Martin de Ruiter

Martin de Ruiter is senior adviseur, trainer en acteur en heeft een jarenlange ervaring in de advies-en opleidingswereld. Hij werkt voor zowel profit als non-profit organisaties en is veelvuldig werkzaam als begeleider van management-en directieteams. Na vele jaren ervaring met organisatie-ontwikkeling waarbij hij de kracht van theater gebruikt is zijn bedrijf samen gegaan met een adviesbureau voor gedragsverandering. Daar heeft Martin zich verder ontwikkeld tot senior adviseur, gecertificeerd teamroltrainer en is hij gespecialiseerd in de vraag hoe organisaties het beste kunnen leren. Hij maakt vaak gebruik van theatertechnieken om vraagstukken dynamisch te benaderen en verder te onderzoeken.

Door zijn acteurs-en trainingsachtergrond en de jarenlange ervaring met vele organisaties, teams en directies is hij snel in staat patronen te zien waar teams en leidinggevenden mee te maken hebben. Zijn stijl is betrokken, uitnodigend en relationeel. Zijn levensmotto is geïnspireerd op het improvisatietheater: Samenwerken is als beiden partijen zich maximaal inzetten om elkaar een goede tijd te bezorgen! En als dat niet zo is, dan moeten we praten!

“In dat licht is de slogan: “we moeten praten” voor mij de manier om vastzittende patronen in organisaties te doorbreken door die organisaties weer energie te geven. Er wordt veel gepraat maar vaak niet over waar het echt over zou moeten gaan, dat wat lastig is, blijft het liefst onbesproken en zorgt uiteindelijk voor veel problemen. Men zegt dat mijn stijl van handelen rust uitstraalt en dat dat helpt om snel vertrouwen te winnen en mensen mee te nemen in een voorgestelde aanpak. Overigens lopen plannen van aanpak nooit precies zoals ze bedacht worden en vraagt ieder traject om voortdurende afstemming en aanpassing. Maar dat is prima want ook wij als UPD moeten steeds weer in gesprek gaan met onze opdrachtgevers om ervoor te zorgen dat er niets onder tafel verdwijnt. Flexibiliteit, creativiteit, lef en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen waarin in me goed in herken.”

Relevante ervaring

  • Ontwikkelen en uitvoeren Leadership development-programma om leidinggevenden te equiperen voor de gewenste verandering. Teamcoaching van directe en mt. 70 vennoten en 60 overige leidinggevenden getraind in omgaan met weerstand en Reflecteren in actie bij Flynth.

  • Vanuit programmamangement samen met de klant programma uitgewerkt en uitgerold om de gehele organisatie kennis te laten maken met Lean middels de uitrol van 12 weekse waves. Daarnaast coaching van het management in Lean leiderschap middels workshops en begeleiding op de werkvloer.