Betrokken medewerkers

Hogere betrokkenheid leidt tot betere resultaten

Betrokken medewerkers zijn essentieel voor het komen tot strategierealisatie en continu verbeteren. De medewerkers zijn uiteindelijk degene die de strategie uit moeten voeren en op de werkvloer aan structurele verbeteringen moeten werken. Een investering in de medewerkers is dus met recht een investering in de organisatie als geheel.

betrokken medewerkers

De betrokkenheid van medewerkers is veelomvattend. Het gaat over het creëren van een veilige en lerende organisatie, waarin de doelen helder zijn en iedereen elkaars kwaliteiten herkent en waardeert. En niet te vergeten waar het leiderschap is ingericht om dit te faciliteren.

Patronen herkennen

Wij geloven dat medewerkers een altijd aanwezig verlangen hebben om samen te leren en dingen voor elkaar te krijgen. Wanneer de betrokkenheid van medewerkers te wensen over laat, moeten we ons afvragen waarom dit het geval is. Wat maakt het logisch dat medewerkers onvoldoende betrokken zijn? Welke elementen binnen de organisatie en de cultuur houden de huidige situatie in stand?

Met deze kennis kunnen we werken aan effectieve en duurzame transformatie richting een veilige en lerende organisatie. En dat dit loont is overduidelijk, betrokken medewerkers zijn:

  • Trotser en bevelen hun organisatie eerder aan bij anderen;
  • Behulpzamer naar teamleden en leden van andere teams;
  • Enthousiaster naar de klant en kritischer naar zichzelf;
  • Proactiever in het aandragen van verbeteringen, en
  • Productiever.

Werkvorm: Het Regiemodel

Het regiemodel is een veelgebruikte werkvorm om mensen zich bewust te laten worden van de huidige situatie, de invloed van het eigen gedrag hierop en de patronen die de huidige situatie in stand houden. We zien in de praktijk dat het regiemodel zorgt voor een toename in de verander- en trainingsbereidheid van de groep.

Lees hier meer over het regiemodel

Aan de slag met de betrokkenheid van medewerkers?

Dat kan op verschillende manieren. In ons curriculum bieden we verschillende opleidingen aan die een bijdrage leveren aan betrokken medewerkers. Van opleidingen die helpen om verschillen tussen mensen te herkennen en benutten tot leiderschapstrainingen. Tijdens onze consulting– en adviestrajecten begeleiden we teams, afdelingen of organisaties integraal op het gebied van cultuur, team- en organisatieontwikkeling.

Consulting

Wij helpen teams, afdelingen en organisaties bij het transformeren naar een veilige en lerende organisatie met betrokken medewerkers. Lees hier verder over hoe we dat precies doen en waar we mee helpen:

Opleidingen

Onderstaande opleidingen dragen – elk op hun eigen manier – bij aan het verbeteren van de medewerker betrokkenheid.

Maak een afspraak

Geen enkel individu, team of organisatie is hetzelfde. Er bestaat dus ook geen blauwdruk naar succes. Om je op weg te helpen bij het realiseren van jouw ambities staan onze experts klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0)20 - 345 30 15 (kantooruren) of laat via onderstaand formulier je gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Afspraakformulier