Consulting Expertise

Onze dienstverlening in 6 onderwerpen

Bij UPD werken we dagelijks met meer dan 40 professionals aan het realiseren van duurzame prestatieverbetering. Wij helpen organisaties waar strategierealisatie een uitdaging vormt en prestaties beter moeten, vanuit ambitie of noodzaak. Onze dienstverlening richt zich op 6 onderwerpen die modulair, gecombineerd en integraal ingezet kunnen worden.

6 Expertises

Onze dienstverlening is onderverdeeld in 6 verschillende expertises. Binnen enkele expertise wordt een gebalanceerde mix van mens en methode ingezet. Wij geloven namelijk dat deze twee elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Iedere expertise kan zelfstandig of modulair ingezet worden om ad-hoc uitdagingen het hoofd te bieden. Bijvoorbeeld in het geval van proces-onbetrouwbaarheid of een specifieke ontwikkelbehoefte binnen een (leiderschaps)team.

Regelmatig maken we maatwerkcombinaties van de verschillende expertises waarmee zorgen dat:

  • De bedrijfsstrategie begrepen, gedragen en uitgevoerd wordt;
  • Het leiderschap en de cultuur ondersteunend zijn aan de bedrijfsdoelstellingen;
  • Het verschil tussen mensen optimaal benut wordt binnen een lerende organisatie;
  • Prestaties doorlopend verbeterd worden;
  • Continu verbeteren wordt toegepast binnen iedere laag van de organisatie;
  • De inrichting van de organisatie naadloos aansluit op de strategie, en
  • Ambities gerealiseerd worden.

Dit doen we door:

Strategierealisatie

Wat zou er mogelijk zijn als iedereen de strategie van de organisatie begrijpt en gemotiveerd zou zijn om deze te realiseren?

Met strategierealisatie helpen we organisaties bij het formuleren van een gedragen strategie, met de nodige draagkracht en betrokkenheid van alle lagen binnen de organisatie.

Lees hier meer over strategierealisatie.

Leiderschap en cultuur

Hoe succesvol zou een organisatie zijn als het leiderschap en de organisatiecultuur naadloos aansluiten op de strategie?

Met ons leiderschap- en cultuurprogramma helpen we organisaties bij het creëren van de juiste randvoorwaarden om de strategische ambities te realiseren.

Lees alles over Leiderschap en cultuur.

Individuele- en teamontwikkeling

Hoe krachtig zouden individuen en teams zijn als ze de verschillen tussen mensen kunnen herkennen, erkennen en benutten? En als ze continu blijven leren?

Wij geloven in de kracht van mensen binnen organisaties en met de individuele- en teamontwikkeling mobiliseren we deze kracht.

Lees hier verder over individuele- en teamontwikkeling.

Prestatieverbetering

Wat als er geen zorgen meer zijn over de prestaties van een proces, team of afdeling? Wat kan deze vrijgekomen focus opleveren?

Tegenvallende prestaties nemen onnodig veel (mentale) tijd in beslag. Kostbare tijd die niet aan het realiseren van de ambities wordt besteed. En dat is zonde. Daarom helpen we organisaties bij het structureel en duurzaam verbeteren van deze prestaties.

Bekijk hier hoe we deze prestatieverbetering aanpakken.

Continu verbeteren

Wat gebeurt er met de kwaliteit van de dienstverlening als deze verbeterd wordt, iedere dag opnieuw?

Continu verbeteren is meer dan het implementeren van Lean of Agile. Het is een way of working en mindset die door iedere laag van de organisatie omarmd moet worden. Alleen dan kunnen organisaties echt continu verbeteren.

Lees hier hoe wij organisaties helpen om continu te verbeteren.

Organisatieontwerp

Wat de inrichting van de organisatie niet langer de ambities in de weg staan?

De organisatie-inrichting volgt de strategie. Het klinkt logisch maar vaak hebben organisaties nog moeite met het realiseren hiervan. Daar helpen we bij, van het bepalen van de gewenste inrichting tot het effectueren hiervan.

Lees hier meer over hoe organisatieontwerp precies werkt.

Begrip als basis

Veranderingen binnen organisaties mislukken vaak doordat wordt geprobeerd om een standaardoplossing – al dan niet in aangepaste vorm – te implementeren. Daar geloven wij niet in. Bij ons beginnen veranderingen en verbeteringen altijd bij een uitstekend begrip van de situatie. Wij doorgronden de context, strategische ambities, organisatie-inrichting, operationele processen en aansturing van onze klanten. Wij verdiepen ons in de organisatiedynamiek, effectiviteit van leiderschap, teams en individuen en de interpersoonlijke relaties.

Pas dan ontwikkelen we een aanpak die volledig aansluit bij de uitdagingen en vraagstukken van de organisatie en de omgevingsfactoren die daar invloed op hebben.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Erwin Rexwinkel via 020-345 3015 of contact@upd.nl.