Orange Belt Certificeringsprogramma - Lean & Lean Six Sigma

Orange Belt Certificeringsprogramma

Wat leer je en welk certificaat krijg je?
Orange Belt Certificeringsprogramma

Orange Belts zijn belangrijke schakels binnen een verbeterteam. Daarnaast vormen Orange Belts de verbinding tussen de werkvloer en de Green Belts. Een Orange Belt voert zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uit én levert een belangrijke operationele bijdrage aan overkoepelende verbetertrajecten. UPD biedt twee Orange Belt opleidingen aan: de Orange Belt in Lean en de Lean Six Sigma Orange Belt.

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean Opleiding?

Deze opleiding maakt het mogelijk om binnen uw organisatie een breed draagvlak te creëren voor Operational Excellence. Medewerkers die deelnemen aan de Orange Belt in Lean leren om op dezelfde manier te verbeteren en daarbij dezelfde verbetertaal te spreken. Concreet leren zij:

  • Verborgen verspillingen in de eigen werkomgeving herkennen.
  • Lean op een gemotiveerde manier in de praktijk toepassen.
  • Het toepassen van Lean tools en technieken op Orange Belt niveau.
  • Het spreken en begrijpen van de Lean-verbetertaal.

Welk certificaat hoort bij de Orange Belt in Lean?

Na succesvolle deelname aan de Orange Belt in Lean ontvangen de deelnemers het deelnamecertificaat ‘Trained Orange Belt in Lean’.

Wat leer je tijdens de Lean Six Sigma Orange Belt Opleiding?

Tijdens deze opleiding leren we de deelnemers de basis van Lean Six Sigma. Hierbij staat een praktische toepassing van deze methodiek centraal. Deelnemers kunnen na deze opleiding zelfstandig kleine verbeterprojecten leiden én een bijdrage leveren aan grote Lean Six Sigma verbeterprojecten. Wij leren de deelnemers:

  • Lean Six Sigma tools en technieken toepassen op Orange Belt niveau.
  • Verborgen verspillingen in de eigen werkomgeving herkennen.
  • Oorzaken van variatie in processen herkennen.
  • Problemen oplossen met behulp van de DMAIC-methode.

Welk certificaat hoort bij de Lean Six Sigma Orange Belt Opleiding?

Na een succesvolle deelname aan de Lean Six Sigma Orange Belt ontvangen de deelnemers het deelnamecertificaat ‘Trained Lean Six Sigma Orange Belt’.

Orange Belt Lean of Lean Six Sigma?

Dit is een vraag die wij veel horen. Uiteindelijk zijn zowel Lean als Lean Six Sigma in vrijwel iedere organisatie in te zetten. De keuze voor een bepaalde methode hangt in grote mate af van de wensen en doelen van de organisatie. Ter ondersteuning bij het maken van deze keuze hebben wij onze keuzewijzer ontwikkeld. Heeft u daarnaast graag een advies op maat? Bel dan met onze opleidingsadviseurs op 020 345 3015. Zij helpen u graag bij het selecteren van de juiste methode.