UPD Onderwijsteam

Goed onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt

Bij UPD geloven we in de kracht van goed onderwijs. En we geloven dat ieder kind recht hier recht op heeft, in Nederland en daarbuiten. Deze overtuiging hoor je, voel je en ervaar je bij de onderwijsspecialisten van UPD. Vanuit hun passie en bevlogenheid werken zij dagelijks met onderwijsinstellingen om ze vanuit hun eigen kracht duurzaam te laten verbeteren en vernieuwen. Zodat de onderwijsinstellingen kwalitatief goed onderwijs bieden wat van waarde is voor de student, maatschappij en de arbeidsmarkt. Voor nu en in de toekomst.

Onze missie

Binnen UPD hebben we een droom. De droom om mensen, teams en organisaties écht verder te helpen. Om continu te verbeteren en te vernieuwen. En zo de concurrentiekracht te vergroten. Het onderwijs is hierin een onmisbare schakel. De studenten van vandaag zijn de medewerkers van morgen. Door onderwijsinstellingen te helpen bij het creëren van maximale waarde voor hun studenten, helpen we de mensen, teams en organisaties van morgen écht vooruit.

Door iedere dag opnieuw een waardevolle bijdrage te doen aan het onderwijs in Nederland en tegelijkertijd samen te werken met organisaties als JINC en War Child, dragen wij actief bij aan het bereiken van UN Sustainable Development Goal 4; Quality Education.

Onze aanpak

Wij brengen mensen en teams in beweging. Zonder een schokeffect te creëren binnen de organisatie. Wij maken een gebalanceerde combinatie tussen mens en methodiek, deze zijn namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We hanteren hiervoor de volgende formule:

Effect = Kwaliteit × Acceptatie

Daarom richten onze verbeterprojecten zich altijd op zowel de harde factoren (processen, structuur) als de zachte factoren (leiderschap, cultuur). Dat vraagt om kennis en ervaring met zowel complexe implementatietrajecten als gedrags- en cultuurverandering. Onze consultants hebben deze kennis en dragen dit graag over. Zij geven hun energie door, zodat organisaties verder vooruit kunnen.

Duidelijk en resultaatgericht

Wij houden er niet van om zaken moeilijker te maken dan nodig is. Wij maken complexiteit eenvoudig. En we zeggen waar het op staat. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn en kunnen we verder. Verder vooruit.

Het eindresultaat van onze trajecten is dan ook geen ‘papieren tijger’ en geen ‘opdracht’ aan medewerkers. De medewerkers bereiken het resultaat zelf. Met behulp van aansprekende en betekenisvolle indicatoren zorgen we dat ze geconfronteerd worden met het resultaat van hun inspanningen – zowel de positieve als de negatieve. Zo maken we resultaten tastbaar voor iedereen, op ieder niveau. Met deze resultaten kunnen ze zelf vooruit. Op weg naar nóg beter.