Koffiesessies voor (strategisch) programmamanagers

Met Jof Houben

Als strategisch programmamanager – of Master Black Belt – heb je een unieke rol binnen een organisatie. Je formuleert en implementeert de verbeterstrategie waarmee de organisatie als geheel werkt aan verhoging van de klanttevredenheid, medewerkertevredenheid, kwaliteit en verbetering van de doorlooptijd.

Koffiesessies voor (strategisch) programmamanagers

Nederland kent maar een beperkt aantal strategisch programmamanagers en binnen de organisaties waarin ze werkzaam zijn staan ze vaak alleen voor grotere strategische uitdagingen; ze hebben binnen de organisatie niet direct mensen waar ze mee kunnen sparren en klankborden op de inhoud. Herken jij dit in jouw rol als MBB of programmamanager? Dan helpen we je hier graag bij.

Koffie met…

Bij UPD brengen we regelmatig strategisch programmamanagers en MBB’s samen tijdens rondetafelbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken en verdiepen we gezamenlijk specifieke thema’s die spelen in de dagelijkse praktijk. Zo bieden we een platform om kennis met elkaar uit te wisselen en netwerken te vergroten.

Maar soms spelen er uitdagingen die niet kunnen wachten tot de volgende rondetafelbijeenkomst of bespreek je liever in een besloten setting. Onze koffiesessies bieden je de mogelijkheid om dergelijke vraagstukken te bespreken met één van onze strategisch programmamanagers in een ontspannen, besloten setting bij ons op kantoor. Je kunt onze MBB’s inzetten om als klankbord te fungeren of om hun visie te laten geven op een belangrijk vraagstuk dat speelt binnen jouw dagelijkse praktijk. Deze gesprekken zijn volledig vertrouwelijk en zoals je van ons gewend bent; zonder kleine lettertjes of verborgen voorwaarden.

Koffie met Jof Houben | Master Black Belt

Jof Houben

Met een basis in Six Sigma heeft Jof de afgelopen 20 jaar de ontwikkeling van het vakgebied van dichtbij meegemaakt. Hij beschouwt verbetermethodes en -filosofieën als onderdeel van een grotere systemische aanpak – gekoppeld aan de strategie – dat organisaties helpt bij het continu verbeteren en vernieuwen.

Jof heeft als strategisch programmamanager en MBB gewerkt voor internationale organisaties als Kraft, Procter & Gamble en Unilever. Verder heeft hij uitgebreide ervaring in programmamanagement voor overheidsinstellingen.

Hoe het werkt

Heel simpel, op deze pagina vind je een link naar een formulier waarmee je een afspraak kunt inplannen voor een kop koffie. Nadat je dit gedaan hebt ontvang je van ons een bevestiging met een routebeschrijving naar ons kantoor in Loenen. De afspraak wordt direct bij ons in de agenda gezet. Jof houdt tijd vrij in zijn agenda voor deze koffiesessies en zal je ontvangen bij ons op kantoor.

Bij het maken van de afspraak vragen we je om alvast wat achtergrondinformatie te geven over hetgeen dat je wilt bespreken, maar dat hoeft niet. Je kunt elk onderwerp inbrengen, zolang het te maken heeft met de transformatie van jouw organisatie. We pretenderen niet overal een pasklaar antwoord op te hebben, maar het delen van inzichten, ervaringen en ideeën kunnen je vaak al flink op weg helpen.

Vraag en antwoord

Kan iedereen zich inschrijven voor deze sessies? Zijn er kosten aan verbonden? En wat kan ik bespreken met jullie? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder.

Zijn de koffiesessies alleen voor Master Black Belts?

We organiseren deze sessies voor strategisch programmamanagers. Vaak zijn dit Master Black Belts maar je hoeft niet per se de certificering op zak te hebben.

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee. We bieden graag een helpende hand aan strategisch programmamanagers in Nederland, en daar rekenen we geen kosten voor. Mochten er acties voor ons voortvloeien uit het gesprek, dan bekijken we in overleg of hier kosten aan verbonden zijn.

Welke onderwerpen kan ik inbrengen?

In principe ieder onderwerp wat voor jou relevant is. Over het algemeen zien we dat de gespreksonderwerpen zich natuurlijkerwijs richten op strategische onderwerpen als Policy Deployment, organisatiebrede implementaties, systemische elementen bij verbeterprogramma’s en het benutten en ontwikkelen van menselijke vaardigheden.

Kan ik mijn afspraak nog annuleren?

Dat kan, je kunt jouw afspraak tot 48 uur van tevoren annuleren door een email te sturen naar thespark@upd.nl. Voor alle afmeldingen daarna – of bij no-show – brengen wij een bedrag van €100,- in rekening. Dit bedrag wordt gedoneerd aan een goed doel.

Hoe vaak kan ik gebruik maken van de koffiesessies?

Iedereen die ons een beetje kent weet dat we niet van regels en kleine letters houden. Voor de koffiesessies hanteren we een ‘fair-use-policy’. Dat betekent dat we best begrijpen dat je niet maar één keer een vraag of opgave hebt die je met ons wilt bespreken. En dat het dus best voor kan komen dat je vaker gebruik maakt van de mogelijkheid om koffie te drinken met Jof. Dat is prima en wanneer je toch op regelmatigere basis met ons van gedachten wilt wisselen dan gaan we daarover graag met je in gesprek.

Kom je op de koffie?

Via onderstaande button kom je op het aanmeldformulier waar je de beschikbare data en tijden voor de aankomende 2-3 maanden ziet. Kies de tijd die jou het beste uitkomt en vul het formulier in. Je ontvangt na het indienen van het formulier binnen enkele minuten een bevestiging in jouw mailbox. Heb je nog vragen over de koffiesessies? Neem dan even contact met ons op via 020 – 345 3015 of thespark@upd.nl.

Boek jouw koffiesessie