Masterclass – Coachingsvaardigheden & meesterlijke vragen

Naarmate je jezelf verder ontwikkelt, steeds meer projecten en verbetertrajecten uitvoert, eventueel doorgroeit naar de rol van Black Belt en Master Black Belt, zal het aandeel changemanagement en communicatie binnen je takenpakket steeds groter worden.

Vanaf het moment dat je als Green Belt opereert, ervaar je steeds vaker en steeds sterker hoe belangrijk het is om de mensen om je heen mee te krijgen in het gewenste verbetertraject.

Goede vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. Eén van de belangrijkste is het stellen van de juiste vraag. Stel je de juiste vraag, dan maak je een ander bewust van zichzelf. Dit is een krachtige manier om iemand zelf aan het werk te laten gaan of zelf een oplossing te laten vinden. Hierdoor zal hij of zij groeien in verbeterkunde. Als je je bewust bent van het (onderliggende) effect van het soort vraag je stelt, zal dit je helpen in het beter begeleiden, sturen en steunen van je collega’s.

Deze Masterclass gaat over het verder uitbouwen van je rol als coach en trainer. We spitsen ons vooral toe op het ontwikkelen van een goede luisterhouding en het stellen van meesterlijk vragen. Zodoende vergroot je je impact als Master Black Belt! “Hoe stel ik nu vragen?” “Wat daarin kan en wil ik verder ontwikkelen?”

Onderwerpen in deze module zijn onder andere:

  • Rapport maken
  • Luistervaardigheid
  • Communicatiemodel
  • Soorten vragen en effecten
  • De relatie met dienend leiderschap
  • Kata vragen

Onderdeel van de Master Black Belt

De Masterclass ‘Coachingsvaardigheden en meesterlijke vragen’ is een onderdeel van het Master Black Belt Curriculum. Deze Masterclass is zowel te boeken als individuele Masterclass of te volgen als onderdeel van de Master Black Belt Opleiding.

De prijs van deze Masterclass is €595,- (excl. BTW).

Certificering en praktijkbegeleiding

In de visie van UPD vervult een Master Black Belt een cruciale rol bij de uitrol en implementatie van een succesvol Lean Six Sigma programma.

Voor die sleutelpositie is niet alleen theoretische bagage een vereiste, maar ook praktijkervaring met programmamanagement, change management, coaching- en training. In sommige MBB trainingen en certificeringsprogramma’s wordt echter sterk de nadruk gelegd op technische onderwerpen, hetgeen geen recht doet aan de rol van de MBB.

De UPD Master Black Belt training en certificering legt, naast de theoretische verdieping, dan ook het accent op:

  • Het coachen van (Lean) Six Sigma practitioners zoals Black Belts & Green Belts.
  • De resultaatverantwoordelijkheid voor (Lean) Six Sigma programma’s.
  • Het zelf ontwikkelen van trainingsmateriaal en overdragen van kennis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs, via 020-345 3015.

training met PE punten

Register Accountants, Register Controllers en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
12 mrt 2021
7 plaatsen
€  595