Organisatietransformatie - Kom met ons van gedachten wisselen

Koffiesessies – Organisatietransformatie

Met Guyonne Schellings

In de huidige snel veranderende en complexe wereld krijgen steeds meer organisaties te maken met de noodzaak om te veranderen, te transformeren. En ondanks dat het woord transformatie een disruptieve bijklank heeft, is een organisatietransformatie geen ‘plotselinge ruk aan het stuur’. Het is een reis waarbij de huidige manieren van werken en gedrag geleidelijk worden heroverwogen en aangepast tot het DNA van de organisatie veranderd is. Dit vraagt om een holistische aanpak waarbij alle relevante elementen binnen een organisatie aangepakt dienen te worden.

Koffiesessies voor (strategisch) programmamanagers

De aanleiding voor een transformatie – vanuit ambitie of noodzaak – is vaak duidelijk. De routekaart lijkt daarentegen vaak een doolhof. Hierdoor starten organisaties regelmatig te laat met de transformatie, lopen ze vast gedurende de reis, worden middenkaders en medewerkers onvoldoende meegenomen in de transitie of verliest het leiderschapsteam de aandacht en verbinding met het uiteindelijke – financiële – doel. Een ervaren, frisse blik kan in die gevallen de spreekwoordelijke zet in de goede richting zijn.

Voor alle bestuurders, directieleden en programmamanagers die aan de vooravond van een organisatietransformatie staan – of er al middenin zitten – bieden we de mogelijkheid om met ons te sparren over de aanpak en uitdagingen onder het genot van een kop koffie.

Koffie met…

Bij UPD brengen we regelmatig bestuurders, directieleden of strategisch programmamanagers (Master Black Belts) samen bij rondetafelbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken en verdiepen ze specifieke thema’’s die spelen in de dagelijkse praktijk. Zo bieden we een platform om kennis met elkaar uit te wisselen en hun netwerk te vergroten.

Voor de transformatie naar een continu verbetercultuur om als organisatie wendbaarder te worden, bestaat geen standaard route naar succes. Daarom bieden we de mogelijkheid om de organisatie-specifieke uitdagingen te bespreken in een ontspannen setting bij ons op kantoor; een goed gesprek tijdens een kop koffie (of iets anders). Je kunt ons dan inzetten als klankbord of vragen om onze visie te geven op de transformatie binnen jouw organisatie. Deze gesprekken zijn volledig vertrouwelijk en zonder kleine lettertjes of verborgen voorwaarden.

Guyonne Schellings | Organisatietransformatie en cultuurverandering

Guyonne Schellings

Guyonne is als partner en consulting lead actief bij UPD en heeft zich in haar carrière gespecialiseerd op het gebied van organisatietransformatie, verandermanagement en organisatieontwikkeling.

Voordat ze zich aansloot bij UPD begeleidde ze de transformatie bij Philips in haar rol als Senior Director Business Transformation, met een sterke focus op het meenemen van mensen in de veranderingen. Daarvoor heeft Guyonne als Management Consultant bij Accenture bijgedragen aan het realiseren van diverse transformaties bij bedrijven en non-profit organisaties. Momenteel ondersteunt ze vanuit UPD verschillende directieteams tijdens hun reis naar het realiseren van een continu verbetercultuur.

Hoe het werkt

Onderaan deze pagina staat een link naar een formulier waarmee een afspraak ingepland kan worden met Guyonne. Na het invullen van het formulier sturen we een bevestiging met een routebeschrijving naar ons kantoor in Loenen. De afspraak wordt direct bij ons in de agenda gezet.

Bij het maken van de afspraak vragen we je om alvast wat achtergrondinformatie te geven over hetgeen dat je wilt bespreken, maar dat hoeft niet. Je kunt elk onderwerp inbrengen, zolang het te maken heeft met de transformatie van jouw organisatie. We pretenderen niet overal een pasklaar antwoord op te hebben, maar het delen van inzichten, ervaringen en ideeën kunnen je vaak al flink op weg helpen.

Vraag en antwoord

Kan iedereen zich hiervoor inschrijven? Zijn er kosten aan verbonden? En wat kan ik bespreken met jullie? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder.

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee. We bieden graag een helpende hand aan organisaties in Nederland, daar rekenen we geen kosten voor. Mochten er acties voor ons voortvloeien uit het gesprek, dan bekijken we in overleg of hier kosten aan verbonden zijn.

Welke onderwerpen kan ik inbrengen?

In principe ieder onderwerp dat relevant is voor de organisatietransformatie. Over het algemeen zien we dat de gespreksonderwerpen zich natuurlijkerwijs richten op onderwerpen als het vormgeven van de transformatie, het opstellen van prestatie-indicatoren en het borgen van verandering.

Kan ik mijn afspraak nog annuleren?

Dat kan, je kunt jouw afspraak tot 48 uur van tevoren annuleren door een email te sturen naar thespark@upd.nl. Voor alle afmeldingen daarna – of bij no-show – brengen wij een bedrag van €100,- in rekening. Dit bedrag wordt gedoneerd aan een goed doel.

Hoe vaak kan ik gebruik maken van de koffiesessies?

Iedereen die ons een beetje kent weet dat we niet van regels en kleine letters houden. Voor de koffiesessies hanteren we een ‘fair-use-policy’. Dat betekent dat we best begrijpen dat je niet maar één keer een vraag of opgave hebt die je met ons wilt bespreken. En dat het dus best voor kan komen dat je vaker gebruik maakt van de mogelijkheid om koffie te drinken met Guyonne. Dat is prima en wanneer je toch op regelmatigere basis met ons van gedachten wilt wisselen dan gaan we daarover graag met je in gesprek.

Kom je op de koffie?

Via onderstaande button kom je op het aanmeldformulier waar je de beschikbare data en tijden voor de aankomende 2-3 maanden ziet. Kies de tijd die jou het beste uitkomt en vul het formulier in. Je ontvangt na het indienen van het formulier binnen enkele minuten een bevestiging in jouw mailbox. Heb je nog vragen over de koffiesessies? Of komen de beschikbare tijden niet uit? Neem dan even contact met ons op via 020 – 345 3015 of thespark@upd.nl, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Boek jouw koffiesessie