Basiskennis via E-Learning

Veilig | Locatie-onafhankelijk | Afgestemd op de organisatie

Met behulp van de basiskennis via E-Learning stellen we organisaties in staat om op grote schaal hun medewerkers de nodige basiskennis te geven op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Zij leren de basistools en -technieken van Lean, Lean Six Sigma of Agile en leren tegelijkertijd de verbetertaal van de organisatie spreken. De basiskennis via E-Learning vergroot de effectiviteit van het verbeterprogramma en geeft medewerkers de mogelijkheid om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Basiskennis via E-Learning

De basiskennis via E-Learning is beschikbaar voor organisaties die werken met Lean, Lean Six Sigma of Agile / Scrum. Voor deze methodes en filosofieën is een breed scala aan modules beschikbaar. Onze E-Learning omgeving kan – indien gewenst – gebruikt worden voor andere methoden of voor onboarding van nieuwe medewerkers. Bekijk daarvoor de E-Learning op maat oplossing die we bieden.

Kennisontwikkeling via E-Learning

Het spreken van dezelfde verbetertaal is essentieel voor de samenwerking tussen mensen en daarmee voor het slagen van verbeterprogramma’s. E-Learning is een geschikt middel voor het aanleren van deze verbetertaal en geeft de organisatie grip op het leerproces. De voortgang wordt inzichtelijk op individueel-, team- en afdelingsniveau. Dit inzicht helpt organisaties om het gewenste kennisniveau en leerproces bij te sturen en controle te krijgen op de organisatie brede ontwikkeling.

Door het online karakter van de e-learning is de informatie en kennis altijd toegankelijk, eenvoudig te reviewen en op maat aan te bieden. Zo krijgen verschillende afdelingen enkel de informatie die voor hun nodig is. Tevens behoren trainingskosten en planningsprocessen om groepen bijeen te brengen tot de verleden tijd.

Toepassing in de praktijk en certificering

De E-Learning richt zich voornamelijk op het overbrengen van de nodige kennis en het aanleren van de verbetertaal. Hoewel er in de E-Learning voldoende praktijkvoorbeelden zijn verwerkt, zien we dat tijd met een trainer onmisbaar is voor het écht toepassen van de kennis in de praktijk.

Indien gewenst bieden we de mogelijkheid om een select aantal medewerkers middel Blended Learning op te leiden tot echte practitioners, inclusief praktijkcertificering. Dat kan doordat onze trainers de praktijkbegeleiding en coaching doen of doordat we medewerkers bij de organisaties leren hoe zij intern medewerkers kunnen opleiden met ons materiaal. Meer informatie hierover lees je op de pagina UPD trainingsmateriaal.

Inzicht en grip

Het digitale trainingsmateriaal geeft organisaties extra inzicht en grip op het opleiden van de eigen medewerkers. Vanuit het LMS wordt namelijk direct de voortgang inzichtelijk op individueel-, team- en afdelingsniveau. Dit geeft trainers, HR-medewerkers en L&D-medewerkers de mogelijkheid om het leerproces van de organisatie bij te sturen en controle te krijgen op de ontwikkeling van en binnen de organisatie.

Daarbij biedt het voor interne academies en L&D-afdelingen optimale flexibiliteit. De aangeboden kennis kan per werknemer, team of afdeling uniek gemaakt worden. Zo wordt de leerervaring van de medewerkers afgestemd op de eigen behoefte en die van de organisatie.

Hoe werkt het?

De E-Learning wordt qua inhoud en uitstraling volledig aangepast aan de wensen en doelen van de organisatie. Vervolgens bekijken we samen met de organisatie welke kennismodulen voor welke medewerker beschikbaar gemaakt worden. Zo krijgen verschillende afdelingen en medewerkers enkel de informatie die voor hun nodig is.

De wereld verandert sneller dan ooit. Daar houden we rekening mee in onze samenwerking. We stellen samen een Service Level Agreement op waarlangs we de actualiteit van de inhoud evalueren en bijstellen. Tegelijkertijd wordt het gebruik van de e-learning continu geëvalueerd. Wordt het voldoende gebruikt? Levert het de gewenste resultaten op binnen de organisatie? Waar nodig passen we de e-learning omgeving aan op basis van deze evaluatie. Zo zorgen we samen voor een omgeving die altijd actueel is en maximaal effectief is.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over het gebruik van ons trainingsmateriaal contact op met Jof Houben via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.