Rondetafelbijeenkomsten voor programmamanagers en MBB's

Rondetafelbijeenkomsten

Programmamanagers van verbetering en vernieuwing

Ben jij verantwoordelijk voor een verbeter- of veranderprogramma binnen jouw organisatie? Bijvoorbeeld als MBB, programmamanager, transformatiemanager of agile coach? Dan heb je een belangrijke rol in het formuleren en implementeren van de verbeter- of verander-strategie die de organisatie moet helpen aan een hogere klanttevredenheid, medewerkertevredenheid, kwaliteit en een verbeterde doorlooptijd.

We zien dat de strategisch programmamanagers vaak ‘alleen’ voor deze uitdaging staan; ze hebben binnen de organisatie niet direct mensen waar ze mee kunnen sparren op de inhoud van het verbeterprogramma en de uitdagingen die de rol van programmamanager met zich meebrengt. Daarom brengen wij regelmatig strategisch programmamanagers en Master Black Belts samen tijdens rondetafelbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken en verdiepen we specifieke thema’s die spelen in de dagelijkse praktijk van een strategisch programmamanager.

Platform voor kennis en intervisie

In onze ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden zien we dat intervisie één van de meest krachtige middelen is om kennis te verbreden. Leren van en met gelijkgestemden geeft vaak inzichten en inspiratie die niet uit de literatuur te halen zijn. Tijdens de rondetafelbijeenkomsten gebruiken we de kracht van intervisie. Gezamenlijk onderzoeken we welke opgaven binnen de thema’s het meest urgent of uitdagend zijn. En wellicht dat er voor sommige facetten al direct pasklare oplossingen aanwezig zijn binnen de groep.

De thema’s voor de verschillende bijeenkomsten plannen we over het algemeen al vooruit. Je kunt de thema’s voor de aankomende bijeenkomsten zien bij het tabje ‘Programma’. Wil je een thema bespreken dat niet is opgenomen in de planning? Daarvoor bieden we de mogelijkheid voor een koffiesessie; een goed gesprek met onze meest ervaren MBB’s tijdens een kop koffie. Lees hier meer over de koffiesessies.

Praktische informatie

  • Locatie: Loenen aan de Vecht
  • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
  • Voor wie: Strategisch programmamanagers, Master Black Belts, transformatiemanagers, verandermanagers en operationeel verantwoordelijken voor verbeterprogramma’s
  • Inschrijven: Via het tabje ‘inschrijven’

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname aan de rondetafelbijeenkomsten.

Thema’s

Iedere rondetafelbijeenkomst heeft een eigen thema. Bij het tabblad ‘Programma’ vind je de thema’s voor de aankomende bijeenkomsten. Is er een thema dat je zelf graag onder de aandacht wilt brengen? Stuur dan even een berichtje naar thespark@upd.nl.

Deelnemers

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen die strategisch verantwoordelijk is voor het verbeter- en veranderprogramma binnen de organisatie. Vaak zijn dit Master Black Belts, maar je hoeft niet per se de certificering op zak te hebben.

Praktische informatie

  • Locatie: Loenen aan de Vecht
  • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
  • Voor wie: Strategisch programmamanagers, Master Black Belts, transformatiemanagers operationeel verantwoordelijken voor verbeterprogramma’s
  • Inschrijven: Via het tabje ‘inschrijven’

Thema’s van de rondetafelbijeenkomsten

Rondetafelbijeenkomst – 7 december 2023

Obeya

Een wendbare organisatie wordt alleen gerealiseerd als informatie snel door de organisatie stroomt en de besluitvorming van hoge kwaliteit is. Obeya is hierbij een belangrijk principe wat de besluitvorming kan versnellen, transparantie vergroot en gezamenlijk leren stimuleert. Tijdens de rondetafel gaan we met elkaar in gesprek over de toepassing van obeya en de best-practices, lessen en inzichten die we hierbij hebben opgedaan.

Rondetafelbijeenkomst – 16 januari 2024

Continu verbeteren en sustainability

Duurzaamheid en continu verbeteren lijken op het eerste gezicht misschien twee verschillende concepten, maar ze zijn nauw met elkaar verbonden. Het gaat niet alleen om het snijden in kosten of het verhogen van de efficiëntie, maar om het creëren van een holistische benadering die waarde toevoegt aan zowel de organisatie als de planeet. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we hoe we continu verbeteren in kunnen zetten om tegelijkertijd waarde voor de organisatie én de planeet te creëren.

Rondetafelbijeenkomst – 15 februari 2024

Resultaten van het Nationale Benchmarkonderzoek naar de volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland.

In juni van dit jaar zijn wij gestart met een grootschalig benchmarkonderzoek naar de volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland. Meer dan 200 organisaties hebben hieraan deelgenomen en waardevolle inzichten gedeeld. Tijdens de rondetafel zullen we de belangrijkste resultaten delen en gezamenlijk onderzoeken hoe we de learnings uit het onderzoek in kunnen zetten om de eigen verbeter- en veranderprogramma’s effectiever te maken.

Deelname aan de rondetafelbijeenkomsten is kosteloos. Nadat je bent ingeschreven voor de bijeenkomst, rekenen we op jouw komst. Je kunt je afmelden tot uiterlijk 7 dagen vóór een gratis event door een mail te sturen naar thespark@upd.nl.

Locatie
Datum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Loenen aan de Vecht
Thema: ObeyaTijdens de rondetafel gaan we met elkaar in gesprek over de toepassing van obeya en de best-practices, lessen en inzichten die we hierbij hebben opgedaan.
07 dec 2023
Vol
Gratis!
Loenen aan de Vecht
Thema: Continu verbeteren en sustainabilityContinu verbeteren en sustainability zijn sterker aan elkaar verbonden dan op het eerste oog lijkt. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we hoe we continu verbeteren in kunnen zetten om waarde voor de organisatie én de planeet te creëren.
16 jan 2024
Beschikbaar
Gratis!
Loenen aan de Vecht
Thema: Resultaten van het nationale benchmarkonderzoek
15 feb 2024
Beschikbaar
Gratis!
Loenen aan de Vecht
Thema: NTB
14 mrt 2024
Beschikbaar
Gratis!
Loenen aan de Vecht
Thema: NTB
18 apr 2024
Beschikbaar
Gratis!