E-Learning: Lean Operational Management

Leer alles over het voeren van de prestatiedialoog | 1 jaar ongelimiteerde toegang

Hoe zorg je dat teams en medewerkers zich zoveel mogelijk richten op de werkzaamheden die waarde creëren voor de klant én die bijdragen aan de strategische doelstellingen van de organisatie? Operationeel management is hier een bewezen effectieve methode voor.

E-Learning Lean operational management

Met behulp van operationeel management worden strategische doelen van de organisatie vertaald naar praktische doelen op team- en afdelingsniveau. Zo kan de kort-cyclische aansturing van teams en medewerkers gericht worden op doelstellingen die direct bijdragen aan de lang-cyclische doelen van de organisatie. Kortom, het biedt de basis om teams en medewerkers zich te laten richten op de zaken die écht belangrijk zijn voor de organisatie.

Lean Operational Management

Lean operational management (LOM) is de vorm van operationeel management aan de hand van de Lean filosofie. Hierbij worden in hoogfrequente bijeenkomsten (zoals dagstarts en weekstarts) de acties, resultaten en verbetermogelijkheden van het team besproken. Kenmerken voor Lean Operational Management zijn de visualisaties van de resultaten en het voeren van de prestatiedialoog.

E-Learning Lean Operational Management

Tijdens de E-Learning Lean Operational Management leer je in 3-4 uur de basis van LOM. Je leert wat het belang van dag- en weekstarts is, wat daarin besproken wordt en hoe je de prestatiedialoog kunt voeren. Met deze kennis kun je zelf een start maken met Lean Operational Management in de praktijk.

Bekijk het tabblad ‘Programma’ om te zien welke onderwerpen er precies behandeld worden tijdens deze E-Learning.

Voor wie?

De E-Learning is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in Lean Operational Management. Je hoeft geen vooropleiding of kennis van Lean te hebben. De kracht van Lean Operational Management is dat iedereen het kan. Iedereen heeft dus baat bij het volgen van deze E-Learning.

Wanneer je al een Yellow Belt, Orange Belt of Green Belt in Lean hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk al eerder kennis gemaakt met de term Lean Operational Management. Voor jou is deze E-Learning een mooie verdieping op dit onderwerp. Het gaat je helpen om Lean Operational Management sneller en effectiever in te zetten tijdens jouw verbeterreis.

Praktische informatie

  • Doorlooptijd: Je bent ongeveer 3-4 uur bezig met deze E-Learning Lean Operational Management. Je hoeft de E-Learning niet in één keer helemaal te doorlopen, je kunt deze in jouw eigen tempo voltooien.
  • Voor wie: Iedereen die gerichter wil sturen op de het creëren van klantwaarde en doelstellingen die bijdragen aan het succes van de organisatie.
  • Kosten: € 99,- exclusief BTW.
  • Bijzonderheden: Je krijgt een jaar lang ongelimiteerde toegang tot de E-Learning. Je kunt de stof zo vaak raadplegen of herhalen als je zelf maar wilt.

Tijdens de E-Learning Lean Operational Management leer je:

  • Wat Lean Operational Management precies is (en wat het niet is);
  • Welke 6 stappen je neemt om Lean Operational Management effectief in te zetten;
  • Waar je op moet letten bij het doen van dag- en weekstarts;
  • Hoe je effectief metingen instelt en hoe je deze moet behandelen bij de prestatiedialoog;
  • Hoe je een effectief verbeterbord opstelt;
  • Hoe je de dag- en weekstarts kunt evalueren.

Studiebelasting

Je bent ongeveer 3-4 uur bezig met het doorlopen van deze E-Learning.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de E-learning. Je kunt er dus zolang over doen als je maar wilt, of de stof vaker herhalen.

Aan het einde van de E-Learning doe je een digitale toets. Deze toets test of je de kennis voldoende hebt opgenomen. Wanneer je deze test met succes afrond, kun je in de E-learning het Certificate of Completion downloaden. Dit certificaat bewijst dat je de E-Learning met succes hebt doorlopen.

In het geval dat je de test niet haalt, kun je deze gewoon nog een keer doen, nadat je de stof opnieuw hebt doorgenomen.

De kosten voor de E-Learning Lean Operational Management zijn € 99,- exclusief BTW. Je ontvangt dan toegang tot onze E-Learning omgeving waaraan de Leermodule Lean Operational Management is toegevoegd. Je hebt hier ongelimiteerd toegang toe voor de periode van 1 jaar.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Online
on demand
Beschikbaar
€  99