Winstoptimalisatie - Een gezonde financiële basis | UPD

Winstoptimalisatie

Gezonde financiële resultaten als solide basis

Organisaties streven naar duurzame groei. Dit wordt vaak vertaald naar groei in klanten, producten & diensten en/of collega’s. Een gezonde financiële basis is hierbij minstens net zo belangrijk. Het vormt het fundament voor alle toekomstige groei.

UPD Procesoptimalisatie

Bij UPD geloven we dat winstoptimalisatie één van de middelen is om de gewenste duurzame groei te realiseren. Tegelijkertijd geloven we dat winstoptimalisatie nooit een doel op zich kan zijn. Door processen te optimaliseren, optimale klantwaarde te bieden en medewerkers betrokken te houden, zal de winst geoptimaliseerd worden.

Winstoptimalisatie door te focussen op kwaliteit en klantwaarde

Continuïteit is essentieel voor iedere organisatie. En een gezonde winstmarge is daarbij een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht. De ouderwetse reflex om hiervoor te focussen op de kosten van fte’s heeft echter bewezen niet duurzaam te zijn. Wat dan wel? Onze ervaring is dat wanneer organisaties sturen op kosten, de kwaliteit daalt. Maar het omgekeerde is net zo goed waar; wanneer organisaties sturen op kwaliteit, dan dalen de kosten. Kortom, organisaties moeten de kosten uit de keten halen, maar wel op een verstandige manier.

Focus op kwaliteit en klantwaarde met Lean

Aan de hand van Lean Management helpen we organisaties bij het herkennen van verspilling en vervolgens bij het elimineren ervan. We zorgen er hierbij voor dat de organisatie dit zo snel mogelijk zonder onze hulp kan. Focus op kwaliteit, klantwaarde en het reduceren van verspilling is namelijk pas echt duurzaam als het diep verankerd is de way of working van de organisatie.

Lees hier meer over deze aanpak

Lange termijn versus direct resultaat

Toonaangevende organisaties als Apple en Amazon halen hoge winsten door zich op de lange termijn te richten op de kwaliteit en het creëren van klantwaarde. De cultuur, het leiderschap en de hele organisatie-inrichting is ingericht om hier optimaal aan bij te dragen. Ze zijn wendbaar, flexibel en hebben een organisatie waar gezamenlijk leren de norm is.

Om dat te bewerkstelligen hebben zij hier jarenlang in geïnvesteerd. En de resultaten die ze vandaag de dag behalen zijn een gevolg van deze jarenlange focus. Wanneer organisaties te maken hebben met druk op de winstgevendheid hebben zij niet de tijd of de middelen om een langdurig traject op te starten. De resultaten moeten direct verbeteren. In onze dienstverlening bieden we oplossingen voor beide situaties.

Langdurige focus op klantwaarde

Lean en Agile zijn voorbeelden van filosofieën die bijdragen aan het creëren van klantwaarde, met winstoptimalisatie als gevolg. Veel organisaties kiezen voor de transitie naar een lerende en wendbare organisatie aan de hand van één van deze filosofieën. Wij helpen organisaties bij het concreet maken van de strategie die hier aan ten grondslag ligt. Bij het creëren van de nodige betrokkenheid, draagkracht en het komen tot strategierealisatie.

Directe resultaatverbetering

In het geval van urgente druk op de winstgevendheid, helpen we organisaties bij het realiseren van directe prestatieverbetering. Wij helpen ze om hun verbeterpotentieel in kaart te brengen en vervolgens te realiseren. Daarbij kijken we onder meer naar zaken als klanttevredenheid, kwaliteit, kosten en doorlooptijden. En uiteraard ondersteunen we de duurzame realisatie van de prestatieverbetering. Anders is ons werk niet gedaan.

Om zelf aan de slag te gaan met het verhogen van klantwaarde bieden we opleidingen op het gebied van Lean en Agile. Met onze consulting diensten helpen we organisaties met de transitie naar een veilige en lerende organisatie waar continu verbeteren van de klantwaarde de norm is.

Consulting

Lees hier alles over onze consulting dienstverlening en met welke uitdagingen we organisaties helpen:

Opleidingen

Aan de slag met het verhogen van de klantwaarde? Deze opleidingen helpen je daarbij:

Maak een afspraak

Geen enkel individu, team of organisatie is hetzelfde. Er bestaat dus ook geen blauwdruk naar succes. Om je op weg te helpen bij het realiseren van jouw ambities staan onze experts klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0)20 - 345 30 15 (kantooruren) of laat via onderstaand formulier je gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Afspraakformulier