Sprekersprofielen - UPD

Sprekersprofielen

De kennis, ervaring en persoonlijke benadering van onze trainers en consultants maakt ze erg gewild bij onze klanten. In de tijd die ze hier en daar vrij kunnen maken zijn ze beschikbaar als spreker of gastdocent. Ben je benieuwd of één van onze sprekers beschikbaar is voor jouw lezing, seminar of evenement? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan de pagina.

Chantal van der Lelie, Trainer / Coach

Lerende organisaties, HR, Reflecteren in Actie

In de huidige tijd – die bol staat van digitalisering, automatisering en robotisering – zijn het de mensen die nog écht het verschil kunnen maken voor organisaties. Dat is in één zin de essentie van de carrière van Chantal. Ze heeft een duidelijke visie op het menselijke aspect van organisaties en kan dit vertalen naar vrijwel iedere laag binnen de organisatie. Van HR en L&D directies tot teammanagers en teamleads.

Chantal vertelt graag over:

 • Hoe het helpen en faciliteren van medewerkers bij het formuleren van hun persoonlijke ambitie leidt tot prestatieverbetering binnen de organisatie;
 • Wat de waarde is van lerende organisaties en hoe hier stapsgewijs aan gewerkt kan worden;
 • Hoe de aannames van mensen leiden tot hardnekkige patronen die de status quo in stand houden. En hoe deze patronen herkend en doorbroken kunnen worden;
 • Handvatten, methodieken en hulpmiddelen om het échte gesprek tussen mensen te faciliteren, waardoor een cirkel van ongewenste resultaten doorbroken wordt.

Lerende organisaties vormen de rode draad door alle onderwerpen. Wanneer het een organisatie lukt om als geheel te blijven leren heeft ze het grootste concurrentievoordeel in handen wat ze maar kunnen wensen. Verwacht van Chantal geen wollig jargon, maar praktische verhalen en handvatten waarmee mensen zelf direct aan de slag kunnen.

Jeroen Aelen, Trainer / Coach

Agile/Scrum, Lean Digital, Lean/Agile

In de huidige tijd is de snelheid waarmee bedrijven kunnen veranderen een belangrijk concurrentievoordeel. Daar zijn mensen voor nodig die zich thuis voelen in een veranderende omgeving. Jeroen is bij uitstek zo iemand. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring van Agile / Scrum, Lean en Lean Digital om mensen en teams te helpen om sneller de juiste manier te vinden om problemen op te lossen.

Jeroen is de juiste spreker als je zoekt naar iemand die:

 • Op een logische en praktische manier kan vertellen wat de meerwaarde is van de combinatie tussen Lean en Agile;
 • Zijn ervaring op het gebied van Lean en Agile gebruikt om digitale oplossingen te identificeren en te implementeren;
 • Het Scrum Framework toepasbaar maakt voor verschillende lagen binnen de organisatie;
 • Inzichtelijk maakt wat het leiderschap kan doen om Agile / Scrum teams in staat te stellen te excelleren;

Verwacht van Jeroen geen actielijstjes of ’10 beste tips’. Wanneer hij komt spreken past hij het Agile gedachtegoed direct toe. Hij prikkelt en stimuleert de deelnemers om zelf op zoek te gaan naar de antwoorden op hun vragen. Hierdoor is de inspiratie die ze meenemen direct toepasbaar en toegespitst op de eigen situatie.

Martin van den Berg, Consultant

Bevlogen medewerkers, Agile, Teamontwikkeling

Wat maakt dat teams succesvol en betrokken zijn? En dat teamleden bevlogen zijn en eigenaarschap voelen en nemen voor het eigen werk? Martin gelooft dat het lerende vermogen van organisaties het hoogst haalbare onderscheidend vermogen is. En dat teamontwikkeling hierbij een belangrijke sleutel tot succes is.

Met Martin als spreker krijg je antwoord op vragen als:

 • Teams zijn van nature continu in ontwikkeling, maar hoe faciliteer je een beweging in de juiste richting?
 • Wat is de rol van leidinggevenden bij het realiseren van zelforganiserende of zelfsturende teams?
 • Hoe kunnen beproefde methodes als Agile/Scrum bijdragen aan de ontwikkeling van eigenaarschap en bevlogen medewerkers?
 • Hoe kunnen we de ontwikkeling van teams meetbaar maken? En hoe selecteren we de passende interventies die bijdragen aan de teamontwikkeling?

Martin heeft een oprechte interesse in wat het logisch maakt dat dingen ‘gaan zoals ze gaan’ binnen teams. En met zijn onuitputtelijke energie en de gave om te prikkelen zonder weerstand te creëren zorgt hij dat mensen en teams de drive ontwikkelen om te blijven leren.

Casper Teeuwen, Trainer / Coach

Continu verbeteren, Lean bij gemeenten

Wat hebben tandenpoetsen, een wasstraat en kleedkamercultuur met elkaar te maken? Het zijn alle drie verrassend herkenbare verhalen die Casper inzet om lean-begrippen over de bühne te krijgen. Vanuit enthousiasme, energie en plezier neemt Casper graag zijn publiek mee in de wereld van continu verbeteren. Eén van z’n favoriete onderwerpen is Lean.

Casper is de meest geschikte spreker wanneer je op zoekt ben naar:

 • Iemand die op een unieke en creatieve manier de theorie van Lean toepasbaar maakt;
 • Een spreker die ruime ervaring heeft met het toepassen van Lean binnen de (semi-)overheid;
 • Iemand die mensen op een informele en humoristische wijze buiten de eigen comfortzone weet te krijgen.
 • Leanspiratiesessies kan verzorgen met losse onderwerpen als proces(denken), weerstand, dagstart, verbeteren, visual management en dergelijke
 • Bas van Beijsterveldt, Consultant

  Belbin, Teamrollen, Samenwerking

  Hoe kan het dat sommige teams van nature goed samenwerken en dat het bij andere teams ontzettend hard werken is om met elkaar tot goede resultaten te komen? En wat kun je – in het laatste geval – doen om de samenwerking te verbeteren? Dit zijn vragen waar Bas zich dagelijks mee bezighoudt. Door zijn kritische blik te combineren met de gave om voor iedere uitdaging een pragmatische oplossing te bedenken helpt hij teams stapsgewijs naar effectievere samenwerking.

  Bas komt graag vertellen over:

  • De waarde van diversiteit in teams en hoe dit helpt om tot betere resultaten te komen;
  • Wat teamleden kunnen doen om elkaar – én zichzelf – beter te begrijpen en hier in de dagelijkse samenwerking de vruchten van te plukken;
  • Hoe het komt dat teams na verloop van tijd steeds homogener worden en waarom ze dat eigenlijk niet zouden moeten willen;
  • De rol van leidinggevenden, coaches en mentoren in het herkennen, erkennen en benutten van verschillen tussen mensen.

  Bas houdt niet van theoretische uiteenzettingen, hij gebruikt zijn kennis en ervaring liever om teams vandaag nog te laten werken aan een betere samenwerking. Daarbij durft hij zich kritisch op te stellen, altijd met een dosis humor, waardoor er een ongedwongen sfeer ontstaat.

  Lejla Brouwer, Trainer / Coach

  Lean in het onderwijs, Gepersonaliseerd leren

  Lejla heeft een passie voor continu verbeteren en vernieuwen én een grote passie voor het onderwijs. In haar dagelijks werk combineert ze dit om onderwijsinstellingen te helpen bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Ze past moeiteloos beproefde filosofieën als Lean toe om het onderwijs effectiever te maken voor de student en de maatschappij.

  Met Lejla als spreker hoor je over:

  • Lean in the classroom – hoe beproefde Lean concepten het onderwijs kunnen verbeteren;
  • Wat onderwijsinstellingen kunnen doen om wendbaarder te worden en meer aansluiting te vinden bij de behoeften van de student;
  • Hoe onderwijsinstellingen een effectieve en praktische manier kunnen ontwikkelen om gepersonaliseerd leren in te voeren;
  • De waarde van Lean en Design Thinking als katalysatoren voor innovatie.
  • Er zijn maar weinig mensen die zo bevlogen en gepassioneerd zijn als Lejla. En die bevlogenheid brengt ze moeiteloos over tijdens een lezing. Na het luisteren naar Lejla kijken mensen anders naar het bestaande en zijn ze gemotiveerd om zelf direct aan de slag te gaan met duurzame verbetering en verandering.

  Casper gebruikt meer dan anekdotes en verhalen tijdens zijn lezingen. Hij trekt net zo makkelijk modellen, tekeningetjes en oefeningen uit de kast; álles om te zorgen dat de deelnemers dingen gaan doen, laten of nooit meer vergeten.


Meer weten?

Wil je meer weten over onze sprekers? Of wil je weten of één van onze sprekers beschikbaar is voor jouw event? Mail dan naar contact@upd.nl of vul onderstaand formulier in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.