Design Thinking Fundamentals

Ontwikkel snel innovatieve oplossingen die jouw doelgroep écht nodig heeft

Ontwikkel jij oplossingen voor problemen waar jouw gebruikers tegenaan lopen? Of ontwikkel je oplossingen voor problemen waarvan jij dénkt dat jouw gebruikers tegenaan lopen? Als je moet bekennen dat de tweede optie van toepassing is, is het tijd om aan slag te gaan met Design Thinking. Deze methode helpt je om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen waar jouw klanten behoefte aan hebben. Kortom, met Design Thinking zet je de gebruiker écht op de eerste plaats.

Bekijk de beschikbare data

Data & Locaties

Met switchgarantie?

Switchgarantie

De switchgarantie zorgt ervoor dat je kosteloos kunt overstappen naar een volgende klassikale training indien de klassikale training waar je voor bent ingeschreven niet door kan gaan.

Lees er hier meer over

Design Thinking in het kort

Met Design Thinking stel je de klant centraal in de beslissingen die je neemt bij het ontwikkelen van oplossingen. Met een populaire Engelse term heet dit een Human-centered benadering. Design Thinking is een methode die je helpt om jouw doelgroep echt te begrijpen. Vanuit dit begrip creëer je oplossingen, wederom samen met jouw doelgroep. Je laat dus al je aannames los en creëert oplossingen waar je doelgroep echt behoefte aan heeft. Design Thinking komt van origine uit de softwarewereld, maar de principes zijn overal toepasbaar.

Kun jij aan de slag met Design Thinking?

Bij Design Thinking stel je jouw klant centraal. En in principe heeft iedereen klanten; intern of extern. De methode is daarom in principe overal toepasbaar en voor iedereen waardevol. Als je maar de behoefte hebt om écht waarde te creëren voor jouw gebruikers. We zien dat deze opleiding veelal bezocht wordt door: Afdelingsmanagers, Agile/Scrum specialisten, verbeterspecialisten en procesverbeteraars. Een hele brede groep mensen dus, waarbij de drang om optimale klantwaarde te creëren de verbindende factor is.

Wat je gaat leren tijdens Design Thinking Fundamentals

Tijdens deze opleiding leer je alles over de verschillende stappen in het Design Thinking proces. Aan de hand van een prikkelende case duiken we in de wereld van Design Thinking. Je leert hoe de methode werkt en hoe je de behoefte van gebruikers kunt vertalen in innovatieve oplossingen.

Aan de hand van de case ga je dus echt aan de slag met Design Thinking. Je leert hoe je achter de echte behoefte van jouw doelgroep komt, hoe je dit vertaalt in ideeën, een prototype ontwikkelt en deze weer test bij de doelgroep.
Aan het einde van de dag heb je inzicht in:

  • Wat Design Thinking is en waarom deze methode werkt
  • Wat de verschillende stappen in het Design Thinking proces zijn
  • Verschillende technieken om van behoefte van de gebruiker tot ideeën en prototypen te komen
  • Waarom Empathie zo ontzettend belangrijk is bij het ontwikkelen van oplossingen
  • Hoe je jouw klanten beter kunt begrijpen

Met deze fundamentals opleiding leg je de basis om zelf aan de slag te gaan met Design Thinking.

Wil je jouw plekje vast reserveren?

Schrijf je in

Design Thinking Fundaments is een opleiding van een dag. We starten om 09:00 uur en om 17:00 sluiten we de dag af.

Ochtendprogramma: de theorie

De ochtend staat in het teken van de theorie. In dit gedeelte van de opleiding leer je alles wat je moet weten over de verschillende stappen binnen Design Thinking. Je leert niet alleen wat ze inhouden maar ook waar je rekening mee moet houden om ze goed uit te voeren. Een effectieve combinatie tussen echte theorie en de praktijkervaring van de trainer.

Aan het einde van de ochtend besteden we aandacht aan de case. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de case te behandelen.

Middagprogramma: de praktijk

In de middag gaan we aan de slag met de praktijkcase. In groepen gaan we hiermee aan de slag. Door in groepsverband te werken krijg je als deelnemer namelijk ook nog de kans om van elkaar te leren.
Het uitwerken van de case gebeurt uiteraard onder begeleiding. Onze trainer helpt jullie door het hele Design Thinking proces heen. Hij laat jullie aan den lijve ondervinden wat de meest voorkomende valkuilen zijn, zodat je hier later nooit meer instapt. Door te oefenen met Design Thinking zullen de verschillende aspecten veel beter blijven plakken. En, door de theorie in de praktijk te brengen krijg jij direct inspiratie om voor jouw klanten betere oplossingen te ontwikkelen.

Na afloop van deze opleiding krijg je het deelnamecertificaat “Design Thinking Fundamentals”.

training met PE punten

Register Accountants, Register Controllers en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

De kosten voor Design Thinking Fundamentals zijn € 495,- exclusief BTW p.p.

Korting op de vervolgopleiding

Als je na het volgen van deze opleiding de tweedaagse Design Thinking Opleiding boekt, kost deze maar € 1.495,- in plaats van € 1.695,-

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
07 jun 2021
6 plaatsen
€  495