Een continu verbeterende en vooral zelflerende organisatie, dat is de ambitie van VORM. Lees hier hoe we daar aan hebben bijgedragen.
Een succesvolle transformatie naar een continu verbeterende organisatie wordt voor een groot deel gerealiseerd op de werkvloer. Daar wordt continu verbeteren in de praktijk gebracht en moet het door de medewerkers opgenomen worden in het DNA.
Hoe kunnen virtuele medewerkers helpen bij het tegen gaan van het personeelstekort? En bij het verhogen van de kwaliteit?
Vanuit het Lean Competency System (LCS) wordt met enige regelmaat bijeenkomsten georganiseerd om leden en relaties met elkaar in contact te brengen en te inspireren. Op 5 oktober 2022 is de bijeenkomst georganiseerd in Utrecht. Jan Heijneman zal spreken tijdens deze bijeenkomst.
‘Wat voor type mensen houden zich nu bezig met continu verbeteren?’, zo luidt een veelgehoorde vraag van klanten aan ons. Uit een onderzoek wat wij hebben uitgevoerd onder honderden deelnemers aan onze opleidingen komt de teamrol ‘Bedrijfsman’ meest voor.
Lees hier hoe het VISTA college het teamportret inzet om de samenwerking en autonomie van al hun teams te verbeteren.
Wat betekent het voor bedrijven om te opereren in een VUCA-wereld? Lees er hier meer over en hoe we hier bij UPD mee om gaan.
5S is onmisbaar binnen een continu verbeterende organisatie. Met behulp van Robotic Process Automation maken we het 5S werkproces slimmer en effectiever.
Zo’n 7 jaar geleden is men bij het OLVG gestart met het opleiden van medewerkers in Lean. Lees over de resultaten die ze hier nu van plukken.
Hou de organisatie tegen het licht en kijk waar verbeterpotentieel zit. Na een quickscan werd inzichtelijk dat er al veel goed ging, maar dat er ook nog voldoende verbeterpotentieel onbenut bleef in deze chocoladefabriek.
Gemeenten hebben hun handen vol. Het werk stapelt zich op en door veranderingen in de samenleving en wet- en regelgeving is het einde nog niet in zicht. Medewerkers werken op volle kracht met alle ziekte- en uitvalrisico’s van dien. Logischerwijs is er geen tijd om het werk beter of slimmer in te richten. Maar is dat wel zo logisch?
Met Lean Digital helpen we organisaties om significante waarde te halen uit digitale oplossingen voor procesverbetering.
Is Agile Leiderschap het zoveelste modewoord waar leidinggevenden mee om de oren worden geslagen? Voegt het echt iets toe aan het wendbaar maken van een organisatie? En zo ja, wat dan precies? We vragen het aan trainer en coach Jeroen Aelen en UPD-directeur Jof Houben.
Een verbeterproject uit het boekje bij Albeda. Lees hier hoe een gestructureerde aanpak, goede samenwerking en de toepassing van Lean hebben geleid tot een forse besparing.
Een Agile transitie die bijdraagt aan bevlogen medewerkers. Lees hier 3 belangrijke lessen uit de praktijk en doe er je voordeel mee.
Help ons onze strategie bepalen en vertaal deze vervolgens naar de medewerkers.’ Dat was kortweg de vraag die Snick Euroingredients neerlegde bij UPD. Na twee heidagen was de strategie een feit.
In de systemen van organisaties zit vaak waardevolle informatie opgeslagen. Maar hoe krijg je dat er uit en hoe doe je er je voordeel mee?
Maastricht University is 4 jaar geleden gestart met het toepassen van Lean in de dagelijkse werkpraktijk. Bekijk hier hoe de afgelopen 4 jaar verlopen zijn en wat de resultaten zijn voor jongste en meest internationale universiteit van ons land.
De Omgevingswet is recent weer uitgesteld naar 1 juli 2022. Toch mag dit voor gemeenten geen reden zijn om plannen die de organisatie wendbaar en klantgericht maken, op de lange baan te schuiven. Zo’n integraal transformatieproces is immers complex en vraagt tijd. Hoe eerder gemeenten werken volgens de principes van deze wet, hoe beter. Temeer
Robotic Process Automation blijft snel terrein winnen. Dat de inzet van RPA geen grootschalig implementatietraject behoeft, is te lezen in deze case over een zorginstelling.
Continu verbeteren | Prestatieverbetering |
Door een drukkerij van etiketten en labels is aan UPD de vraag gesteld om te ondersteunen bij het implementeren van verbeteringen in de processen en verandering van houding en gedrag.
Sylvia Kok-de Vries is Directeur Demografische en Sociaal-economische Statistieken bij CBS. Haar sector is binnen CBS voorloper in werken volgens de Lean Six Sigma methode en heeft inmiddels een tiental succesvolle projecten afgerond. Hoe komt zij tot deze successen? Wat zijn de belangrijke tips en wat zijn de valkuilen? Sylvia: “Wij hadden een team waar
Veel HvA-ers hebben het afgelopen jaar kennisgemaakt met Lean als methodiek om processen te verbeteren. En niet zonder resultaat, zo bleek op de Lean Orange Belt terugkomdag op 20 september. Rosalie Deen (teamleider Onderwijsbureau AMFI sinds september 2015) en Natalie Kammeron (medewerker Onderwijsbureau AMFI sinds 2013) delen hieronder hun positieve ervaringen. Wat was voor jullie
Vanaf het begin van de samenwerking met UPD was de professionaliteit zichtbaar en voelbaar. Altijd op tijd, gedegen voorbereid, bekwaam en goed georganiseerd. Ze hebben getoond goed in staat te zijn zich in te leven in wie wij zijn als organisatie, afdeling en individuen. Ze hebben flexibel ingespeeld op onze behoeften als dat nodig bleek,
Continu streven naar een perfecte flow en maximale waardetoevoeging voor de klant, waarbij iedereen in de organisatie een bijdrage levert. Dat is Lean Manufacturing in één zin. Klinkt eenvoudig toch? Maar hoe realiseer je dit in de praktijk? Slanke organisatie Lean Manufacturing streeft ernaar om de organisatie zo slank mogelijk te maken. ‘Slank’ betekent hier