Opleidingspartner voor het onderwijs

Toonaangevende opleidingen speciaal voor het onderwijs

Jaarlijks leiden we meer dan 3.500 mensen op en daardoor kunnen we ons met trots de grootste opleider op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen noemen. De sleutel tot dit succes is de praktijkgerichte aanpak die we hanteren. Na een opleiding bij UPD kunnen deelnemers direct aan de slag om de kennis toe te passen en resultaten te verbeteren.

Opleidingen voor het onderwijs

Dit doen we door een gebalanceerde mix van bewezen methodes, gedragselementen en praktijkervaring te maken. En te zorgen dat de kennis en ervaring van onze trainers aansluit bij de sectoren waarin de deelnemers actief zijn. We hebben onze opleidingen helemaal op maat gemaakt voor de onderwijssector. Van opleidingen op het gebied van Lean, Lean Six Sigma en Agile tot de trainingen op het gebied van samenwerking, persoonlijke effectiviteit en leiderschap.

Hoe we werken

De opleidingen voor het onderwijs worden gegeven door experts uit de sector. Dagelijks helpen zij onderwijsinstellingen bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit, het creëren van eigenaarschap op de kwaliteitscultuur en agenda en het ontwikkelen van een lerende organisatie. Zij begrijpen de sector, de dynamiek en spreken de taal van het onderwijs. Met als gevolg dat de opleidingen direct toepasbaar zijn voor de deelnemers.

Bij alles wat wij doen staat de praktische toepassing centraal. We zorgen niet alleen dat medewerkers de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn, we zorgen ook direct dat actief gaan werken aan het behalen van de doelstellingen. Al onze leermethoden bevatten de volgende 3 elementen:

Direct resultaten boeken

1. Kennis

We leggen eerst een stevige theoretische basis. Hierbij maken we direct de vertaalslag van de literatuur naar de praktische toepassing. De kennis die we aanreiken kan dus direct na de opleiding toegepast worden.

2. Vaardigheden

Iets ‘weten’ is anders dan iets ‘kunnen’. We leren medewerkers dus niet alleen wat ze moeten wéten, maar ook wat ze moeten kunnen. We geven inzicht in welk gedrag – van de medewerker en van anderen – er nodig is voor succes. En we bieden de vaardigheden om dit te begeleiden of te beïnvloeden.

3. Toepassen

Uiteindelijk helpen we bij het toepassen in de praktijk. We helpen medewerkers om van weten en kunnen naar toepassen te komen. Onze trainers en praktijkbegeleiders helpen ze op weg om daadwerkelijk resultaten te boeken. Tijdens en na de opleiding.

Van incompany opleiding tot learning journey

Met onze maatwerkopleidingen helpen we onderwijsinstellingen bij het realiseren van hun (opleidings)doelstellingen. Of het nu gaat om een training van een selecte groep medewerkers of de ontwikkeling van een learning journey van alle medewerkers, wij zorgen dat de opleidingen aansluiten bij de strategie en bijdragen aan de prestatieverbetering.

Uit ervaring weten we dat herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk zorgt voor een beter leerrendement. Dat doen we in onze maatwerk incompany opleidingen. Alle praktijkvoorbeelden, uitdagingen en verbeterkansen worden gebaseerd op de huidige situatie van de instelling. Deelnemers oefenen dus met herkenbare casussen, wat er voor zorgt dat zij sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Tegelijkertijd zien we dat onderwijsinstellingen steeds vaker afscheid nemen van het ad hoc trainen van medewerkers. In een wereld waar mensen steeds meer het onderscheidend vermogen van organisaties en instellingen vormen is het logisch om Learning & Development vanaf het strategische kader vorm te geven.

Met onze learning journeys verbinden we strategische en persoonlijke doelstellingen aan maatwerk ontwikkeltrajecten. Zo zorgen we dat medewerkers de kennis en vaardigheden leren die nodig zijn om de strategische doelstellingen of ambities te behalen, terwijl ze actief werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Contact

Karen Fraser UPD

Meer informatie over onze rol als opleidingspartner voor onderwijsinstellingen? Neem dan contact op met Karen Fraser via onderstaande gegevens:

  Telefoon: 020 – 345 3015
  Email: contact@upd.nl