Lean Cultuur – in korte duur!

De training ‘Lean Cultuur – in korte duur!’ is een logische aanvulling op de Lean Six Sigma Trainingen.

Dit inspirerende programma biedt praktische tools om teams en medewerkers in de veranderstroom snel én blijvend te begeleiden en te stimuleren. Procesverandering, lean-implementatie en klantgerichtheid vragen immers om verandervaardigheid van mensen. De vraag is hoe je snel beweging krijgt in een team en op welke manier je de kwaliteiten van alle betrokkenen maximaal kunt benutten.

omdat het moeilijk is om oude patronen los te laten.

Verandering realiseren kan een moeizaam proces zijn: je doet een stap naar voren en twee stappen terug. Dat komt omdat het moeilijk is om oude patronen los te laten. Mensen kunnen wel hun gedrag en werkzaamheden herschikken, maar hebben altijd de neiging om onbewust oude, ingesleten routinepaden te bewandelen.

Snel resultaten dankzij Doorbraak Denken

‘Lean Cultuur – in korte duur!’ reikt je een methode aan die wij Doorbraak Denken hebben genoemd. Dit is een verrassend simpele aanpak, waarmee je belemmeringen die veranderingen in de weg staan, aanpakt en snel tot resultaten komt. Dat kan op elk moment in je leven.

Aan de basis van Doorbraak Denken ligt de Stoïcijnse Filosofie, die al 2300 jaar oud is. Het intelligente van de methode is de cognitieve grondslag: iedereen met een gemiddeld IQ en een normale motivatie kan de Doorbraak Denk-methode leren toepassen.

Opvallend is dat de verandering niet vanuit je hart, maar vanuit je hoofd komt. En dat je snel resultaten kunt boeken. De methode laat zien dat het gaat om de bron van het denken: enerzijds de denkbeelden die mensen hebben ten aanzien van hun ‘eigen bijdrage’, anderzijds het gedrag van ‘de ander’ en hun beeld van ‘de situatie’.

Inspiratie in plaats van irritatie

De aanpak brengt inspiratie in plaats van irritatie en laat scherp zien dat verandering is gebaseerd op het maken van keuzes. En keuzes maken kan iedereen. De methode is verrassend effectief en wordt in de praktijk als zeer bruikbaar ervaren.

Voor wie?

De training ‘Lean Cultuur – in korte duur!’ is bedoeld voor managers die betrokken zijn of zich betrokken voelen bij cultuurverandering en Lean Six Sigma Implementaties. Met name operationeel management, HR-managers, consultants, coaches en projectmanagers zullen grote meerwaarde van deze training ondervinden. En dan met name als er veel onrust is geweest, snelheid geboden is, of als er belangrijke ambities of doelen gerealiseerd moeten worden.

Vaak krijgen wij het verzoek om de methodiek te bekrachtigen door middel van begeleiding op de werkplek als ‘kick off’, ‘doorstart’ of om acties met elkaar een extra ‘boost’ te geven. Wij ondersteunen je graag bij de te maken stappen!

Kortom, Doorbraak Denken is er voor iedereen die met mensen en verandering te maken heeft.

‘Lean Cultuur – in korte duur!’ heeft een duur van twee dagen. Aansluitend kan een verdiepende training worden gevolgd van twee dagen, die coachingsvaardigheden verder verdiept. De training wordt uitgevoerd zoals een praktijksituatie zich zou voordoen. Met andere woorden: je maakt meteen de verandering door die jouw doelgroep gaat ervaren!

Stap 1: Het eerste thema is je eigen ‘ uitdaging om te veranderen’.
Je wordt uitgenodigd om jouw eigen ambities en uitdagingen op tafel te leggen. We gaan dieper in op het onderwerp, waarom deze uitdaging belangrijk is en hoe mensen tegen ambities, doelen en uitdagingen aankijken.

Stap 2: Na deze boeiende analyse volgt een tweede thema:
Wat heb je nodig om die uitdaging te laten slagen? Dit is interessant omdat we vaak wel weten wat we moeten doen, maar ook weten dat dit niet altijd zo effectief is al we zouden willen.

Stap 3: Nu het belangrijkste: inzicht in de reden waarom verandering moeilijk is of niet lukt.
Waar komen de weerstanden vandaan? Waarom hanteren wij weerstanden en in hoeverre zijn ze belemmerend om een nieuwe situatie te realiseren. De belemmeringen worden als hefboom gebruikt om veranderresultaat te realiseren. Binnen de training gaan de trainees zelf uitgebreid oefenen om de werking van Doorbraak Denken te ervaren.

Via een helder didactisch stappenplan, dat we zelf hebben ontwikkeld, ga je na de training zelf de methodiek in de praktijk brengen. Daarvoor krijg je opdrachten mee.

Na de training ben je in staat de Doorbraak Denken Methode door te voeren. Je kunt collega’s bewustmaken van en hen activeren om hun denkbeelden te transformeren bij hun eigen veranderissues. Medewerkers zullen sneller resultaten boeken ten aanzien van het gewenste ‘Lean’-gedrag.

Tijdens de training komen aan de orde:

 • De stoïcijnse inzichten in een veranderende omgeving
 • De structuur van de Doorbraak Denken verandermethode
 • Doorbraak Denken: de methode in de praktijk
 • Waar je struikelt ligt de oplossing
 • Effectief gedrag of effectief denken?
 • Twee redenen om te veranderen: Shit or Shine
 • Handrem of versnelling?
 • Het Kliko-dilemma
 • Verandering zit in je hoofd, niet in je hart
 • De kracht van je keuze is reuze
 • Van belemmering naar vakantiegevoel
 • Van belemmerend naar bekrachtigend denken

Investering Training Lean Cultuur – in korte duur

Duur workshop: 2 dagen
Kosten: € 995,- per deelnemer

Inclusief: Lunch
Exclusief: Reis- en verblijfskosten

Parkeren is alleen mogelijk met een parkeermeter, tarief maximaal € 2,60 per uur. Er is een grote parking onder het Malieveld op 3 minutenloopafstand, aldaar parkeertarief € 2,50 per uur. 

Bevlogen trainers

Deze training wordt wisselend gegeven door de ontwikkelaars van het programma: Frank van der Laan en Toine Simons. Zij zijn beide bevlogen trainers en hebben veel ervaring met de training ‘Lean Cultuur – in korte duur!’ en de Doorbraak Denken-methode.

Ze gaan op inspirerende wijze de confrontatie aan met de dagelijkse routine en met dat wat de verandering frustreert. Ze nemen zowel privé- als werksituaties mee in hun denkpad en ontsluiten in korte tijd de capaciteit die jij en je medewerkers in zich hebben om grote ambities waar te kunnen maken. Optioneel kan er een aanvullende praktijkdag afgenomen worden om het geleerde in de praktijk te toetsen

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

 • Contactgegevens