Masterclass – Verandermanagement

Begeleiden van verandering binnen de organisatie

Het begeleiden van veranderingen binnen organisaties is een uitdagende taak. Hoewel de doelstellingen van de verandering meestal duidelijk zijn, is het vinden van een passende aanpak niet altijd eenvoudig. Als Black Belt of programmamanager ben je bedreven in het realiseren van verbeteringen en met deze masterclass breid je jouw expertise uit naar het meenemen van de mensen in de verandering. Tijdens de masterclass leer je de basis tools en technieken voor veranderen, waardoor je alle energie en creativiteit kunt inzetten om jouw organisatie in beweging te krijgen.

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor programmamanagers. Als jij een inhoudelijke of sturende bijdrage moet leveren aan ingrijpende organisatieveranderingen, dan zal deze masterclass je hierbij helpen. We vragen je om een praktijkcase mee te nemen naar de masterclass, waarmee we tijdens de sessie samen aan de slag gaan. Vooraf vragen we je een korte vragenlijst in te vullen om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen.

Programma

We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Verandermanagement in het realiseren van continu verbeterdoelen.
  • Inzicht in logische stappen voor een duurzame verandering.
  • Het creëren van een overtuigend veranderverhaal.
  • Omgaan met emoties in verandering.
  • Het inzetten en begeleiden van het middenmanagement in de verandering.

We maken hierbij gebruik van kennis en bestaande theorieën over de commitment curve, de transitiecurve en werken met het verandermodel van UPD, gebaseerd op vele jaren praktijkervaring.

Resultaat

Na de training hebben de deelnemers de volgende doelen bereikt:

  • Je bent je bewust van de fases in een verandering en hebt concrete handvatten (tools, interventies, vragen) om de organisatie door deze fasen te helpen en daarbij de juiste vragen kunnen stellen.
  • Je hebt je eigen veranderverhaal gemaakt en kan ook het leiderschap in je organisatie helpen deze persoonlijk te maken.
  • Je bent je bewust van je eigen emoties en hebt concrete handvatten om het gesprek aan te gaan over emoties in de context van een project of verandering.

De investering voor deze eendaagse masterclass bedraagt € 795,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Locatie
Startdatum
Beschikbaarheid
Prijs
 
Loenen aan de Vecht
18 okt 2024
Beschikbaar
€  795