MBObeter, Lean en Team Selfie voor het Onderwijs

CVI Conferentie

Samen met Zadkine college, Wellant college en ROC van Twente verzorgen we op deze managementconferentie diverse worskhops met als thema ‘verbetering van de onderwijskwaliteit’. Onder aan deze pagina vind je de onderwerpen, tijdstippen en locaties. We hopen je uiteraard daar te ontmoeten!

Hieronder vind je een korte omschrijving van diverse diensten die wij verzorgen om het mbo onderwijs in Nederland nog beter te maken.

Team Selfie

selfieDe Selfie is een concept dat onderwijsteams efficiënt ondersteunt bij het volledig doorlopen van de pdca-cyclus. Deze Selfie geeft een instelling inzicht in de stand van zaken met betrekking tot het bereiken van de strategische- en teamdoelstellingen. Om teams zo min mogelijk te belasten wordt direct gekeken naar in hoeverre teams voldoen aan de wettelijke eisen.

De Selfie is onderdeel van de PDCA-cyclus en draagt hiermee bij aan een permanente verbetercultuur. Lees meer op www.upd.nl/selfie.

MBObeter

MBObeter stelt een team in staat om gezamenlijk de kwaliteit van de opleidingen te analyseren, te verbeteren en te borgen.

 • Feit: al meer dan 250 opleidingen hebben de kwaliteit verbeterd met MBObeter
 • Creëer gezamenlijk inzicht in de kwaliteit van het onderwijs
 • Ondersteun het team bij het implementeren van verbeteringen
 • Borg de onderwijskwaliteit
 • Werk aan continu verbeteren met behulp van een verbeterbord
 • Creëer draagvlak en energie om met continu verbeteren aan de slag te gaan

Neem een kijkje op MBO Beter voor een uitgebreidere beschrijving of download het MBObeter handboek en alle gratis hulpbestanden via mbobeter.nl

Lean voor ondersteunende diensten (OOP)

Ondersteunende diensten en docententeams hebben elkaar nodig om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te verzorgen. Medewerkers op ondersteunende diensten zoals ICT, Facilitair en Administratie realiseren zich niet altijd dat de docent en de leerlingen (ook) hun klanten zijn. Dat bewustzijn en de dienstverlenende houding die erbij hoort, is een cruciale verandering die wij samen met je collega’s kunnen realiseren.

Implementatie van Lean op de ondersteunende diensten zorgt voor:

 • Efficiëntere processen
 • Horizontaal in plaats van verticaal georganiseerde processen
 • Meer plezier in het werk
 • Een hogere (interne) klanttevredenheid
 • Een prettige, overzichtelijke en opgeruimde werkplek

Neem een kijkje in Lean voor ondersteunende diensten  voor een uitgebreidere beschrijving.

Lean opleidingen voor de onderwijssector

De praktische toepasbaarheid is de belangrijkste reden dat trainingen en opleidingen van UPD een gemiddeld waarderingscijfer behalen van 8,7. Binnen onze trainingen wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van ‘eigen’ cases, verbeterprojecten en data. Deze aanpak verhoogt het leerrendement en levert daarnaast voor jouw organisatie direct resultaten op. Wij verzorgen trainingen op het gebied van continu verbeteren voor alle niveaus en functies binnen onderwijsinstellingen. Van basisniveau (Orange Belt) tot strategisch niveau (Master Black Belt).

Tijdens onze trainingen leer je om zelfstandig en met energie met verbeteren aan de slag te gaan en lever je een actieve bijdrage aan een permanente verbetercultuur. Onze trainingen zijn nu ook te volgen als Blended Learning variant, waarbij deelnemers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen leren en de opgedane kennis tijdens gezamenlijke terugkomdagen kunnen verdiepen middels simulaties, intervisie en coaching.

Neem een kijkje op onze opleidingsagenda voor ons aanbod.

Meer informatie over Transformatie in het Onderwijs?

Wil je weten hoe UPD uw organisatie kan helpen bij het anticiperen op een steeds sneller veranderende omgeving? Neem dan contact op met Joris van de Lindeloof via nummer 020 345 30 15 of email j.vandelindeloof@upd.nl.

Je kunt ook ons contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wie zijn wij?

Wij zijn UPD. We hebben een passie voor verbeteren en zetten deze passie in voor de onderwijssector. Graag komen we een kop koffie of thee met je drinken om te bekijken welke resultaten we voor jouw onderwijsinstelling kunnen bereiken.

Bel ons via nummer 020 345 30 15 en vraag naar Joris van de Lindeloof (Directeur Onderwijs). Neem vooral ook een kijkje bij onze praktijkcases op de pagina klantverhalen.

Waar vind je ons?

5 april: Rendement op Orde
16.30 -17.30 uur | Efteling Hotel – Legendezaal

6 april: Het perfecte kastje
13.30 – 14.30 uur | Fata Morgana – Paleiszaal

6 april: Kortcyclisch continu verbeteren van het onderwijsproces
11.15 – 12.15 uur | Fata Morgana – Paleiszaal

6 april: Wellant maakt een Selfie
14.45 – 15.45 uur | Efteling Hotel – Legendezaal