Wat is Belbin

Leer de talenten en valkuilen van je team te herkennen

Bij het opbouwen van teams is het steeds vanzelfsprekender dat er niet alleen gekeken wordt naar het samenvoegen van expertises. Om teams optimaal te laten samenwerken is het essentieel om ook de juiste karakters bij elkaar te brengen. Het Belbin teamrol management model van bijzonder Hoogleraar Dr. M. Belbin helpt hierbij.

Belbin geeft een snel en toepasbaar beeld van je eigen talenten én die van anderen. Zo kunnen verschillende teamrollen elkaar aanvullen, ondersteunen en versterken, maar wordt ook voorkomen dat confronterende teamrollen elkaar tegenwerken. Door de juiste teamrollen bij elkaar te zetten bij het samenstellen van je teams wordt talent maximaal benut en kunnen teams op een efficiënte manier samenwerken.

Met Belbin aan de slag? Dan helpen we je graag verder. Maak een keuze uit één van onze onderstaande opties waarbij Belbin een oplossing kan bieden bij het bereiken van jouw doelen;

 • Consultancy

  Met onze pragmatische aanpak helpen we organisaties - gegarandeerd - vooruit met het verbeteren van de operationele én financiële resultaten.

  Naar Consultancy
 • Opleidingen

  Treedt in het voetspoor van de ruim 15.000 Yellow, Orange, Green, Black en Master Black Belts die de afgelopen 3 jaar door UPD werden opgeleid...

  Naar Opleidingen
 • Inhuur

  Profiteer van The Spark*, het grootste verbeternetwerk van Nederland. Wij zorgen dat je op korte termijn een specialist in huis hebt.

  Naar Inhuur
Lees meer over de negen Belbin Team rollen en voordelen

Maak een afspraak

Geen enkel individu, team of organisatie is hetzelfde. Daarom ziet de ideale verbeterreis er voor iedereen anders uit. Om je op weg te helpen bij het realiseren van je ambities staan onze experts klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0)20 - 345 30 15 (kantooruren) of laat via onderstaand formulier je gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Afspraakformulier