Masterclass Lean Digital | Extra klantwaarde door Lean Digital

Masterclass – Lean Digital

Extra klantwaarde met behulp van digitale oplossingen

Door snelle technologische ontwikkelingen kunnen we in toenemende mate digitale oplossingen inzetten om processen te optimaliseren. Met al deze nieuwe mogelijkheden ontstaan er ook een hoop vragen: Hoe vinden we bijvoorbeeld de juiste digitale oplossingen? Kunnen we beproefde verbetermethodes inzetten om snel en effectief te profiteren van nieuwe digitale oplossingen? En welke competenties en vaardigheden zijn er nodig om digitaliseringskansen te signaleren en door te voeren om zo extra klantwaarde te genereren?

Masterclass - Lean Digital

Deze vragen staan centraal tijdens deze Masterclass Lean Digital. Door Lean als basisaanpak te gebruiken, blijkt digitaliseren van processen veel beter en sneller mogelijk en creëer je extra klantwaarde.

Het Lean Digital Capabilities Model

Bij UPD hebben we een model ontwikkeld dat organisaties helpt om de essentiële vaardigheden en competenties te ontwikkelen om de meest relevante digitaliseringmogelijkheden door te voeren en daardoor organisaties succesvoller te maken.

Dit model noemen we het Lean Digital Capabilities Model. In het model behandelen we de aandachtsgebieden die cruciaal zijn in het identificeren, selecteren, implementeren en adopteren van digitale technologieën:

 • Identificeren: Het herkennen van de belangrijkste digitaliseringsmogelijkheden tijdens procesoptimalisatie, om het verbeterpotentieel te vergroten.
 • Selecteren en implementeren: Het selecteren van digitale oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie en het snel en effectief implementeren hiervan.
 • Adopteren: Het ontwikkelen van een organisatiecultuur die de juiste voedingsbodem heeft voor het willen, kunnen en durven digitaliseren.

Tijdens de Masterclass Lean Digital gaan we dieper in op deze aandachtsgebieden en laten we zien hoe organisaties het model kunnen gebruiken.

Wat gaan we doen tijdens deze Masterclass?

Tijdens de Masterclass Lean Digital behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Het identificeren van de mogelijkheden die de snelle ontwikkeling van digitale oplossingen als RPA, AI en advanced analytics ons biedt.
 • Hoe verbetermethodes als Lean digitalisering kunnen versterken.
 • De kritische succesfactoren zoals het ontsluiten van data en het betrekken van verschillende rollen in de organisatie.
 • Wat komt er bij kijken bij het experimenteren met – en implementeren van – RPA en andere digitale oplossingen?
 • De gewenste resultaten van de adoptie van digitalisering in jouw organisatie.

Voor wie?

Deze masterclass is voor iedereen die regelmatig bezig is met optimalisatie van – of verantwoordelijk is voor – processen binnen organisaties. Van Black Belts, operationeel verantwoordelijken tot projectleiders van verbeterprogramma’s. De sessie is daarbij ook interessant voor leidinggevenden en directieleden die binnen hun organisatie bezig zijn met continu verbeteren en vernieuwen.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

Na deelname:

 • Begrijp je hoe de technologische ontwikkelingen positieve invloed kunnen hebben op procesoptimalisatie;
 • Heb je praktische handvatten voor een aanpak om relevante digitale oplossingen te identificeren en door te voeren in processen;
 • Weet je welke competenties je als organisatie moet ontwikkelen om verbeterprogramma’s te combineren met digitalisering;
 • Heb je een pragmatisch model in handen om de organisatie systematisch digitaal te ontwikkelen;
 • Heb je de eerste digitale kansen geïdentificeerd binnen jouw organisatie.

Praktische informatie

 • Duur: 1 dag
 • Locatie: Loenen aan de Vecht
 • Prijs: € 795,-

Programma voor de Masterclass Lean Digital

 • Welke digitale ontwikkelingen zijn er gaande in de wereld om ons heen?
 • Hoe kan een combinatie tussen Lean en digitalisering voor additionele klantwaarde zorgen?
 • Wat zijn daarvoor de succesfactoren en hoe kun je het beste digitale oplossingen identificeren, selecteren, implementeren en adopteren?
 • Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van de zes digitale oplossingen uit het capability model?
 • Verdieping op het “selecteren en implementeren” van digitale oplossingen.
 • Het belang van een passende cultuur voor Lean Digital.
 • Verdieping op het “adopteren” van digitalisering door medewerkers.
 • Hoe zou je nu, stap voor stap, aan de slag kunnen met dit Lean digital capabilities model in je eigen organisatie?

Investering Masterclass Lean Digital

De investering voor deze kennismaking bedraagt € 795,- exclusief BTW. Deze kosten zijn inclusief het lesmateriaal en locatiekosten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van de Masterclass Lean Digital:

  Gert
  21-11-2022
  Beoordeling: 7/10
  heel breed waardoor ik de toepasbaarheid voor mijn organisatie miste
  - Anoniem -
  21-11-2022
  Beoordeling: 7/10
  Was duidelijk maar een training die meer actief gedaan had kunnen worden
  Pascal
  6-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijk en informatief
  Walter
  6-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Mijn inzicht op de praktische toepasbaarheid van digitalisering is verrijkt. Voorbeeld cases en sparren met andere deelnemers is van grote toegevoegde waarde.
  Erwin
  10-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  De training heeft voldaan aan mijn belangrijkste verwachting, namelijk inspiratie opdoen op gebied van digitalisering in de context van Lean
  Michel
  17-3-2022
  Beoordeling: 7/10
  De score heeft vooral te maken met de (directe) toepasbaarheid van de besproken oplossingen.

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Loenen aan de Vecht
20 jun 2024
Beschikbaar
€  795
Loenen aan de Vecht
04 okt 2024
Beschikbaar
€  795