Rondetafelbijeenkomsten voor het onderwijs

Rondetafelbijeenkomsten voor het onderwijs

Waardevolle inzichten en leren van gelijkgestemden

Het onderwijs in Nederland staat voor uitdagende vraagstukken in een snel veranderende wereld. Thema’s als gepersonaliseerd leren, een professionele kwaliteitscultuur en een leven lang leren vragen om een verandering binnen de onderwijsinstelling. Een verbeter- of veranderstrategie succesvol maken is niet altijd even makkelijk. En daarom nodigen we regelmatig bestuurders, directieleden en kwaliteitsfunctionarissen uit voor rondetafelbijeenkomsten om met elkaar te sparren en te leren over relevante onderwerpen.

Deze rondetafelbijeenkomsten organiseren we meerdere keren per jaar, waarbij iedere bijeenkomst in het teken staat van een actueel thema op het gebied van verander- en verbeterprogramma’s in het onderwijs. De ervaring leert dat het waardevol is om stil te staan bij dergelijke thema’s en hierover te sparren met collega directieleden en/of bestuurders. Zij hebben namelijk te maken met soortgelijke vraagstukken en door hierover te spreken krijgt een ieder nieuwe inspiratie door de verschillende invalshoeken.

Platform voor kennis en intervisie

In onze ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden zien we dat intervisie één van de meest krachtige middelen is om kennis te verbreden. Leren van en met gelijkgestemden geeft vaak inzichten en inspiratie die niet uit de literatuur te halen zijn. Tijdens de rondetafelbijeenkomsten gebruiken we de kracht van intervisie. Gezamenlijk onderzoeken we welke opgaven binnen de thema’s het meest urgent of uitdagend zijn. En wellicht dat er voor sommige facetten al direct pasklare oplossingen aanwezig zijn binnen de groep.

De thema’s voor de verschillende bijeenkomsten plannen we over het algemeen al vooruit. De thema’s voor de aankomende bijeenkomsten zijn te zien onder het tabje ‘Programma’.

Praktische informatie

De praktische informatie die we hieronder weergeven is in van toepassing voor iedere rondetafelbijeenkomst, tenzij anders vermeld.

  • Locatie: Loenen aan de Vecht
  • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
  • Voor wie: Dit kan verschillen per thema of bijeenkomst. Bekijk het programma van de aankomende bijeenkomsten voor meer informatie.
  • Inschrijven: Via het tabje ‘inschrijven’

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname aan de rondetafelbijeenkomsten.

Thema’s

Iedere rondetafelbijeenkomst heeft een eigen thema. Bij het tabblad ‘Programma’ vind je de thema’s voor de aankomende bijeenkomsten. Is er een thema dat je zelf graag onder de aandacht wilt brengen? Stuur dan even een berichtje naar thespark@upd.nl.

Praktische informatie

  • Locatie: Loenen aan de Vecht
  • Tijd: Inloop vanaf 14:00 uur, start programma 14:30 uur. Afsluiting van het programma met een drankje en hapje vanaf 17:00 uur.
  • Inschrijven: Via het tabje ‘inschrijven’

Thema’s van de rondetafelbijeenkomsten

Op het moment zijn er geen rondetafelbijeenkomsten gepland, houd deze pagina in de gaten voor de aankomende bijeenkomsten.

Deelname aan de rondetafelbijeenkomsten is kosteloos. Nadat je bent ingeschreven voor de bijeenkomst, rekenen we op jouw komst. Je kunt je afmelden tot uiterlijk 7 dagen vóór een gratis event door een mail te sturen naar thespark@upd.nl.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.