Onze trainers - de basis voor ons succes | UPD Academy

UPD Trainers

De basis voor ons succes

In de huidige tijd van digitalisering, automatisering en robotisering vormt het menselijk potentieel een belangrijk deel van het onderscheidend vermogen van organisaties. Dat is bij ons niet anders. De kracht van onze opleidingen zit in de praktische toepasbaarheid ervan, waar onze trainers dagelijks mee bezig zijn.

UPD Trainers

Op een begrijpbare manier complexe kennis overbrengen is al een vak apart. Om deze kennis ook toepasbaar te maken en tegelijkertijd cursisten te inspireren en motiveren om er echt mee aan de slag te gaan, vraagt specifieke vaardigheden. UPD trainers bezitten deze vaardigheden en daar zijn we enorm trots op.

De praktijk is waar de waarde gecreëerd wordt

Bij onze opleidingen staat de praktische toepassing centraal. Het gaat er bij ons niet om hoeveel kennis jij aangereikt krijgt, maar in hoeverre je dit in je dagelijks werk kunt uitvoeren.

Daarom hebben al onze trainers de nodige praktijkmeters gemaakt. Zij zijn – behalve als trainer – vaak ook als coach of consultant verbonden aan UPD. Dat betekent dat zij meerdere dagen per week zelf nog actief bezig zijn om verbetertrajecten uit te voeren of te begeleiden.

In de praktijk leer je het meest

De theorie die je uit de E-Learning of de lesstof aangereikt krijgt is de basis voor jouw succes. Maar, je zult in de praktijk merken dat het toepassen van de theorie afhankelijk is van de omgeving waarin jij je bevindt.

Juist daarom is het fijn om een trainer te hebben die zelf de praktijkervaring heeft in verschillende sectoren en omgevingen. Onze trainers kunnen moeiteloos de vertaalslag maken van de theorie – die ze kunnen dromen – naar hoe dat er in de praktijk uit ziet voor jou.

Ervaar zelf hoe zij complexe informatie begrijpbaar en toepasbaar maken

“Actions speak louder than words”, dat zullen we direct onderkennen. Daarom publiceren onze trainers regelmatig artikelen waarin ze laten zien hoe ze complexe kennis toepasbaar maken. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Chris Hans Dirks – Master Black Belt

Trainer voor onder andere Lean Six Sigma Black Belt

Chris Hans Dirks

Chris Hans Dirks werkt als Master Black Belt in Lean Six Sigma bij UPD. Chris Hans is jarenlang bij KPN actief geweest in verschillende rollen. Hier heeft hij uitgebreide kennis en ervaring opgedaan op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Chris Hans kan als geen ander verandertrajecten leuk en begrijpelijk maken voor werknemers. Binnen UPD staat hij bekend als de man die de term ‘voor-elkaar-krijgkunde’ heeft geïntroduceerd. Waarmee hij bedoelt dat we cursisten leren om dingen voor elkaar te krijgen op de werkvloer.

Weerstand van mensen bij verandering is voor iedere verbeterprofessional een uitdaging. Lees hier hoe Chris Hans het complexe gebied van weerstand opeens logisch maakt.

Jan Heijneman, Msc. – Master Black Belt

Trainer voor onder andere Lean Black Belt

Jan Heijneman

Iedere Lean Professional kan de Lean theorie uitleggen. Maar er zijn er maar weinig die zo ver boven de materie uitstijgen dat ze het op ieder niveau toepasbaar kunnen maken. Jan kan dit als geen ander. Of je nu een bestuursvoorzitter bent of operationeel actief bent in een organisatie; luister 10 minuten naar Jan en jouw uitdagingen zien er opeens heel anders uit. Ieder kent Jan door zijn inspirerende oneliners als ‘Een scheur in het plafond is een lichtshow op de vloer’, waarmee hij het belang van goed leiderschap in één zin duidt.

Jan schrijft regelmatig artikelen, whitepapers en boekreviews. De voorbeelden zijn dus legio. Maar om een goed beeld te krijgen van hoe hij complexiteit eenvoudig maakt, raden we dit artikel aan waarin hij een logische verbinding maakt tussen Lean, Agile en Design Thinking.

Jeroen Aelen – Scrum Master

Trainer voor onder andere Scrum Master opleiding

Jeroen Aelen

Jeroen heeft als Scrum Master, Lean trainer en Belbin coach ruime ervaring opgedaan bij toonaangevende organisaties als Rabobank en Van Lanschot. Hij kenmerkt zich als een energieke en innovatieve Agile professional die als geen ander de toegevoegde waarde van Agile en Scrum kan vertellen én overbrengen. Agile staat bol van de Engelse terminologieën met hun eigen definitie. Maar niet als Jeroen erover praat, dan klinkt het net alsof het eigenlijk heel logisch en simpel is.

Wanneer begrijp je complexe materie echt? Als je niet langer ziet wat er wél staat, maar gaat zien wat er niet staat.Jeroen analyseert in deze Whitepaper wat er níet in de Scrumgids staat.