter niet allemaal met elkaar te linken, waardoor het soms lastig is in te schatten welke tools je voor welke situatie in kan zetten. Daarnaast gaf een mix in de groep een leuke dynamiek, maar het opleidingsniveau lag ook best ver uit elkaar, waar ik persoonlijk soms moeite mee had.
  - Anoniem -
  14-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  the meets my expectations
  Remko
  14-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam en interactief
  Suzanne
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Het was een leuke cursus om te volgen. Het is prettig dat er ongeveer 2-3 weken tussen elke les in zit.
  Maurice
  14-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Leuke leerstof die direct toepasbaar is in het werkveld.
  Alex
  14-10-2021
  Beoordeling: 10/10
  Trainer is kennisexpert en op de hoogte van zijn eigen leerstijl/leiderschapstijl. Hij kan aansluiten op de leerstijl van de deelnemers. Het materiaal is online en deels interactief. De samenwerking tussen opdrachtgever Essent en opleider UPD lijkt heel soepel te gaan. Niemand wijst daarbij naar elkaar. Iedere schakel is behulpzaam en weet van de hoed en de rand. Tot slot worden de deelnemers aangemoedigd om op diverse manier interactie met elkaar te hebben zowel tijdens de training als het project.
  Jolanda
  14-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede stof, sluit aan op mijn verwachting
  - Anoniem -
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Het heeft mij handvatten gegeven voor het aanvliegen van projecten
  Annemieke
  4-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  veel van geleerd, veel interactie waardoor het ook goed te volgen was.
  Fred
  4-10-2021
  Beoordeling: 10/10
  Fijne docent, goed te behappen leerstof.
  Laura
  4-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede inhoud, leuke voorbeelden en ook zelf aan de slag met uitwerkingen, hierdoor pak je de theorie sneller op.
  Rieneke
  4-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  heel goed, gevarieerd aanbod in verschillende onderwijsvormen waardoor het ook leuk blijft tijdens de cursus. Er had nog wel meer in gekund wat mij betreft qua kennis en vaardigheden.
  Mirjam
  4-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke toelichting, mooie en sprekende voorbeelden, goede werkvormen, lekker interactief. Vond het fijn dat er iedere keer een wrap up was, waardoor theorie dat behandeld was, steeds weer even opgehaald werd. Jammer dat de helft van de training online was, waardoor we wat minder profijt hebben gehad van praktische oefeningen, maar Robert heeft volgens mij alles gedaan wat mogelijk was binnen omstandigheden om ons zoveel mogelijk in ervaringsleren te zetten.
  - Anoniem -
  22-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Goede leuke groep incl. Harald.
  Daniel
  22-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke interactie
  - Anoniem -
  11-10-2021
  Beoordeling: 9/10
  Interactieve opleiding
  Joan
  14-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel informatie, goede uitleg, leuke oefeningen. Jammer dat het niet op locatie kon plaatsvinden.
  Rene
  14-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Heldere opleiding. duidelijke handleiding
  Rene
  22-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  prettig combinatie e-learning en fysieke les
  Eyup
  27-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Gevarieerd, met pauzes gepland, leuke en leerzame manier uitgelegd (door Edward)
  Marloes
  27-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  toegankelijk, praktijkgericht en interactief
  - Anoniem -
  27-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Prima logische opzet
  Nathalie
  13-9-2021
  Beoordeling: 9/10
  Interessant, leerzaam, praktisch toepasbaar
  Mark
  2-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Hele fijne begeleiding, ook veel tijd en aandacht voor eigen situaties en zaken misschien niet helemaal binnen de training vielen.
  Sander
  2-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  De E-learning sluit goed aan bij de praktijkopdracht.
  Marieke
  13-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Wat mij betreft zou de training nog meer toegespitst kunnen worden op admi-dienstverlening indien de groep ook bestaat uit mensen die werkzaam zijn in deze branche
  Elise
  23-8-2021
  Beoordeling: 8/10
  Fijne trainingen, goed bij te houden qua niveau, interactie en thuisstudie. Faciliteiten en locatie waren goed!
  Joeri
  30-8-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer spontane docent die de cursus op een leuke manier heeft vormgegeven.
  Stijn
  5-7-2021
  Beoordeling: 8/10
  Als zeer prettig en duidelijk ervaren. Online zorgt wel voor een iets mindere ervaring, maar ondanks dat is de informatie goed overgebracht.
  Remco
  5-7-2021
  Beoordeling: 8/10
  E-learning zat heel goed in elkaar. Docenten erg vriendelijk en deskundig. Bovendien zijn de praktijkervaringen een verrijking van de stof.
  Rene
  20-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  had geen verwachting, maar veel geleerd
  Eva
  29-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Het zit goed in elkaar, je leert veel en de balans tussen theorie en praktijk, en tussen individuele en groepstraining vond ik erg fijn!
  Caroline
  24-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel praktische handvatten om direct mee verder te kunnen
  Navin
  29-4-2021
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leuke team en leraar (Rolf van Lingen) heeft erg goed de lessen gegeven. Jammer dat het al voorbij is.
  Jeroen
  9-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Ondanks teams en niet fysiek was het prettig om de training te volgen.
  - Anoniem -
  24-3-2021
  Beoordeling: 8/10
  Zeer enthousiaste docent, goede interactie, prima lesmateriaal, goede afwisseling van theorie en praktijk
  Jeroen
  11-2-2021
  Beoordeling: 7/10
  De inhoud van de training is leuk, maar door het digitale gaat er een groot deel interactie verloren. Dit maakt dat het lange intensieve dagen zijn. Hierdoor gaat het plezier van de opleiding wel omlaag. Het is verder goed georganiseerd en de trainer doet het goed.
  Ferry
  20-4-2021
  Beoordeling: 7/10
  oorspronkelijk aanvraag was fysieke training, deze is in samenspraak omgezet naar online. Ik zal een dergelijke training niet nogmaals online volgen.
  Natasja
  11-2-2021
  Beoordeling: 9/10
  goed georganiseerd, duidelijk, goed te volgen met voorbeelden, theorie en praktijk
  - Anoniem -
  11-2-2021
  Beoordeling: 7/10
  Nog niet 100% ingericht voor digitaal onderwijs maar wel interessant

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
31 jan 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 31 jan 2022
 2. ma 14 feb 2022
 3. ma 07 mrt 2022
 4. di 22 mrt 2022
7 plaatsen
€  2.795
Rotterdam
07 feb 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 07 feb 2022
 2. ma 21 feb 2022
 3. ma 21 mrt 2022
 4. ma 04 apr 2022
6 plaatsen
€  2.795
Eindhoven
08 feb 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. di 08 feb 2022
 2. di 22 feb 2022
 3. di 15 mrt 2022
 4. di 05 apr 2022
5 plaatsen
€  2.795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
18 feb 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. vr 18 feb 2022
 2. vr 11 mrt 2022
 3. vr 25 mrt 2022
 4. vr 08 apr 2022
5 plaatsen
€  2.795
Amsterdam
07 mrt 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 07 mrt 2022
 2. ma 28 mrt 2022
 3. di 19 apr 2022
 4. ma 02 mei 2022
7 plaatsen
€  2.795
Zwolle
11 apr 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 11 apr 2022
 2. di 12 apr 2022
 3. di 26 apr 2022
 4. di 17 mei 2022
6 plaatsen
€  2.795
Amsterdam
12 mei 2022
lesdagen Lesdagen:
 1. do 12 mei 2022
 2. do 02 jun 2022
 3. do 16 jun 2022
 4. do 07 jul 2022
7 plaatsen
€  2.795