Masterclass – Belbin Teamrol Management

Effectief samenwerken wordt steeds belangrijker. Of het nu in een operationeel team is of tijdens Kaïzen of Scrum, de tijd om rustig aan elkaar te wennen en je talent een plek te geven in het team wordt steeds korter. Inzicht in elkaars talenten en de samenstelling van het team kan hierbij enorm versnellen.

Meredith Belbin startte zijn onderzoek naar effectieve managementteams al in de jaren ‘60 en ontwikkelde zijn Teamrollen model, wat nu over de hele wereld veelvuldig gebruikt wordt in de zakelijke wereld. Het model onderscheid zich van andere methoden omdat het zich richt op samenwerking. Een teamrol is pas een teamrol in interactie met anderen.

De Teamrollen van Belbin geven je inzicht in je eigen talenten, welke teamrollen vormen jouw waardevolle bijdrage in een team? Een Belbin Interplace Assessment maakt deel uit van deze Masterclass en geeft je een 360 graden inzicht in jouw eigen teamprofiel.

Verder leer je de Teamrollen uitgebreid kennen en herkennen middels een actief programma met afwisselende oefeningen en reflectie. Ook wordt er aandacht besteed hoe je een effectief team samenstelt. Dit alles gericht op de direct praktische toepasbaarheid van het model in jouw omgeving.
De Masterclass wordt gegeven door de Belbin Masters van UPD, opgeleid en nauw samenwerkend met de vertegenwoordiger van Belbin in Nederland, Rob Groen.

Onderdeel van de Master Black Belt

De Masterclass ‘Belbin Teamrolmanagement’ is een onderdeel van het Master Black Belt Curriculum. Deze Masterclass is zowel te boeken als individuele Masterclass of te volgen als onderdeel van de Master Black Belt Opleiding.

De prijs van deze Masterclass is €595,- (excl. BTW).

Certificering en praktijkbegeleiding

In de visie van UPD vervult een Master Black Belt een cruciale rol bij de uitrol en implementatie van een succesvol Lean Six Sigma programma. Voor die sleutelpositie is niet alleen theoretische bagage een vereiste, maar ook praktijkervaring met programmamanagement, change management, coaching- en training. In sommige Master Black Belt trainingen en certificeringsprogramma’s wordt echter sterk de nadruk gelegd op technische onderwerpen, hetgeen geen recht doet aan de rol van de Master Black Belt.

De UPD Master Black Belt opleiding en certificering legt, naast de theoretische verdieping, dan ook het accent op:

  • Het coachen van (Lean) Six Sigma practitioners zoals Black Belts en Green Belts.
  • De resultaatverantwoordelijkheid voor (Lean) Six Sigma programma’s.
  • Het zelf ontwikkelen van trainingsmateriaal en overdragen van kennis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs, via 020-345 3015.

training met PE punten

Register Accountants, Register Controllers en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
04 mrt 2021
6 plaatsen
€  595