Leiderschapstraject voor teamcoaches – Enes Behlic

"We moeten fouten durven maken om als team te kunnen leren"

“Voordat UPD ons kwam begeleiden, verliep het nogal chaotisch op de werkvloer. Daar kwam verandering in toen we gingen werken met de dagstart en een standaard agenda voor een werkdag. De medewerkers vonden beiden nuttig en prettig. Het geeft iedereen meer rust en ruimte.

Teamcoach Enes Behlic - Fource Logistics

UPD heeft ook de Gembawalk voor de teamcoach geïntroduceerd. Je observeert dan wat de medewerkers doen en je stelt vragen daarover, vanuit respect en nieuwsgierigheid. Wat goed werkt is om te blijven doorvragen: waarom doe je het zo en zou het ook nog efficiënter kunnen? Ik stimuleer medewerkers om een eigen idee uit te proberen. Zij krijgen ongeacht het voorstel altijd mijn vertrouwen, want we moeten fouten durven maken om als team te kunnen leren. Als de teamcoach achter je staat, geeft dat ruimte en energie. De nieuwe werkwijze bespreken we bij de dagstart en de afspraken daarover visualiseren we meteen op het bord.

Het coachen van de medewerkers hebben we eerst geoefend met een rollenspel. Daar hebben we geleerd om vragen te stellen om op zoek te gaan naar de bron van een probleem. Wat ik vooral van de UPD-experts heb geleerd, is om anders naar mijn eigen weerstand te kijken. Soms dacht ik: dat klopt misschien in theorie, maar is in de praktijk een stuk uitdagender. Dan zei de UPD-expert: niet naar excuses zoeken Enes, probeer het eens uit. Achteraf bleek hij dan gelijk te hebben.

Ik ben er trots op dat ik op meerdere plekken bij Fource Logistics de dagstart mocht introduceren en het onboarding proces van nieuwe medewerkers heb geprofessionaliseerd. Nu zijn er geen medewerkers meer die al heel snel na de start vertrekken.”

Een cultuur van continu verbeteren

Het leiderschapstraject voor teamcoaches is onderdeel van de transformatiebegeleiding bij LKQ Fource. In deze serie artikelen vertellen betrokken leiders en teamcoaches hoe zij dit traject hebben ervaren en wat de belangrijkste lessen en inzichten zijn geweest:

In de businesscase blikken we terug op een succesvolle samenwerking tussen UPD en LKQ Fource, die in 4 jaar heeft geleid tot een indrukwekkende transformatie binnen het bedrijf. Lees de volledige businesscase via onderstaande button.

Naar de businesscase

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze samenwerking met LKQ Fource of over hoe wij organisaties begeleiden bij de transformatie naar een cultuur van continu verbeteren? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Vul dan onderstaand formulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Neem contact met mij op